F.Bahçe yeni stoperini buldu! Geri sayım...

Fenerbahçe, gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak için düğmeye bastı. Sarı-lacivertli ekip, yeni stoperini buldu ve transfer için geri sayım başladı.

F.Bahçe yeni stoperini buldu! Geri sayım...
25 Haziran 2023 - 08:00
Geride kalan sezonda Süper Lig'i 2. sırada bitiren ve son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'de gözler transfere çevrildi. Ryan Kent ve Edin Dzeko'yu kadrosuna katan sarı-lacivertliler, şimdi de yıldız stoper için geri sayıma başladı.

Kim Min Jae sonrası defans hattında istediği verimi bulamayan sarılacivertliler, Rodrigo Becao hamlesiyle bu eksiği kapatmayı hedefliyor. İtalya’nın Udinese kulübüyle sözleşmesi Haziran 2024’te sona erecek olan Becao, Fenerbahçe’de oynamaya sıcak bakıyor. Udinese’nin kontrat yenileme önerisini kabul etmeyen 27 yaşındaki stoper, kariyerinde yeni bir adım atmak istiyor. Fenerbahçe’den gelen teklifi değerlendirmek istediğini açıkça ortaya koyan Brezilyalı futbolcu için görüşmeler olumlu yönde seyrediyor. Fenerbahçe’nin bu transfer için 8 milyon euroya kadar bütçe hazırladığı ifade ediliyor. Transferin önümüzdeki hafta içerisinde netleşmesi hedefleniyor.

Hatta Becao’nun yeni sezon hazırlıklarına yetiştirilmesi planlanıyor. Geçen sezon da Kim Min Jae ayrıldıktan sonra gündeme gelen ancak transferi gerçekleşemeyen Brezilyalı yıldızın bu kez sarı-lacivertli formaya yakın olduğu bildirildi. Eğer Becao transferi gerçekleşirse Fenerbahçe’de mevcut kadroda stoper sayısı 5’e çıkacak. Kadroda şu anda Samet, Serdar Aziz, Szalai ve Luan Peres bulunuyor.

5 senedir Avrupa'da

Fenerbahçe’nin transfer listesinde üst sıralarında yer alan Rodrigo Becao, 2018 yılından beri Avrupa’da forma giyiyor. 2018-19 sezonunda ülkesi Brezilya’nın Bahia takımından Rusya’nın CSKA Moskova ekibine kiralık olarak transfer edilen Becao, 39 resmi maçta oynadı. 2019-20 sezonunda ise İtalya’nın Udinese takımına 1.6 milyon euro bedelle gelen Brezilyalı stoper bugüne değin Serie A temsilcisiyle 150 maça çıktı.

Peres ile yan yana

Sarı-lacivertlilerde yeni sezonda savunma ikilisinin Becao-Luan Peres olması bekleniyor. Teknik direktörlük koltuğuna yakın olan İsmail Kartal’ın 4’lü diziliş tercihinde Brezilyalı yıldızlarında savunmada görevi alacağı düşünülüyor. Geçtiğimi sezon 7 ay sakatlık nedeniyle formasından uzak kalan ancak son haftalarda başarılı performansıyla tam not alan Peres’in vatandaşı Becao ile beraber tandemde yer alacağı bildiriliyor.(Milliyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum