F.Bahçe Real Madrid'i yenip kupayı aldı

Geçen sezon Euroleague'de final oynayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Malaga’da katıldığı hazırlık turnuvasındaki ikinci mücadelesinde Real Madrid ile karşılaştı

F.Bahçe Real Madrid'i yenip kupayı aldı
16 Eylül 2016 - 09:00
Geçen sezon Euroleague'de final oynayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Malaga’da katıldığı hazırlık turnuvasındaki ikinci mücadelesinde Real Madrid ile karşılaştı. Sarı-lacivertli ekip, ilk yarısını 47-45 üstün bitirdiği mücadeleden 90-87 galip ayrılarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Fenerbahçe'de, hafif sakatlıkları bulunan Barış Hersek ve Luigi Datome maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe mücadeleye Ali Muhammed, Bogdan Bogdanovic, James Nunnally, Pero Antic ve Ekpe Udoh beşiyle başladı.

Mücadelede ilk sayılar Bogdanovic ile gelirken, Real Madrid ise takımımıza Ayon ve Randolph’un çember altı üretimi ile karşılık verdi. İlk dört dakikalık bölüm 9-7 üstünlüğümüz ile geçildi. Kalan sürede özellikle hücumda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, altı dakikanın sonunda 15-9 geriye düştü ve Zeljko Obradovic oyuna mola ile müdahale etti. Moladan sonra Bogdanovic ile peş peşe sayılar bulan ekibimiz, farkı iki sayıya indirdi (16-14). Geçiş hücumunda Ali Muhammed’in bulduğu üçlükle 20-19 öne geçen ekibimiz, ilk on dakikalık dilimi 22-20 önde tamamladı. Takımımızda Bogdan Bogdanovic, bu periyodu 12 sayıyla bitirdi.

İkinci çeyreğe Pero Antic’in 5 sayısıyla iyi giren sarı-lacivertliler, ilk üç dakikayı 29-26 avantajla geçti. Bogdanovic ve Sloukas’ın hücum önderliğinde etkili olan Fenerbahçe, bu bölümde Jan Vesely’yi de devreye soktu. Uzun oyuncuları Thompkins ve Randolph ile dış şut katkısıyla seri yakalayan Madrid, devreye dört dakika kala 37-33 öne geçti. Sloukas ve Kalinic’in de skora katkı yapmasıyla üstünlüğü tekrar eline alan ekibimiz, devreye 1:30 kala 43-39 öne fırladı. İlk yarıyı Fenerbahçe, 47-45 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte dizine darbe alan Jan Vesely hafif bir sakatlık geçirirken, skor dağılımı ise Bogdanovic 12, Vesely 11, A.Muhammed 5, Antic 5, Udoh 5, Kalinic 5, Nunnally 2, Sloukas 2 şeklinde oluştu. İlk yarıda her iki takım da faul çizgisinde sorun yaşarken, Fenerbahçe rakibine asistlerde 16-10 üstünlük sağladı.

İkinci yarıya A.Muhammed, Bogdanovic, Nunnally, Antic ve Udoh beşiyle başlayan ekibimizde ilk sayıları bulan isim Ali Muhammed oldu. Başarılı oyuncu peş peşe skor üretirken, ilk üç dakika 53-45 ile geçildi. Ekpe Udoh’un çember altında bulduğu takip sayısı, üçüncü çeyreğin bitimine 6:06 kala farkı 10 sayıya taşıdı (57-47) ve rakibimiz mola aldı. Farkı 14 sayıya kadar yükselten ekibimizde bu bölümde, özellikle yeni transfer Nunnally’nin verimli oyunu dikkat çekti. Real Madrid maça hücum ribaundları üzerinden bulduğu sayılarla tutunurken, Ali Muhammed’in muhteşem oyunuyla Fenerbahçe, son çeyreğe 74-58 skor avantajı ile gitti. Ekibimiz, son iki dakikayı beş