Eyüpspor'dan Ryan Babel'e veda

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, tecrübeli oyuncu Ryan Babel ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Eyüpspor'dan Ryan Babel'e veda
29 Eylül 2023 - 18:12
Arda Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor'da tecrübeli oyuncu Ryan Babel ile yollar ayrıldı. 

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor, Ryan Babel ile sözleşme fesih şartlarında anlaşma sağladı ve yolların ayrıldığı açıklandı. Eyüpspor'un açıklamasında ''Teşekkürler Ryan Babel! Formamızı giydiği süre boyunca Eyüpspor'a kattıkları için Ryan Babel’e teşekkür eder, kariyerinin devamında başarılar dileriz'' ifadeleri kullanıldı.

36 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon Trendyol 1. Lig'de 6'da 6 yapan Eyüpspor'da süre alamamıştı. Hollandalı yıldız ismin, devre arasına kadar yeni bir takım bulamaması halinde, futbol kariyerini sonlandırması bekleniyor.

Ryan Babel Süper Lig'e transfer olur mu?

Daha önce Süper Lig'de Kasımpaşa, Beşiktaş ve Galatasaray formaları da giyen Ryan Babel'in, anlaşması halinde sezon sonuna kadar Süper Lig'de forma giymeye sıcak baktığı biliniyor. Eyüpspor'a transferinden önce Ryan Babel ile eski takımı Kasımpaşa da yakından ilgilenmişti.

Ryan Babel'in kariyeri

Futbol kariyerine Ajax altyapısında başlayan Ryan Babel, başarılarla dolu kariyeri boyunca çok önemli takımlarda forma giydi. Ajax'tan 2007 yılında 17,2 milyon euro bedelle Liverpool'a transfer olan Babel, İngiliz ekibinde uzun yıllar forma giydi. Babel kariyerinde Hoffenheim, Al Ain, Deportivo ve Fulham'ın yanı sıra Türkiye'den Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor'da da oynadı.

Ryan Babel, Galatasaray kariyerinde bir Türkiye Süper Kupa kazanırken, Beşiktaş ile de Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Yıldız ismin Ajax ile de Hollanda'da 2 lig şampiyonluğu bulunuyor.

Son yıllarda sosyal medyada da çok aktif olan Ryan Babel, özellikle Twitter'da yaptığı yorumlar ve paylaşımlarla dikkat çekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum