Ersun Yanal: Fenerbahçe çok büyük bir camia

Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 yendiği Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: Fenerbahçe çok büyük bir camia
22 Ocak 2020 - 00:07 - Güncelleme: 22 Ocak 2020 - 00:12

Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 yendiği Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Yanal'ın açıklamaları şöyle:

“Maçtan önce söylediğim gibi Fenerbahçe’nin oynadığı bir oyun, bir düzen, bir format var. Bunu düzenli yaptığımız zaman da bizim için sorun olmayacağını söylemiştim. Bugün de oyun için, tur için yeterli bir seviye vardı. Oyuncular da bu seviyede rahatlıkla götürdüler. Topun bizde olması, pas oyununu oynamak, belki skor gerekli olsa skoru daha arttırmak, zaman zaman daha hızlanıp daha güzel şeyler yapma şansımız da vardı. Ama bu yeterliydi. Bugün turu geçmek adına hem oyun hem mücadele hem de oyundaki disiplin ve belirli bir seviyenin altına düşmemek bizim için önemliydi. Kutluyorum. Bundan sonraki turlara bakacağız.”

“Fenerbahçe’de forvet olmak, bu yükü kaldırmak oldukça stresli ve güçlü bir duygu. Bunun altında kalmamak ve bunu taşımak gerekiyor. Mevlüt de background’ı önemli bir oyuncu. Kariyerinde biriktirdiği güzel işler var. Milli takım forması var. Vedat gibi önemli bir oyuncu var. Zaman zaman birlikte oynayacakları uzun bir maraton var. Hepimiz çok sevindik. Takım da çok sevindi. İyi bir takımız. İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Karakterli bir takımız. Ufak tefek sorunlarımız oluyor ama onlar her takımda var. Bu sorunlar içeride halledilmeyecek sorunlar değil. Çok basit sorunlar. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Çok büyük bir sivil toplum örgütü. Fenerbahçe’nin dinamikleri çok farklı. Taraftarlarımızın beklentisi çok farklı. O beklentiye hem oyun olarak hem futbol olarak hem duruş olarak hem sonuç olarak hem de hedefler olarak herkes hak ettiği gibi davranmak zorunda. Bizim Fenerbahçe’ye olan borcumuz bu.”

“16 maçımız var. 16 maçımızda da bu iştahı göstermek, her maçta ayrı iştahı, ayrım yapmadan ortaya koymak da en çok istediğimiz şey. Yarınki maç, ondan sonraki maç derken bu iştahı sonuna kadar içinde kalarak götürmeye çalışacağız.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum