F.Bahçe'nin olmazsa olmazı Mesut Özil! Süper Lig'de...

Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana eleştirilerin odağında olan Mesut Özil'in, istatistikleriyle takımın en önemli parçası olduğu ortaya çıktı. 

F.Bahçe'nin olmazsa olmazı Mesut Özil! Süper Lig'de...
13 Şubat 2022 - 10:54 - Güncelleme: 13 Şubat 2022 - 10:57
Data karşılaştırma platformu Comparisonator'un 2021/22 sezonunda şu ana kadar elde ettiği verilere göre Mesut Özil, hem takımının hem de Süper Lig'in hücum anlamında en etkili futbolcularından biri konumunda yer alıyor. 

Elde edilen veriler ışığında 33 yaşındaki yıldız futbolcu Süper Lig'in 10 numaraları arasında 3. bölgede başarılı pas, gol sayısı ve asist beklentisi istatistiklerinde zirveye ulaşan isim olmayı başardı.

Bu sezon Süper Lig'de 19 maçta forma giyen Mesut Özil, 7 gol ve 2 asist ortalamaları ile etkili bir sezon geçiriyor.

Özellikle oynadığı maçlarda takımının hücum organizasyonlarında kilit rol oynayan yıldız futbolcu, 3. bölgede başarılı pas paratmetresinde maç başına 21.38'lik ortalama ile Süper Lig'in en başarılı on numarası konumunda.

3. bölgedeki etkinliği ile dikkatleri çeken Mesut Özil, başarılı paslarının da etkisiyle Süper Lig'deki 10 numaralar arasında asist beklentisinde de zirvede yer alıyor. 

Bu sezon, yalnızca 2 asist yapmayı başaran yıldız futbolcu buna rağmen maç başına 0.47 asist beklentisiyle mücadele ediyor.

Kariyerinde attığı gollerden çok asistleri ile ön plana çıkmış olan tecrübeli futbolcu, Sarı-Lacivertli ekipte ise bu sezon golleriyle de kendisini gösteriyor.

Attığı gollerle takımına puanlar getiren yıldız futbolcu, maç başına 0.54 gol ortalaması ile on numaralar arasında ilk sırada bulunuyor.(Fanatik)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum