''Falcao benim için öğretmen gibi''

Fransa'nın EURO2020'deki en önemli isimleri arasında yer alan Kylian Mbappe, Esquire verdiği röportajında Monaco yıllarında Falcao'nun kendisi için olan öneminden de bahsetti.

''Falcao benim için öğretmen gibi''
02 Haziran 2021 - 17:19 - Güncelleme: 02 Haziran 2021 - 17:41
EURO2020'de Fransa'nın en önemli isimlerinden olması beklenen Kylian MbappeEsquire dergisine yaptığı açıklamalarda, Galatasaray'da forma giyen tecrübeli oyuncu Falcao'nun kendisi için önemlinden bahsetti.

Kendisinin modern bir futbolcu olduğunu dile getiren Mbappe, gençlik yıllarını, futbola bakış açısını anlattı.

İlk olarak Monaco'daki yıllarında Falcao'nun kendisi için bir öğretmen gibi olduğunu söyleyen Mbappe, ''Falcao, bir yıldızdı. Aynı zamanda benim için öğretmen gibiydi. Her zaman gol atmak isteyen biri ama bana kendimi göstermem için alan bıraktı. Çok gençtim ve heyecanlıydım, bana sakin olmayı öğretti'' ifadelerini kullandı.

''Messi ve Ronaldo benden daha iyi, herkes biliyor''

İyi oyuncuları izlemenin kendisini de geliştirdiğini söyleyen Mbappe, ''Diğer harika oyuncuların ne yaptıklarını görmek için çok fazla maç izliyorum. Diğerlerinin de beni izlediğini biliyorum. Messi, Ronaldo için iyiydi ve Ronaldo da Messi için iyiydi. Diğerlerinin iyi olması benim de oyunumu yükseltmemi sağlıyor. Messi ve Ronaldo benden daha iyi ve bunu herkes biliyor. Bu oyuncular kıyaslanamaz. Tüm rekorları kırdılar, istatistikleri alt üst ettiler'' dedi.
Son birkaç yılın dikkat çeken genç isimlerinden Erling Haaland hakkında da kısa bir yorumda bulunan Mbappe, ''Haaland henüz 2. yılını geçirdi ve onu tanımaya başlıyoruz. Onun için bir başlangıç bu. Onun adına ve yaptıkları adına mutluyum. Daha önemli bir insan oldukça, üzerindeki sorumluluk da artıyor'' ifadelerini kullandı.

Kendisini bir 'yıldız' olarak tanımlayan ancak kimseden üstün olmadığını da belirten Fransız oyuncu, ''Ben bir yıldızım. Eğer yüzün şehrin her yerindeyse, dünyanın her yerindeyse öylesindir. Yıldız olmak bir statüdür ancak bu seni diğer insanlardan daha iyi yapmaz'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum