Falcao'lu Galatasaray Quaresma'lı Kasımpaşa karşısında

Süper Lig'de 4. Hafta 13 Eylül Cuma günü oynanacak Galatasaray - Kasımpaşa mücadelesiyle başlıyor.

Falcao'lu Galatasaray Quaresma'lı Kasımpaşa karşısında
11 Eylül 2019 - 10:31 - Güncelleme: 13 Eylül 2019 - 16:28

Milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından Süper Lig 4. Hafta maçlarıyla devam edecek.

Haftanın açılış maçında Galatasaray kendi sahasında Kasımpaşa'yla karşılaşacak.

Sezona iyi başlayamayan ancak yaptığı transferlerle gündem oluşturan Galatasaray'da Radamel Falcao da ilk kez taraftar önüne çıkacak.

13 Eylül Cuma günü Türk Telekom Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın başlama saati 20:30.

Hakem Ali Palabıyık

beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak olan mücadelenin hakemi Ali Palabıyık. Serkan Olguncan ve Serkan Çimen'in yardımcı hakemlikleri üstleneceği karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Erkan Özdamar. Mücadelede Serkan Tokat VAR, Bahattin duran ise AVAR hakemi olarak görev yapacak.

Terim, Davala ve Şaş cezalı

PKDK tarafından verilan 4 maçlık cezası 3'e düşürülen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'le birlikte yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın cezaları nedeniyle tribünden izleyecekleri karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın kulübesinde Levent Şahin görev yapacak.

Falcao ve Lemina ilk kez forma giyecek

Transfer döneminde Radamel Falcao, Ryan Babel, Mario Lemina, Jean-Michael Seri, Steven Nzonzi, Florin Andone, Okan Kocuk, Emre Mor, Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı, Adem Büyük, Taylan Antalyalı'yı kadrosuna katan Galatasaray, sezonun ilk maçı olan Yukatel Denizlispor karşılaşmasına oranla oldukça farklı bir kadroyla sahaya çıkmaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılı ekip; milli maç arasında U19 Takımı'yla yaptığı karşılaşmayı Falcao (2), Seri ve Emre Mor'un golleriyle 4-0 kazanmıştı.

Andone, Emre Mor ve Seri cezalı

Lige Yukatel Denizlispor yenilgisiyle başlayan Galatasaray, Konyaspor'la 1-1 berabere kaldıktan sonra İM Kayserispor'u 3-2 mağlup ederek ilk galibiyetini almıştı.

Sarı-kırmızılı ekipte Brighton'dan kalan 1 maçlık cezası nedeniyle Rumen forvet Florin Andone'yle birlikte kırmızı kart cezalıları Jean-Michael Seri ve Emre Mor bu maçta forma giyemeyecekler.

Martin Linnes ve Emre Akbaba liste dışı kaldı

TFF'ye bildirilen 28 kişilik listede, sarı-kırmızılı takımın 15. yabancı futbolcusu Norveçli sağ bek Martin Linnes ve sakatlığı süren Emre Akbaba yer almadığı için sezonun ilk yarısında Galatasaray forması giyemeyecekler.

Kasımpaşa'nın kozu Quaresma

Transferin son günlerinde Beşiktaş'tan ayrılan Ricardo Quaresma'yı kadrosuna katarak ses getiren Kasımpaşa'da ise Çek orta saha oyuncusu Pavelka'nın sakatlığı bulunuyor.

Kemal Özdeş yönetimindeki lacivert-beyazlı ekip Süper Lig'in ilk üç haftasında oynadığı maçlarda; Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı, Aytemiz Alanyaspor'a 4-1 MKE Ankaragücü'ne de 1-0 mağlup oldu.

Muhtemel Onbirler

Galatasaray: Muslera - Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo - Donk, Nzonzi - Feghouli, Lemina (Belhanda (1)), Babel (2) - Falcao

Adem Büyük (1)

Kasımpaşa: Fatih Öztürk - Popov, Veysel, Youssef, Hafez - Aytaç Kara (1), Khalili - Thiam (1) (Yusuf Erdoğan), Hajradinovic, Quaresma - Mustafa Pektemek

Not: Parantez içindeki rakamlar, futbolcuların Süper Lig'de bu sezon attıkları gol sayısını göstermektedir.

Galatasaray'da 4 eski Kasımpaşalı var

Galatasaray'ın kadrosunda yer alan dört futbolcu; Veysel Sarı, Adem Büyük, Ryan Babel ve Ryan Donk daha önce Kasımpaşa formasıyla Süper Lig'de mücadele etmişlerdi.

Süper Lig'de 30 kez karşılaştılar

Galatasaray ile Kasımpaşa Süper lig tarihinde 31. kez karşı karşıya gelecekler.

İki takım arasında oynanan 30 lig mücadelesinin 19'unu Galatasaray, 5'ini Kasımpaşa kazandı. 6 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Bu maçlarda Galatasaray'ın attığı 62 gole, Kasımpaşa 29 golle yanıt verdi.

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçların ikisini de sarı-kırmızılı ekip 4-1'lik sonuçlarla kazanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum