Enes Ünal transferinde dikkat çeken detaylar

Milli futbolcu Enes Ünal, La Liga ekiplerinden Villarreal'e transfer oldu.

Enes Ünal transferinde dikkat çeken detaylar
31 Mayıs 2017 - 10:49 - Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 17:38

Bu sezon Twente'de gösterdiği performansla Avrupa'nın dev kulüplerini peşine takan Enes Ünal, Villarreal'e transfer oldu. 

beIN Sports'un son dakika haberine göre Twente'de kiralık süresi sona eren ve Manchester City'ye dönmesi beklenen Enes'in, La Liga'nın köklü ekiplerinden Villareal'e 14 milyon euro karşılığında transferi tamamlandı. 

GERİ ALMA BEDELİ 20 MİLYON EURO

Ayrıca anlaşmaya koyulan geri alma bedeli de belirlendi. Manchester City, Enes Ünal'ı kadrosuna geri dahil etmek isterse 20 milyon euro'luk bedeli ödeyecek.

BURSASPOR'A DA YARADI

2015'te milli futbolcuyu 3 milyon euro bedelle Manchester City'ye gönderen Bursaspor, 20 yaşındaki başarılı oyuncunun transferinden %10'luk yetiştirme payı alacak ve bu rakam 1.4 milyon euro olacak. 

TAKIMININ EN SKORERİYDİ

Twente formasıyla Hollanda Eredivisie'de 32 maça çıkan Enes, attığı 18 golle hem takımının en skorer ismi oldu hem de gol krallığı yarışında ilk 5'te yer aldı.

AVRUPA LİGİ'NDE TOP KOŞTURACAK

La Liga'yı bu sezon 67 puanla 5. sırada tamamlayan Villarreal, Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Kadrosunda Roberto Soldado, Cedric Bakambu, Roberto Soriano ve Nicola Sansone gibi önemli isimlere sahip olan Sarılar, Enes Ünal'ı da kadrosuna dahil ederek güçlendi. 

EN PAHALI ÜÇÜNCÜ TÜRK

İki sezon önce Arda Turan, Atletico Madrid'den bonuslarla birlikte 42 milyon euro bedelle Barcelona'ya transfer olarak gelmiş geçmiş en pahalı Türk futbolcu oldu. Arda'nın ardından Hakan Çalhanoğlu, 14.5 milyon euro bedelle Hamburg'dan Leverkusen'e transfer olarak ikinci sırayı aldı. Enes Ünal ise Villarreal'e 14 milyon euro bedelle giderek en pahalı üçüncü Türk futbolcu oldu. Daha öncesinde ise yine Arda Turan, Galatasray'dan Atletico'ya 13 milyon, Yunus Mallı Mainz'dan Wolfsburg'a 12.5 milyon ve Ömer Toprak da bu Leverkusen'den Dortmund'a 12 milyon euro bedelle transfer oldu. 

ENES ÜNAL KİMDİR?

1997 Bursa doğumlu olan ve kariyerine Bursaspor altyapısında başlayan Enes, 2013'te a takıma yükseldi. Milli futbolcu burada geçirdiği iki sezonun ardından Manchester City'ye 3 milyon euro bedelle transfer olurken ilk sezonunda Hollanda ekiplerinden NAC Breda'ya kiralanmıştı. Yarım sezon burada kaldıktan sonra Belçika ekibi Genk'e giden 20 yaşındaki oyuncu, bu sezon başında Hollanda ekibi Twente'ye kiralandı. Takımının en skoreri olan Enes, kulüp tarafından yılın oyuncusu olarak ödüllendirildi. 

Ayrıca U16, U17, U19, U21 ve A Milli Takım formalarını terleten Enes, 59 maça çıkarken 43 gol atmayı başardı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum