Eşinin yaptığı paylaşım başını derde soktu!

MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'nin Sırp futbolcusu Aleksendar Katai'nin başı, eşi Tea Katai'nin yaptığı ırkçı paylaşım nedeniyle derde girdi.

Eşinin yaptığı paylaşım başını derde soktu!
07 Haziran 2020 - 12:32 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 14:37

ABD'de George Floyd için yapılan ırkçılık karşıtı protestolar aleyhine yapılan paylaşım Los Angeles Galaxy futbolcusu Aleksender Katai'nin başını derde soktu.

Birçok sporcu da ırkçılık karşıtı mesajlar verip olayı kınarken Los Angeles Galaxy takımında yaşananlar tepki çekti. Los Angeles Galaxy'nin Sırp futbolcusu Aleksandar Katai'nin eşi Tea Katai, yaptığı ırkçı yorumla bir anda olay şimşekleri üzerine topladı.

''HEPSİNİ ÖLDÜRÜN!''

Tea Katai, sosyal medya hesabından polisin göstericilere saldırdığı fotoğrafa ''Hepsini öldürün!'' notunu düştü. Paylaşım kısa sürede tepki çekerken Tea Katai'ye ırkçılık yapıyor suçlamaları yapıldı.


LA GALAXY: ''DERHAL KALDIRIN!''

Yaşanan bu gelişmelere Aleksandar Katai'nin takımı Los Angeles Galaxy kayıtsız kalamadı. Kulüpten yapılan açıklamada bu tarz paylaşımların asla kabul edilmeyeceği ve paylaşımın derhal kaldırılmasının istendiği belirtildi. Katai'nin eşinin mesajı nedeniyle kulüpten gönderilebileceği bile tartışılmaya başlandı.

''EŞİMİN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ''

Aleksandar Katai ise olayların büyümesinin üzerine açıklamada bulundu ve şöyle dedi;

''Eşimin yaptığı paylaşım asla kabul edilemez. Ailemdeki bu görüşlere ben asla katılmıyorum. Irkçılık dünyanın hiçbir yerinde kabul görmemeli. İnsanlar, renklerine göre yargılanmamalı. Ailemin yaptığı bu hatanın tüm sorumluluğunu üstüme alıyorum. Umarım eşim de yaptığı bu hatadan bir ders çıkartır. Los Angeles'ta insanların desteğini tekrar geri kazanmak için zamana ihtiyaç olacak biliyorum. Ancak tüm herkesten eşim adına özür dilerim.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum