Erol Bulut mu, Sergen Yalçın mı?

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde iki takımın teknik direktörleri Erol Bulut ve Sergen Yalçın da ilk kez derbide birbirlerine rakip olacak.

Erol Bulut mu, Sergen Yalçın mı?
28 Kasım 2020 - 18:26 - Güncelleme: 29 Kasım 2020 - 21:18
FUTBOO | Süper Lig'de haftanın maçı Kadıköy'de Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak. Tüm gözler ise ilk kez bu derbi heyecanını yaşayacak iki teknik direktör de olacak: Erol Bulut ve Sergen Yalçın...

Bugüne kadar iki teknik direktör iki kez karşı karşıya geldi. 1 Eylül 2019'da Alanyaspor'u çalıştıran Erol Bulut, Sergen Yalçın'ın yönettiği Yeni Malatyaspor'u 3-2 mağlup etmişti. Yalçın, rövanşı Beşiktaş ile 28 Şubat 2020'da almış ve Erol Bulut'un Alanyaspor'unu 2-1 yenmişti. İki teknik direktör arasında 1-1'lik eşitlik bulunuyor ancak bu durum derbide değişebilir.

Derbi mağlubiyetleri yok!

Sergen Yalçın, şu ana kadar Beşiktaş ile 4 derbi maça çıkarken mağlubiyeti yok. Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Erol Bulut ise Fenerbahçe ile 2 derbiye çıkarken Galatasaray ile 0-0 berabere kalıp, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etmişti. İkisi de bu maça derbi mağlubiyeti olmadan çıkıyor.

İlginç tesadüf: 5 ay önce gelen o gol...

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ı geçen sezon Fenerbahçe'yi sahasında 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Ancak bu kez çok ilginç bir tesadüf var. 2-0'lık maçta ilk golde asisti Caner Erkin yapmış, golü ise Gökhan Gönül atmıştı. O golün 5 ay sonrasında bu kez iki tecrübeli futbolcu Fenerbahçe formasıyla Sergen Yalçın'a rakip olacak.

İkisinin de anlayışı aynı

Son yıllarda derbilerde 'Aman yenilmeyeyim, beraberlik bana yeter' diyen teknik direktörlerden oldukça sıkılmıştık. Ama ne Erol Bulut, ne de Sergen Yalçın'ın anlayışı bu düşünceye ters. Bu da derbiyi daha da heyecanlı kılabilir. İki teknik adamın da düşüncesi galibiyet. Beşiktaş zaten savunma yapmakta güçlük çekiyor, sezon başından beri bu görünüyor. Fenerbahçe'nin de böylesine bir hücum hattı varken savunma oynaması beklenemez. 

Yıllar sürecek kapışmanın ilk maçı olabilir

Oyun anlayışı birbirine yakın iki teknik direktörün ilk Fenerbahçe - Beşiktaş derbi performansını izleyeceğiz. Zevkli bir 90 dakika bizi bekliyor. Kim bilir, belki bu maç ileride iki teknik direktörün yıllar sürecek kapışmasındaki ilk maç olarak tarihe geçebilir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum