Eskişehir'de milli hüsran

2018 Dünya Kupası Elemleri 9.hafta maçında İzlanda'yı Eskişehir'de ağırlayan A Milli Takım, sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Eskişehir'de milli hüsran
06 Ekim 2017 - 23:00 - Güncelleme: 06 Ekim 2017 - 23:31

Milli takımın İzlanda'yı konuk ettiği maça iyi başlayan taraf konuk ekip oldu. İlk dakikalardan itibaren rakibinden top üstünlüğünü eline alan Kırmızı-Beyazlı ekip, pozisyon üstünlüğünü eline almayı başaramadı. Arda Turan, Mehmet Topal ve Caner Erkin'in skandal derecesinde kötü oyunları eklendiğinde rakibi karşısında zayıf kalan Milli takım, ilk golü kalesinde 32.dakikada gördü. İzlanda'da Johann Gudmundsson, takımını 1-0 öne geçirdi. Bundan 7 dakika sonrasında ise bu sefer sahneye Berkir Bjarnason çıktı. 39.dakikada topu ağlara gönderen Aston Villalı futbolcu farkı Eskişehir'de ikiye çıkardı. Oyunun ilk 45 dakikalık bölümü 2-0'lık sonuçla tamamlandı.

Çok laf, az iş

Türk futbol tarihinin en önemli maçlarından biri olan bu maça yükselen yıldız Cengiz Ünder ve Galatasaray'ın stoperi Serdar Aziz'i kadroya dahi almayan, bunun yerine stoperde hiçbir zaman istenen randımanı vermeyen Mehmet Topal'ı sahaya ilk 11'de süren Mircea Lucescu, adeta 'futbol intiharı' yaptı. Bir aydır bu maçı kafasında oynadığını anlatan ancak geçtiğimiz haftalarda Oğuzhan Özyakup'u kadroya almayı unutan Rumen hoca, tabiki bu yenilginin asli müsebibi değil. Oyuna ikinci kaptan olarak çıkan, 60.dakikada oyundan alınırken ıslıklandığı zaman gülen Arda Turan ve futbolcu grubunda benzer tavırda olan bu gruba karşı hocasını kovma yoluna giden TFF yönetimi, milli duyguların kaybolmasının en önemli sebeplerinden biridir.

Önümüzdeki turnuvalara bakacağız

Oyunun ikinci yarısına da daha iyi başlayan taraf konuk takım İzlanda oldu. Hemen 49.dakikada Kari Arnason ile üçüncü golü bulan İzlanda, maçta daha da rahatladı. Bu golden sonra adeta bir formaliteye dönen maçta Milli takım zaman zaman pozisyonlar bulsa da ve maç 3-0'lık sonuçla tamamlandı. A Milli Takım, bu sonuçla 14 puanda kaldı ve Dünya Kupası'na gitme şansını kaybetti.

Arda İlçöl futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum