Fatih Terim'den samimi açıklamalar

Fatih Terim, beIN SPORTS'a verdiği özel röportajında önemli konularda önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Terim, Galatasaray'ın geçen sezon yaşadığı durumu anlatırken, genç oyuncu konusuna da değindi.

Fatih Terim'den samimi açıklamalar
12 Ekim 2020 - 20:18 - Güncelleme: 12 Ekim 2020 - 20:21
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulunurken dikkat çeken ifadeler kullandı.

Şu an için Galatasaray'da başkanlık gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Fatih Terim, geçen sezon pandemiden sonra alınan sonuçlara da değindi.

Fatih Terim, başkanlık konusuna bir kez daha açıklık getirdi ve ''Bu laflarımdan da yakıştırmalar yapılacaktır. Başkanlıkla ilgili soruya cevap vermeden de açık olarak bir kez daha söyleyeyim ki böyle bir düşüncem olmadığını söyleyerek başlamak istiyorum. Başkan olma düşüncem yok'' sözlerini kullandı.

Pandemi sonrası yaşanılan süreç ve taraftarın olmayışıyla ilgili de konuşan Terim, ''Satranç, dünyanın en stratejik oyunlarından biri olarak kabul edilir. Geçen sene benim koltuğumda oturmayı bir satranç oyunu yapsalardı, çok az kişi seviye atlayabilirdi. Galatasaray taraftarının kazanılan başarılarda her zaman çok büyük payı olduğunu düşünmüşümdür ve hep de dile getiriyorum. 96-2000 de yaşananlar, taraftarın etkisinin tam olarak karşılığıdır'' dedi.
Altyapı ve genç oyuncularla ilgili de konuşan tecrübeli çalıştırıcı ''Günümüzde genç oyuncuların A Takım’da oynayabilmesi için sadece yetenek kafi değil. Baskıyı nasıl kaldırdıkları, stresi nasıl yönettikleri, sosyal ilişkileri, gelişmeye olan duyarlılıkları, seviyelerini belirli bir yere çekmeleri için lazım olan kavramlar. Zaman zaman deniyor ki ‘A Takım’da o niye yok, bu genç niye oynamıyor? Olsaydı şöyle olurdu, böyle olurdu. Demek ki bir bildiğimiz, gördüğümüz var ki bazıları süre alamıyorlar. elelim kulüplerin geleceği için öngörülen altyapılara. Çok duyuyorum, ‘Hocam Ozan gibi her sene 2-3 genç çıksa akademiden, kulübümüz kurtulur.’ cevap veriyorum, ben istemez miyim? ünyanın hiçbir tarafında ‘hem genç oyuncu oynat, hem de her sene şampiyon ol’ beklentisi, belki anlaşılabilir, ama uygulanabilir değil. Kulüplerin geleceği olarak görünen altyapılarda durum bu. Şimdi siz yanıt verin. Yeni Ozan’lar çıkar mı?'' ifadelerini kullandı.

''Yabancı kuralı, doğru kararlardan biridir''

Fatih Terim yabancı kuralı ve sınırıyla ilgili de konuşurken ''Yabancı kuralı, alınmış doğru kararlardan biridir. Esasında kural Türk oyuncu kuralıydı, 14 Türk mecburdu. Kim ne kadar Türk oynatırsa, o kadar karşılığını alacaktı, altyapıdan alınan genç de 2 misli karşılık bulacaktı, önemli bir katkısı olacaktı kulüplere. Yabancı sayısı değiştiğinde, Avrupa'da Türk oyuncuların daha fazla süre bulabileceğini anladım. Bugün oyuncularımız sadece Türkiye'yi değil, dışarıyı tercih ediyor ve Türk oyuncularımızın takır takır oynadığını görmekten büyük gurur duyuyorum. Bu artacaktır'' ifadelerini kullandı.

Finansal sıkıntılara da değinen Terim ''Büyük resme baktığımızda, kulüplerin kapısına kilit vurulması gerektiği çok açık. Galatasaray'ın durumu kabul edilebilir değil. Bu kulübün Divan üyesi olarak, üzülerek bunu söylüyorum'' dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum