Fatih Terim'den TFF'ye 'yabancı' eleştirisi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor maçının ardından TFF'nin açıkladığı yeni yabancı sınırlamasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı ve eleştirilerde bulundu.

Fatih Terim'den TFF'ye 'yabancı' eleştirisi
08 Temmuz 2020 - 21:56 - Güncelleme: 09 Temmuz 2020 - 00:13

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor yenilgisinin ardından hem maçla ilgili hem de yeni yabancı sınırlamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Terim, maçta kötü oynamadıklarını dile getirirken 'Açıkçası kenarda oyundan zevk aldım ama skordan almadım. Seyredenler de almıştır. sadece yediğimiz golleri düşündüğümüzde, 43-45! O ana kadar pozisyon vermedik, oyunun kontrolü bizde, pozisyon bulduk. 43'te taçtan gol yiyorsunuz, 1-1 yapacakken de 2-0 oluyor. Futbolda her şey var doğru da o topu da kaleye sokacaksın. Oyun yüzdeleri ne bilmiyorum ama dışarıdan biri görse, oyunun 4-1 olduğunu öğrense hayret eder' dedi.

'Kısıtlama ile giçbir gelişme olmamıştır'

Tecrübeli teknik adam yabancı sınırlamasını da eleştirirken, 'Sağ olsun TFF, yabancı kuralını yeni açıkladı. Başka kulüpler 3-5 ay önce açıklamıştı. 8 Türk sahada olacak, bu algı yapılmıştı! Siz bilmiyor muydunuz? Bazı kulüplerin hazırlık içinde olduğunu biliyorduk, TFF de yeni açıklamış! Dünyada kısıtlanarak hiçbir gelişme olmamıştır. Ama TFF en üst seviye, ne derlerse uyacağız. Oyuncu yerli - yabancı diye ayrılmaz. Son senelerde en çok oyuncu satılmış, stoperlerimiz dünya çapında. Demek geçen sene bu kural gelse, Ozan Kabak'ı satamayacaktık. Arkadaşlar bu ülkede oyunculara 9-10 milyon euro bonservis bedeli verilmedi mi? Kural neyse uyacağız, ne yapalım?' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum