Erol Bulut kararını verdi! Bir sürpriz yaşanacak

Yeni transferlerle kadrosu genişleyen Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, aklındaki orta saha konusunda da karar verdi.

Erol Bulut kararını verdi! Bir sürpriz yaşanacak
03 Eylül 2020 - 11:10 - Güncelleme: 03 Eylül 2020 - 11:12
Transferin en hızlı takımı Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, sezonun başlamasına kısa bir süre kala kafasındaki kadroyu şekillendirdi. Kadroda sürprizler yaşanacak.

Milliyet'ten Senad Ok'un haberine göre yaptığı flaş transferlerle sezona iddialı giren Fenerbahçe’nin orta sahası belli oldu. Sarı-lacivertlilerde teknik heyetin kafasındaki üçlü Mert Hakan Yandaş, Sosa ve Gustavo olarak şekillendi.

Sosa 8 numara pozisyonunda

Kampa katılmayan Sosa’nın takımın seviyesine ulaşması biraz zaman alacak olsa da Arjantinli futbolcu tam kapasiteye ulaştığında Gustavo’nun önünde 8 numara pozisyonunda oynayacak. Gustavo her zaman olduğu gibi savunmanın önündeki görevini yapacak.

Ozan bu üçlü arasında yok

Bu plandaki sürprizlerden biri Ozan Tufan’ın an itibariyle bu üçlü arasına girememesi ve Mert Hakan Yandaş’ın forvet arkası pozisyonda yer alacak olması.

Futbolcunun dinamizmi, önde baskı yapması, yaratıcı özelliklerinin yanısıra ceza sahasına girmesi önemli özelliklerinden biri. Sarı-lacivertli takımın yeni transferi Mert pozisyon yaratıp önde savunma yapmanın yanısıra sürpriz golcü olarak da sahneye çıkacak.

Rekabet ortamı 

Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi ciddi bir rekabet ortamı oluşmuş durumda. Özellikle orta sahada önemli isimler ön plana çıkıyor. Geçen sezon takımın ilk 11’inde yer alan Jailson, Tolga Ciğerci ve Ozan Tufan gibi isimler artık alternatif oyuncu konumunda. Benzer rekabet stoper pozisyonunda yaşanıyor. Lemos’un transferi ve Zanka’nın geri dönüşünün ardından Wolfsburg forması giyen Marcel Tisserand’ın da transferi bitmek üzere. Kadroda ayrıca Serdar ve Sadık gibi tecrübeli stoperler de bulunuyor.

İlk etapta Lemos ve Tisserand ikilisi üzerinde duruluyor. Bu da geçen sezonun değişilmez ismi Serdar’ın kulübeye gelmesi demek. Rodrigues, Thiam, Deniz, Sinan ve Ferdi’nin oluşturduğu kanatlarda da benzer rekabet ortamı olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum