Fatih Terim VS. Okan Buruk

Galatasaray'ın Başakşehir ile oynayacağı karşılaşma hem Süper Lig'in zirvesi açısından büyük önem taşırken, Fatih Terim ve eski öğrencisi Okan Buruk'u da karşı karşıya getireceği için ayrı bir anlam taşıyor.

Fatih Terim VS. Okan Buruk
28 Haziran 2020 - 00:12 - Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 02:21

Galatasaray ile Başakşehir arasındaki karşılaşmahem ligin zirvesi için büyük önem taşırken, Fatih Terim ve Okan Buruk'un da karşı karşıya gelmesi açısından ayrı bir anlam taşıyor. Fatih Terim önderliğinde Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanan kadrosunda yer alan Okan Buruk, teknik direktör olarak eski hocasının karşısına 6. kez çıkıyor.

Fatih Terim'in Galatasaray'ında uzun yıllar forma giyen Okan Buruk ile Fatih Terim'in karşılaşması, tabiri caizse 'Usta ile çırağın' mücadelesine sahne olacak. Daha önce iki teknik adam 5 kez karşılaştı ancak bu şampiyonluk yarışındaki durumlarından ötürü belki de hepsinden daha önemli...

Daha önce iki teknik adamın karşılaşmalarında Fatih Terim'in 3, Okan Buruk'un 2 galibiyeti bulunuyor. Okan Buruk bugüne kadar 3 farklı takımda Fatih Terim'in Galatasaray'ına karşı mücadele etti. Genç teknik adam Fatih Terim'i daha önce bir kez Akhisarspor ile bir kez de Başakşehir ile mağlup etti.

Fatih Terim ve Okan Buruk'un önceki karşılaşmaları;

2019, Galatasaray: 0 - Başakşehir: 1

2019, Çaykur Rizespor: 2 - Galatasaray: 3

2018, Galatasaray: 2 - Çaykur Rizespor: 2

2018, Akhisarspor: 1 - Galatasaray: 2

2018, Galatasaray: 0 - Akhisarspor: 2

2018, Akhisarspor: 1 - Galatasaray: 2

Trabzonspor takılınca, önemi daha da arttı

Galatasaray ile Başakşehir, Süper Lig'in 29. haftasında karşı karşıya gelecek. Trabzonspor'un Ankaragücü ile berabere kalmasının ardından çok daha fazla önem kazanan maç öncesi Başakşehir'in 59, Galatasaray'ın 51 puanı bulunuyor. Başakşehir ile Galatasaray arasındaki mücadele 28 Haziran Pazar günü 21:00'da başlayacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum