Fatih Terim & Sergen Yalçın! Artıları ve eksileri

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında düğümü çözecek Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi iki takımın teknik direktörleri Fatih Terim ve Sergen Yalçın'ın artıları, eksileri nedir, bir bakıyoruz...

Fatih Terim & Sergen Yalçın! Artıları ve eksileri
07 Mayıs 2021 - 10:37 - Güncelleme: 07 Mayıs 2021 - 12:48
FUTBOO | Biri kariyeri başarılarla dolu, Galatasaray'ın armasında bulunan yıldızlardan neredeyse 2'sini kazandıran Fatih Terim, diğeri ise ilk şampiyonluğuna koşan, Beşiktaş ile ilk senesinde tüm övgüleri alan Sergen Yalçın... Derbide tüm gözler bu iki teknik direktörde olacak.

Beraberlik Beşiktaş için iyi bir sonuç sayılabilir ama Galatasaray için şampiyonluk şanslarının bitmesi anlamına gelir. Galatasaray kazanmak için oynayacak, Beşiktaş ise kazanırsa artık bağıra bağıra 'Şampi...' diyebilecek. Kritik derbide iki teknik direktörün artıları ve eksilerine bakıyoruz.

Büyük maçları iyi oynatan, iyi bilen Terim

Ev sahibi Galatasaray ile başlayalım. Fatih Terim böyle 'final' maçlarını oynamayı çok iyi bilen bir teknik direktör. Aklımıza ilk olarak Fenerbahçe ile oynanan Süper Final ve Başakşehir ile Arena'da oynanan, şampiyonluğun geldiği maçlar geliyor. Finallere takımını çok iyi hazırlayan, bu tarz maçları çok sayıda oynayan bir Fatih Terim var. Tecrübe anlamında Terim'in Yalçın'ın önünde olduğunu tabii ki söyleyebiliriz.

Galatasaray'da kritik soru: Kim oynayacak?

Ancak Fatih Terim'in eksi tarafı nedir diye soracak olursak kadro cevabını veriyoruz. Son 3 hafta, kritik bir derbi ama Galatasaray'ın ilk 11'inde kimlerin olacağından emin değiliz. Forvette kim oynayacak? Halil mi, Mohamed mi, Falcao mu? Kerem mi yoksa Feghouli mi oynayacak? Sol bekte Sarrachi mi, Ömer Bayram mı oynayacak? Galatasaray'ın kadrosunun bu sene çok kez değişmesi istikrarı da getirmedi. Derbide de aynı sorun Terim'i bekliyor olabilir. 

Sergen Yalçın'ın dikkat çeken derbi karnesi

Beşiktaş'ta ise adeta bir Sergen Yalçın fırtınası esiyor. Sergen Yalçın göreve geldikten sonra Beşiktaş, hem puan hem de gol sayısında rakiplerine fark atmış durumda. Yalçın'ın derbi karnesi de gayet iyi. Fenerbahçe'ye karşı iki maçta da takımı çok iyi oynadı. Birini kazandı, diğerinde ise galibiyeti son dakikalarda kaçırdı. Galatasaray'a karşı da sezonun ilk yarısında oynanan derbiyi hem oyun hem de skor anlamında kazanan taraftı. Sergen Yalçın'ın da derbi ve kritik maçlara takımını çok iyi hazırladığını görebiliyoruz.

Beraberlik için sahaya çıkar mı?

Siyah beyazlılar bu maçı kazanırsa şampiyonluk şansı çok ama çok yükselecek. Beraberlik de onlar için kötü bir sonuç değil ama Sergen Yalçın'ın düşüncesinde beraberlik olmayacaktır diye düşünüyoruz. Bugüne kadar Beşiktaş'ın 1 puan için sahaya çıktığı bir maç hatırlamıyoruz. Bunu ilk kez derbide görür müyüz? Eğer Beşiktaş, kendisine 1 puanın yeteceği bir anlayışta olursa bu anlayış ters tepebilir. 

Kritik yerde kritik sakatlıklar

Sergen Yalçın'ın derbide en büyük eksisi ise kadrodaki sakatlıklar olacaktır. Aboubakar'ın oynaması beklenmiyor. Son haftaların formda ismi N'Koudou'nun da durumu şüpheli. Gökhan Töre iyileşti ancak hem Aboubakar hem de N'Koudou'nun olmaması Beşiktaş'ı hücum anlamında çok fazla zorlayabilir. Böyle olursa hücumda daha çok Ghezzal ve Larin'in ayağına bakacak bir Beşiktaş görmemiz çok olası.

İki teknik direktörün de anlayışının hücum futbolu olacağını düşünüyoruz. Eğer böyle olursa ve iki takım da golü düşünürse çok zevkli bir derbinin bizleri beklediğini söyleyebiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum