Erdem Timur'dan hakem sözleri; "VAR açıklansın..."

Galatasaray'da Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, 2-1'lik Sivasspor galibiyetinin ardından NEF Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdem Timur'dan hakem sözleri; "VAR açıklansın..."
30 Aralık 2022 - 17:25
Galatasaray'ın Sivasspor'u 2-1 yendiği maça hakem kararları damgasını vurmuştu. Erden Timur maça damga vuran pozisyonla alakalı TFF'den açıklama beklediklerini belirtti. 

Erden Timur'un düzenlediği basın toplantısında açıklamaları şu şekilde;

Biz herkes için adalet istiyoruz. Belki de ilk kez bir kulüp, kazandığı maçın ardından sessizliğe bürünmeyip konuşuyor. Dünkü maçtaki tartışmalı pozisyonla ilgili TFF'den açıklama bekliyoruz. Sivas maçındaki tartışmalı pozisyonlarla ilgili açıklama bekliyoruz. TFF'ye çağrıda bulunuyoruz, sadece malum pozisyon için değil, bugüne kadar olan tüm pozisyonlarda VAR kayıtları açıklansın. O pozisyonda golün neden iptal edildiğini ve diğer pozisyonlarla ilgili açıklama yapılmasını istiyoruz. Bu golün neden iptal edildiğine dair biz de açıklama bekliyoruz. Futbolcularımızın da şöyle bir iddiası var: Taca çıktı ondan sonra Sergio itti, neden o pozisyona taç verilmedi, frikik verildi?

Mecnun Başkan, dün canı yanmış olma ihtimaline rağmen bir şey söylemedi. Çünkü federasyon bu durumu yasakladı. Eğer lehimizde bir hata olduysa biz de açıklansın istiyoruz. Nelsson'un lehine bir penaltı durumu var, onun da açıklanmasını istiyoruz.

"O maç orada 1-1 olsa bile, biz yine öne geçmeyi başardık. 3-4 gün önce Beşiktaş maçında bir VAR pozisyonu vardı. Bu pozisyon ona oranla çok daha fazla konuşuldu. Bunun bu kadar büyütülmesi, insanın aklına başka şeyler getiriyor. Bana bir konuşmada Fenerbahçe 'nin pozisyonu soruldu, 'Bence penaltı' dedim. Rakibinin hakkını arayan başka kimse var mı bilmiyorum. Her birimiz objektif olamayız ancak insanın elinden geleni yapması, kötü şekilde nitelendirilmemeli."

Yayıncı kuruluş açıklaması

"Biz, şampiyonluk yürüyüşü konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu, her zerreye nasıl dokunduğumuzu gösteriyoruz. Önceki basın toplantısında durumun adalete zarar verdiğini söyledik. Önceden bizden farklı düşünenler, şimdi bizimle aynı noktaya geldiler."

"Yayıncı kuruluş, normal programı açarken hakem hatalarına direkt olarak değindi.
Normalde böyle olmuyor. Açılışı böyle açmak bariz bir hata ki Beşiktaş maçındaki 10 kişi kalma durumu daha da bariz bir durum. Yayıncı kuruluştan bir açıklama bekliyoruz. En önemli şey yayıncı kuruluşun adil olması, biz burada herhangi bir adalet göremiyoruz."

"Galatasaray-Fenerbahçe maçları her zaman en keyifli derbilerdir. İnşallah yine öyle bir maç olacağını umuyorum. Büyük maçlardan sonra birbirine hınçla bakan rakip taraftarı görmüyorum. Önceki toplantıda da söylemiştim, benim futbol konuşmaktan en keyif aldığım insanlar Fenerbahçeli arkadaşlarımdır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum