Erol Bulut'tan samimi açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, basın mensuplarına samimi açıklamalarda bulunurken ligdeki performanslarını değerlendirdi.

Erol Bulut'tan samimi açıklamalar
10 Aralık 2020 - 19:00
Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Can Bartu Tesislerimizde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Erol Bulut, takımın performansı, hedefleri ve geride kalan haftalarla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Sahada hak eden futbolcuya şans vereceğini söyleyen Bulut ''Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Kaliteli, büyük takımda oynamış futbolcularımız olabilir ama futbol sürekli değişiyor. 10 sene önce farklı çalışmalar yapmış olabilirler ama ben hiçbir zaman bu futbolcunun ismi var ve oynaması gerekiyor demedim. Sahada en iyi performansı verecek, Fenerbahçe'ye 3 puanı getirecek kimse o oynayacak'' dedi.

Kendisi için bu sezonun önemli olduğunu anlatan Erol Bulut, kimsenin kendisi üzerinde baskı kuramayacağını ''Baskı her yerde vardır. Ben kendi baskımı kendim yapıyorum, kimsenin yapmasına gerek yok. Gittiğim her kulüpte hedeflerim oldu, o da bana bir baskı. Bu Malatya'da da öyleydi, Alanya’da da öyleydi'' sözleriyle dile getirdi.

Ligdeki durumları hakkında da konuşan Bulut ''Şu anda 23 puandayız. Sezon başında sorsalar 11 maçta 23 puana kimse hayır demezdi. Benim düşüncem takım henüz yeni. Takım bu kadar yeni olmasa 3-4 puan daha fazla alabilirdik. Yine de kötü bir durumda değiliz, iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Samatta ve Ademi sakatlandı, Cisse geç geldi. Bunların tamamını hesapladığınız zaman şu an iyi bir yerdeyiz'' ifadelerini kullandı.

''Fenerbahçe'nin sistemi yok diyorlar!''

Defans hattı üzerinde çalıştıklarını ve savunmanın düzelmesi durumunda bunun hücuma da yansıyacağını aktaran Bulut ''Fenerbahçe'nin sistemi yok diyorlar. Bunu söyleyenler futbolu ne kadar biliyor diye sormak lazım. Biz gözümüzü kapatıp, 11 seçiyoruz. Çıkın istediğiniz gibi oynayın diyoruz. Bu takım o yüzden 22 gol attı. Biz hiçbir şey çalışmıyoruz, futbol zaten böyle bir şey. Avrupa'daki maçları o arkadaşlarımız bir izlesinler, oradaki planı bize anlatsınlar. Bana orada da plan yok diyecekler. Hangi açıdan baktığın önemli. Benim her zaman planım vardır. Hatta tek değil, 3-4 planım vardır'' şeklinde konuştu.

Takımın şu andaki en büyük eksiğinin bitiricilik olduğunu söyleyen Erol Bulut ''Beşiktaş maçında rakibimizin her vurduğu gol oldu. Bizim vurduklarımız da gol olsa maç 6-4 biterdi. Futbol bu, değerlendiremediğiniz zaman rakip değerlendirdiğinde daha çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. Trabzon maçında 1-0'dan geri döndük ve 3-1 kazandık, kolay değil. Planı olmayan teknik adam o maçı nasıl çevirecek? 20 sene top oynadım birisi bana anlatsın. Eksiklerimiz elbette vardır ama doğru seçimi yapmaya çalışıyoruz. Bütün haftalık antrenman performansı ve maçlara bakıp her şeyi birleştiriyoruz'' dedi.

Hem takım savunması, hem de stoper tandeminin uyumunun gol yeme konusunda önemini vurgulayan Bulut, ''Gol yeme sorunu stoperlerle alakalı değil. Takım savunması çok önemli. İkilinin güçlenmesi takım savunmasından önemli olsa da bu yetmiyor. Önde savunmanızı iyi yapamazsanız arkada dünyanın en iyi stoperleri olsa da tutturamazsınız. Savunmaya her zaman başta önem verdim çünkü futbolcu kaliten her zaman gol atar ama savunma yapamazsan sorun olur'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum