Erling Haaland bir kez daha tarih yazdı

Dortmund'un Norveçli golcüsü Erling Haaland, korona sonrası yeniden başlayan Bundesliga'da gollerine kaldığı yerden devam ediyor.

Erling Haaland bir kez daha tarih yazdı
18 Mayıs 2020 - 13:25 - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 - 15:47

Borussia Dortmund’un yıldızı Erling Haaland, Bundesliga’nın yeniden başlamasıyla gollerine kaldığı yerden devam ediyor.

19 yaşındaki Norveçli yıldız Schalke’yi 4-0 yendikleri maçtabir gol atarak, adını bir kez daha tarihe yazdırmayı başardı. Haaland adını Bundesliga’da en hızlı 10 gole ulaşan ilk üç isim arasına yazdırdı.

Bu alanda en başarılı isim yine bir başka Borussia Dortmund’lu oyuncu Alcacer oldu. Alcacer, Dortmund’da oynadığı dönemde 281 dakikada Bundesliga’da 10 gole ulaşmıştı.

Dortmund’a transferiyle birlikte müthiş işler yapan Haaland ise Bundesliga’da 10 gole sadece 540 dakika ulaşmayı başardı. Bu alanda üçüncü en başarılı isim ise 1963/64 sezonunda Hamburg formasını giyen Gert Dörfel oldu.

Başarılarını bir yenisini ekleyen Norveçli genç golcü, dahaönce Şampiyonlar Ligi tarihine de geçmeyi başarmıştı. Haaland bu sezon RB Salzburg ve Borussia Dortmund formalarıyla Şampiyonlar Ligi’nde 10 gole ulaşan ilk genç oyuncu olmuştu. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde en çabuk 10 gole ulaşan isim olmayı da başaran Haaland, duracağa da benzemiyor.


Şimdiden adı Avrupa’nın diğer devleriyle anılmaya başlayan Erling Haaland, müthiş kariyerini yeni rekorlarla, başarılarla doldurmaya devam edecek.

11 KELİME İLE RÖPORTAJI TAMAMLADI

Genç yıldız performansının yanı sıra, gol sevinçleri ve maç sonu röportajlarıyla da çok ilgi görüyor. Schalke’yi 4-0 yendikleri maçın ardından Haaland’ın röportaj sırasındaki yantları hem taraftarlar arasında hem de sosyal medyada oldukça ilgi gördü.

Dortmund formasyla 12 maçta toplam 13 gole imza atan Haaland, röportajında attığı gol sayısından daha az kelime kullanarak herkesi güldürmeyi başarmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum