Fenerbahçe - Adana Demir muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda 20. haftasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Fenerbahçe - Adana Demir muhtemel 11'ler
10 Ocak 2022 - 00:44
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 20. hafta maçında Fenerbahçe ile Adana Demirspor kozlarını paylaşacak.

Ülker Stadyumu'nda saat 20:00'da oynanacak mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Altay, Kim Min-Jae, Szalai, Tisserand, Ferdi, Osayi, Zajc, Mert Hakan, Mesut, İrfan, Valencia

Adana Demirspor: Muric, Rassoul, Semih, Kaan, Svensson, Stambouli, Sinan, Castro, Metehan, Yunus, Assombalonga

Seri yakalayabilir

Tam 8 sezondur şampiyonluğa hasret olan ve bir kez daha zafer hedefiyle yola çıkan Fenerbahçe, sezonu Adana'da açacak. Vitor Pereira ile yeni bir döneme başlayan sarı-lacivertliler, kurgu olarak da ciddi değişikliklere gitti. Hazırlık maçların 3'lü savunmayı tercih eden Pereira'nın bu silahı ligde nasıl işleyecek merak ediliyordu.

İlk resmi maçına ligde Adana Demirspor karşısında çıkan sarı-lacivertliler, oyun olarak fazla tatmin etmese de zorlu deplasmandan Mesut Özil'in golüyle 3 puan alarak dönmeyi başardı. Avrupa Ligi'nde de Helsinki karşısında 1-0 kazanmayı bildiler.

Sonrasında zorlanmalarına karşın Antalyapsor'u son dakikalarda gelen gollerle 2-0 yenerek ligde de 2'de 2 yaparak hedeflerini tutturdular. Helsinki'yi de rövanşta 5-2'lik skorla geçen sarı-lacivertliler, yoluna kayıpsız devam etmeyi başardı. Ligde 3. haftada ise Altay'ı da deplasmanda 2 golle devirerek 9 puana ulaştılar. Ancak son lig karşılaşmasında Sivasspor engelini aşamadılar ve sahadan 1 puanla ayrıldılar.

UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'a konuk olan Fenerbahçe, galibiyeti elden kaçırdı. Son dakikada penaltı atışından faydalanamayan sarı-lacivertlilerin yenilmezlik serisi 7 maça yükselmişti.

Pereira'nın Fenerbahçe'si ilk mağlubiyetini Başakşehir'de yaşadı. Sahaya rotasyonlu bir kadroyla çıkan sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman'ın öğrencilerine 2-0 kaybetti. Ancak Beşiktaş'ın puan kayıpları sayesinde zirveden uzaklaşmayan Fenerbahçe, Gireunspor galibiyetiyle birlikte farkı iyice azalttı. 

Sonrasında ise Beşiktaş bu kez Altay'a takılınca sarı-lacivertliler fırsatı değerlendirdi ve Hatayspor'u mağlup ederek zirveye yerleşti. Kasımpaşa engelini de 2 golle geçtiler ve yerlerini korudular.

Ancak Fenerbahçe için son bir hafta istedikleri gibi geçmedi. Önce Trabzon'da liderliği rakplerine bıraktılar, sonrasında ise Avrupa Ligi'nde Antwerp ile 2-2 berabere kalarak grupta çıkma şansını iyice zora soktular. Lige dönüşte de Alanyaspor'a son dakikalarda gelen golle yenildiler ve bir anda zirvenin 5 puan gerisine düştüler.

Üst üste yaşanan yenilgilerin ardından teknik direktör Vitor Pereira da tartışılmaya başlanırken UEFA Avrupa Ligi'nde kritik bir galibiyet alındı. Sarı-lacivertliler, Antwerp'i deplasmanda 3-0 gibi bir net skorla yenerek özgüven kazanmayı başardılar. Ancak sonrasında Kadıköy'de Kayserispor karşısında sürpriz bir beraberlik aldılar ve ligdeki galibiyet hasretleri 4 maça çıktı.

Hasret ise Nef Stadyumu'nda oynanan Galatasaray derbisinde son buldu. Sarı-kırmızılılar karşısında 1-0 geriye düşmesine karşın sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, moral depolarken hafta arası Olympiakos'a yenildi. Sonrasında ise Göztepe ile 1-1 berabere kaldılar ve tekrar zirveden uzaklaştılar.

Ligin 15. haftasında Rizespor karşısında 4-0 gibi net bir skorla 3 puanı aldılar. Lider Trabzonspor'un Antalyaspor'a yenilmesiyle birlikte sarı-lacivertliler için umut doğdu. Fenerbahçe, Gaziantep'ten galibiyetle dönmesi halinde puan farkını 9'a indirme şansı yakaladı. Ancak sahadan 3-2'lik yenilgiyle ayrıldılar. Derbi ise Vitor Pereira'nın sonu oldu. Sarı-lacivertliler 2 kez öne geçtiği maçta Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte beklenen son geldi ve Vitor Pereira ile yollar ayrıldı. Sonraki maça Zeki Murat Göle önderliğinde çıkan Fenerbahçe, henüz 38. dakikada 9 kişi kalan Fatih Karagümrük'ü mağlup edemedi ve kabus devam etti.

İlk yarının son haftasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Türkiye Kupası'nda da Afjet Afyonspor'u deviren sarı-lacivertliler, Adana Demirspor maçıyla serisini 3'e çıkarabilir.

Fenerbahçe 10-0 önde

Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan 10 maçta beraberlik sonucu çıkmadı. Tüm karşılaşmaları sarı-lacivertliler kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum