Emre Mor Celta Vigo'ya transfer oldu

Uzun süredir Fenerbahçe, Inter ve Milan'ın gündeminde olan Emre Mor, 12,5 milyon euro bonservis bedeli ile La Liga ekiplerinden Celta Vigo'ya transfer oldu.

Emre Mor Celta Vigo'ya transfer oldu
29 Ağustos 2017 - 10:31 - Güncelleme: 29 Ağustos 2017 - 11:25

Uzun süredir Fenerbahçe, Inter ve Milan'ın gündeminde olan Emre Mor, 12,5 milyon euro bonservis bedeli ile Celta Vigo'ya transfer oldu. Sağlık kontrolleri için İspanya'ya giden genç futbolcu, kontroller sonrasında 5 senelik mukaveleye imza atacak.

Genç yıldız, transferle ilgili işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gelerek A Milli Takım kafilesine dahil olacak.

 Emre Mor, gece genç saatlerde Vigo'ya geldi. Emre Mor'un yanında annesi ve kardeşleri vardı. Celta Vigo tarihinin en pahalı ikinci transferi olarak tarihe geçti. 

Genç futbolcu Danimarka pasaportuna da sahip. Avrupa Birliği vatandaşı olan Emre Mor'un Avrupa'da kulüp konusunda sıkıntısı olmuyor. Emre Mor, İspanyol ekibinden 2 milyon euro maaş alacak.

Genç yıldız geçtiğimiz günlerde sorun yaşadığı menajeri Muzzi Özcan'la bağlarını kopartmıştı.

La Liga'daki 5. temsilcimiz oldu

Emre Mor; Barça'nın yıldızı Arda Turan, Deportivo'da oynayan Emre Çolak, Villareal'e transfer olan Enes Ünal ve Malaga kalecisi Cenk Gönen'in ardından La Liga'daki beşinci temsilcimiz olacak.

Celta Vigo; 2 haftası geride kalan La Liga'de 2 yenilgiyle 20 takım arasında 16. sırada yer alıyor. İlk hafta sahasında Real Soceidad'a 3-2 yenilen Celta, geçen hafta da deplasmanda Real Betis'e 2-1'lik sonuçla kaybetmişti.

Emre Mor'un yeni takımı La Liga'daki üçüncü maçında 10 Eylül günü sahasında Alaves'i konuk edecek. 

Juan Carlos Unzue'nin çalıştırdığı İspanyol ekibinin en önemli oyuncusu ise golcü Iago Aspas.

Emre Mor kimdir?

24 Temmuz 1997 tarihinde Danimarka'nın Brønshøj kentinde doğan Emre Mor'un zor şartlar altında geçen bir çocukluğu vardı. 

Danimarka'nın Lyngby FK takımında futbol yaşantısına başlayan genç yıldız; hızı, ani duruşları ve rahat adam eksiltmesi tanındı. Babası aslen Uşak İli Sivaslı İlçesi Tatar kasabasından, annesiyse Makedonya'lıdır. 

Emre Mor FC Nordsjaelland U19 takımı formasını giymeye başladıktan sonra çıkışa geçti. A Takım'daki başarısı üzerine Türk Milli Takım kurmaylarının dikkatini üzerine çekti ve 2016 yılında A Milli Takım'a çağrıldı.

Bu gelişmenin ardından Borussia Dortmund başta olmak üzere birçok önemli takımdan transfer oldu. Tercihini 10 milyon euro bonservis ödemeyi kabul eden Dortmund'tan yana kullandı. 

Boyu 1.68 olan Emre her iki kanatta da oynamaktadır. 

28 Kasım 2015'de oynanan FC Nordsjælland - Randers maçının 84. dakikasında oyuna girip ilk kez profesyonel maçta yer almıştır. 

2013'den itibaren Danimarka Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında mücadele eden futbolcu, 22 maça çıkıp 3 de gol atmıştı. 

Milli Takım tercihini 2016 yılında Türkiye'den yana kullanan Emre Mor ilk kez Karadağ karşısında Ay-Yıldızlı formayı giymiştir.. 

Emre Mor'un Türkiye'yi tercih etmesi için Fatih Terim uzun süre görüştüğü babasının imzasını alarak Emre Mor Milli Takım'a kazandırılmıştır.

2016-17 sezonu başında Dortmund'a transfer olan genç yıldız, Alman ekibinde oynadığı 19 resmi maçta 1 gol atıp, 2 asist üretmiştir.

12 kez A Milli formayı giyen Emre'nin tek golü Makedonya maçındadır.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum