Ersun Yanal: Takım olmak sahada gerçekleşiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ilk yarısını 3-0 yenik kapadıkları, ikinci yarıda ise 3-3'lük beraberliği buldukları Beşiktaş derbisinin ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Ersun Yanal: Takım olmak sahada gerçekleşiyor
26 Şubat 2019 - 00:22 - Güncelleme: 26 Şubat 2019 - 00:29

Yanal'ın sözlerinden öne çıkan satırlar şöyle:

 “Biz iyi bir takımız. Takım olabilmek uğraş isteyen, uzun süreç isteyen ve zor bir iş. Takım olmak sahada gerçekleşiyor. Sahada gerçekleştirdiğiniz takımın doğru orantılı olan şeyi de skor. Birbirimize tutunmak ve birbirimizi desteklemek gerekiyor. Bir kişinin oynadığı bir oyun değil. Gerçekten kalabalık bir oyun ve kalabalık oyununun ciddi bir ahenge ihtiyacı var. Bunun hücumu var savunması var. Birlikte hareket etmek zorundasınız. Emin olun, çıkardığım oyuncular da dahil olmak üzere hiçbir oyuncumdan şikayet etmeye hakkım yok. Her oyuncu kötü oynuyor. Takım da kötü oynuyor. Bunu bir iki oyuncuya bağlamak çok yanlış olur. Isla ya da Victor oyundan çıktı ama kötü oldukları için değil, takıma bir mesaj göndermek ve birlikte oynamak gerekiyordu. Birlikte oynamaya başladık ve ondan sonra da bizim gücümüz ortaya çıktı. Rakibimiz ki iyi bir takım Beşiktaş oyuna da çok iyi başladı. Bizim kırılma dakikalarımızda ikinci yarıda iyi oynadık. Maç gitti geldi, bize de Beşiktaş’a da dönebilirdi. Fenerbahçe asla bu sıraların ya da pozisyonun takımı değil. Bir kez içinize bu korku ve kaygılar girdiği zaman bunu yönetmekte zorlanıyorsunuz. Fenerbahçe kafası dik ve hiçbir zaman önüne bakmadan yürüyecek. Bundan sonraki diye bir kelime yok, çünkü her maç bizim için önemli. Fenerbahçe hangi karşılaşmada ve hangi kulvarda olursa olsun o önemli. Bizim büyüklüğümüz de bunu gerektiriyor. ‘İnan Fenerbahçe’ dedik, inandık ve inanıyoruz. Bugün iyi bir geri dönüş oldu. Galip de gelebilirdik. Oyuncuların bunu sürdürmesi ve bundan sonraki maçlarda da hem temposu hem de maçı kazanma arzusu daha yüksek olması gerekiyor. Bunu da bugün öğrendiğimizi düşünüyorum. Hiçbir mazeret uydurmadan önümüze bakarak bütün maçları kazanmalıyız.

Ersun Yanal taraftarlar için de, “Taraftara söylenebilecek hiçbir şey yok. Taraftar her zaman haklı. Çünkü onların inandıkları, güvendikleri ve tuttukları takım Fenerbahçe. Kalplerinde ve ruhlarında barındırdıkları Fenerbahçe’yi tarif etmeye gerek yok. Biz onu çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla, bunu yapmadığınızda taraftar haklıdır. Fenerbahçe’nin büyüklüğü böyle bir büyüklük. Onların verdiği destek her zaman büyük bir destek. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söylüyorum. Bu konuda mütevazı olmamak gerekiyor. Fenerbahçe taraftarına layık olmak şampiyonluktan geçiyor. Biz de en azından bu sene şampiyon gibi oynayıp önümüzdeki sezon da şampiyon olmalıyız. Nitekim, bunu başaracak her türlü güç bizde var. Bu maç için değil her zaman söyledim. Fenerbahçe’nin başka yolu yoktur. Fenerbahçe’nin tek yolu şampiyon gibi oynamak ve şampiyon olmaktır.” yorumunu yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum