Fatih Terim: ''Del Piero olabilir''

İtalyan basınına konuşan Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu'nu değerlendirdi.

Fatih Terim: ''Del Piero olabilir''
31 Ocak 2024 - 18:59
Panathinaikos'u çalıştıran Fatih Terim, İtalyan basınına verdiği röportajında Serie A'da forma giyen milli oyuncularımız Kenan Yıldız ve Hakan Çalhanoğlu'nu değerlendirdi.

Kenan Yıldız'ı Manchester City'de forma giyen Jack Grealish'e benzettiğini söyleyen Terim, Hakan Çalhanoğlu'nun da Avrupa'daki en iyi orta sahalardan biri olduğunu dile getirdi.

Juventus'un 18 yaşındaki genç yeteneği Kenan Yıldız'ı değerlendiren Fatih Terim ''Mükemmel bir tekniği var. Topu çok iyi kullanıyor ve rakiplerine doğru dribling yaptığında her zaman tehlikeli oluyor. Kenan Yıldız'ın zaten iyi bir fiziksel yapısı var. Ancak henüz 18 yaşında ve tam da bu nedenle her açıdan gelişmek için çok çalışması gerekecek'' ifadelerini kullandı.

Genç oyuncuyu Grealish'e benzettiğini söyleyen Terim ''Juventus'ta olmak bir avantaj. Juventus takımı sadece bir takım değil, aynı zamanda bir okul. Allegri de dünya standartlarında bir teknik direktör. Kenan'ın yeni Del Piero olmasını umuyoruz. Bir şampiyon ve önemli bir adam olan Alessandro'ya her zaman saygı duymuşumdur. Kenan'da idolü Del Piero'dan bir şeyler var. Ancak Kenan, özellikle soldan başlayıp top sürmeyi merkeze aldığında bana biraz City'den Grealish'i hatırlatıyor'' dedi.

''En iyi 10 numaralardan biri''
Hakan Çalhanoğlu hakkında da konuşan tecrübeli teknik direktör ''Hakan'ın her zaman harika nitelikleri vardı ama artık daha olgun ve eksiksiz. O zeki, takımı taşıyor, asist yapıyor ve aynı zamanda gol atıyor. Hakan Avrupa düzeyinde de en iyi 10 numaralardan biri. Çalhanoğlu'nun bir avantajı daha var; Her geçen gün daha iyiye gidiyor'' ifadelerin kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum