Fatih Terim'den özel açıklamalar!

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, İtalya'dan La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj verdi ve özel açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den özel açıklamalar!
15 Temmuz 2021 - 12:15 - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 - 12:27
İtalya'nın önde gelen gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Fatih Terim, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terim, Hakan Çalhanoğlu, eski takımı Milan ve İtalyan futbolu hakkında konuştu.

Milan'dan Inter'e transfer olan Hakan Çalhanoğlu hakkında görüşlerini aktaran Terim, ''Hakan Çalhanoğlu adına mutluyum. Çalhanoğlu'nu severim ve güvenirim. Karlsruhe'deki günlerinden beri takip ediyorum. 2013'te Türkiye için ilk kez oynadığında teknik direktörü bendim. Daha 19 yaşındaydı. Hakan Çalhanoğlu'nu hala büyük bir gururla izliyorum. Türk çocuklarına örnek bir futbolcu. Milano'da 4 yıl geçirdikten sonra şehrin bir kulübünden diğerine transfer olmasına şaşırmadım. Ülkeyi ve ligi çok iyi biliyor. En iyilerle nasıl mücadele etmesi gerektiğini biliyor.'' diye konuştu.

''Hakan komple, eksiksiz bir futbolcu!''

Çalhanoğlu'nun İtalya'da kendisini geliştirdiğini belirten Fatih Terim, ''Hakan, Christian Eriksen gibi İtalya'da büyük bir dönüşüm geçirdi. Taktiksel olarak çok gelişti. Hakan Çalhanoğlu gittiği için Milan taraftarlarının üzgün olduğunu tahmin edebiliyorum. Inter taraftarları Hakan Çalhanoğlu çok sevecek. Çünkü çok şey yapabilir. Hakan Çalhanoğlu komple, eksiksiz bir futbolcu.'' sözlerini kullandı.

Eski kulübü Milan ve İtalyan futbolu hakkında da konuşan tecrübeli teknik direktör, ''Milan hak ettiği yere, Şampiyonlar Ligi'ne döndüğü için mutluyum. Milan'sız bir Şampiyonlar Ligi hep eksik. Zlatan takımın lideri ama artık futbolda yaş daha az önemli. Ibrahimovic'in bu sezon da fark yaratacağına eminim. İtalya benim ikinci evimse bunun nedeni Fiorentina'dır. Sevgili dostum Cesare Prandelli ile hala yakın temas halindeyim. Ancak Fiorentina için kolay bir sezon olmadı.'' dedi.

''Onun büyük bir hayranıyım...''

EURO 2020'yi de değerlendiren Terim, ''EURO 2020'nin eğlenceli bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Takımların topa sahip olmaya odaklandığını gördük. Geçiş hücumları futbolda daha belirleyici hale geliyor. Bu sadece teknik bir dönüşüm değil. Aynı zamanda fiziksel de bir dönüşüm. Mısırlı forvetim Mustafa Muhammed'i maçları benle birlikte izlemesi için davet ettim. Ona hücum oyuncularının neredeyse orta saha oyuncuları kadar koştuğunu göstermek istedim. İtalya'nın EURO 2020 zaferi hak edilmiş bir zaferdi. Arkadaşım Mancini'yi tebrik ediyorum. Spinazzola, Chiesa, Chiellini ve Bonucci çok iyiydi. Nicolo Barella'nın büyük bir hayranı olduğumu söyleyebilirim. Şimdi Hakan ile birlikte oynayacak. Inter'de çok güçlü bir oyuncuydu Barella ama EURO 2020'de çok daha yüksek bir seviyeye çıktı.'' diyerek konuşmasını noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum