Ersun Yanal'dan ''altyapı'' cevabı: ''AudiCup'a baksın''

Ersun Yanal, Haber Global'den Sercan Hamzaoğlu'na konuşurken, Bir dönem Fenerbahçe altyapısında görev yapan Şenol Çorlu'nun sözlerine yanıt verdi.

Ersun Yanal'dan ''altyapı'' cevabı: ''AudiCup'a baksın''
10 Mart 2022 - 17:40 - Güncelleme: 10 Mart 2022 - 17:44
Bir dönem Fenerbahçe altyapısında görev yapan Şenol Çorlu'nun ''İsim zikretmek istemiyorum. Onların (Aykut Kocaman, Ersun Yanal ve İsmail Kartal) olduğu dönem ilgiden yoksunduk'' sözlerine Ersun Yanal'dan yanıt geldi. Haber Global'den Sercan Hamzaoğlu'na konuşan Ersun Yanal Şenol Çorlu'nun sözlerine dikkat çekici yanıtlar verdi.

''Haftanın en az iki-üç günü profesyonel takımın tüm taktik antrenmanlarına U19 Takımı katılırdı. Altyapı takımlarının antrenörleri de antrenmanda yer alırdı ki oyuncularını görsünler. Bu sırada bu gençler fiziksel olarak hem A Takım seviyesinde antrenman yaparlar hem de tecrübeli abilerinden profesyonellik anlamında çok şey öğrenirlerdi. Nisan ayında şampiyonluğa ulaştığımız o sezonda hem sezon başı Topuk Yaylası hem de devre arası Antalya kampına A2 Takımı'ndan oyuncular katıldı. En az 65 antrenmanımıza genç oyuncular çıktı. O takım bizle yaptığı antrenmanların meyvesini de A2 Futbol Ligi'ni şampiyon olarak aldı.''

Ersun Yanal, ikinci Fenerbahçe döneminde de altyapıdaki oyunculara ne kadar önem verdiğini 'Aynı otelde kamp yaptık, tüm antrenmanlarımıza katıldılar' sözleriyle ortaya koyuyor.

2018-2019'un devre arası kampında A Takım ile 19 Yaş Altı Takımı Antalya'ya da aynı otelde kamp yaptı. Yanal ve ekibi için bu da yeterli değildi. Genç oyuncular o sezon Yanal göreve geldikten sonra en az 75 antrenmana A Takım'la çıktı.

Bu verilere dikkati çeken Yanal, 21 Yaş Altı Takımı'nın da haftada en 2 ya da 3 defa Samandıra'ya gelerek A Takım'la yan yana antrenman yaptığını, çalışmanın sonundaki taktik antrenmana ise genç oyuncuların da katıldığını vurguladı.

Yanal, 'Antrenmandan sonra da ayrı bir tutum olmazdı. A Takım futbolcuları ve teknik ekip ile altyapıdan bize katılan takım beraber yemek yerdi. Haftanın diğer antrenmanlarına da isteğimiz doğrultusunda bazı altyapı oyuncularını A Takım çalışmalarına davet ederdik. Yine Antalya kampını bizle beraber yaptılar. Sezon başı Topuk Yaylası kampımızı da 19 Yaş Altı Takımı'yla aynı anda yaptık. Oradan da 5 gencimizi A Takıma aldık.' ifadelerini kullandı.

''Audi Cup'a baksınlar''

Her iki görev süresince birçok genç oyuncuyu A takıma aldığını hatırlatan Yanal, kendi döneminde Fenerbahçe'nin Bayern Münih ve Real Madrid'le Almanya'da karşılaştığı Audi Cup'a dikkati çekti.

Temmuz 2019'daki dev turnuvanın kadrosunda Ersun Yanal tarafından genç oyuncular 21 yaşındaki Oytun Özdoğan, 19 yaşındaki Yusuf Mert Tunç, 18 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya, 20 yaşındaki Batuhan Yılmaz, 18 yaşındaki Abdülcebrail Akbulut, 21 yaşındaki Murat Sağlam ve 18 yaşındaki Okan Turp'u aldı.

Yanal altyapıya verdiği önemi 'Sadece Audi Cup için Almanya'ya götürdüğüm gençlere bakmaları yeterli.' diyerek özetledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum