En değerli goller Icardi'den!

Attıkları gollerle takımlarını yenilgiden kurtaran ya da beraberlikten galibiyete taşıyan futbolcular klasmanında ilk 2 sırayı İcardi ve Thiam aldı. Takımlarının 10’ar puan almasını sağlayan iki yıldızı, attığı 8 golünün karşılığında Kasımpaşa’ya 8 puan getiren Aytaç takip etti. 10 kez fileleri sarsan Dzeko 5 puan kazandırdı.

En değerli goller Icardi'den!
17 Kasım 2023 - 09:33
Trendyol Süper Lig’de geride kalan 12 hafta sonunda gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Edin Dzeko ve Galatasaraylı Mauro İcardi 10’ar golle birinci sırayı paylaşırken, Mondihome Kayserispor’dan Mame Thiam 9 golle ikinci, Kasımpaşa’dan Aytaç Kara 8 golle üçüncü, Trabzonspor’dan Paul Onuachu, Fenerbahçe’den Sebastian Szymanski ve Adana Demirspor’dan Mbaye Niang 6’şar golle dördüncü sırayı paylaştı.

Bazı goller çok daha önemlidir

Tabii ki her gol değerlidir ama bazı goller var ki, diğerlerinden çok daha önemlidir. Bu açıdan bakacak olursak, Süper Lig’de attıkları gollerle takımına en çok puan kazandıran oyuncuların İcardi ve Thiam olduğu ortaya çıkıyor. Geçen sezonun ikinci yarısına olduğu gibi bu sezona da damga vuran Mauro İcardi, görev aldığı 12 maçın 8’inde toplam 10 kez fileleri havalandırırken, bu golleriyle sarı kırmızılı takıma 10 puan kazandırdı.

Thiam'ın hiçbir golü boşa gitmedi

Ligde oynadığı 12 maçın 6’sında 9 kez fileleri havalandıran Thiam’ın hiçbir golü boşa gitmemiş; Kayserispor’u ya yenilgiden kurtarmış ya beraberlikten galibiyete taşımış ve toplamda 11 puan kazandırmış.

Orta sahada görev yapmasına karşın 8 gol atarak krallık yarışında iddialı konuma gelen Kasımpaşalı Aytaç Kara, forma giydiği 12 karşılaşmanın 6’sında gol sevinci yaşadı ve takımına ekstradan 8 puan getirdi.

Onuachu'nun 6 golü 4 puan kazandırdı

Krallık yarışında Mauro İcardi ile birlikte zirvede yer alan Fenerbahçeli Edin Dzeko, oynadığı 12 maçın 7’sinde toplam 10 kez ağları havalandırırken, bunların 2’sinde sarı lacivertlilere 5 puan kazandırdı, diğer 5 müsabakadaki golleri ise averaja katkı yaptı. Trabzonspor’da bu sezonun yıldızı olmaya aday Paul Onuachu da 8 karşılaşmada 6 gol atıp Trabzonspor’un ekstradan 4 puanı hanesine yazdırmasını sağladı.(Hürriyet)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum