Fenerbahçe Alanya'da coştu

Avrupa’dan elendikten sonra Süper Lig’de 4 haftada sadece bir kez galip gelebilen Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı Alanyaspor’u 4-1 mağlup ederek nefes aldı. Sarı-lacivertlileri galibiyete Janssen, Valbuena (2)ve penaltıdan Giuliano taşıdı.

Fenerbahçe Alanya'da coştu
17 Eylül 2017 - 21:49

Süper Lig’de bu sezon beklentilerin altında kalan Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor’u mağlup edip, Beşiktaş ile yapacağı derbi maçı öncesi moral buldu. 

Geçtiğimiz hafta sonu Başakşehir maçında oldukça dramatik bir mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, Alanya’da 3 puanın yanı sıra güzel futboluyla da göz doldurdu. 

Teknik patron Aykut Kocaman. ligde ilk kez Volkan Demirel’i yedek oturtup Kameni’ye şans tanıdı. 


JANSSEN GOLLE TANIŞTI

Mücadeleye ev sahibi ekip çok hızlı başladı. İlk dakikalardaki Alanyaspor baskısını kıran Fenerbahçe, 5. Dakikadan sonra oyunda inisiyatifi ele aldı. 

Kanarya, ataklarını sıklaştırmanın meyvesini 17. Dakikada aldı. Bu dakikada sağ taraftan kullanılan korneri Fenerbahçe paslaşarak kullandı. Valbuena'nın altı pasa doğru yaptığı ortaya Josef de Souza iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Yeni transfer Janssen, gelen topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-1.


DİRAR ÇIKTI EKİCİ GİRDİ

Sağ kanatta Isla ile iyi bir görüntü çizen Nabil Dirar 32’de sakatlandı. Bu futbolcunun yerine taraftarın uzun süredir sahalarda görmeyi beklediği Mehmet Ekici girdi. 

Sarı-lacivertlilerin yıldızı Valbuena, 34’te ceza sahasının sağ tarafından nefis bir şut çekti. Haydar da gelen topu aynı güzellikte tam çatala giderken kornere çelmeyi başardı.

ALANYA BERABERLİĞİ YAKALADI

İlk yarının berabere bitmesi adına Fenerbahçe kalesine gelen Alanyaspor amacına 42. dakikada ulaştı. 

Bu dakikada kısa paslarla topu ceza sahsına kadar gelen Güney temsilcisinde kale önünde topla buluşan Emre Akbaba bekletmeden vuruşunu yaptı ve skoru eşitledi: 1-1.


İlk yarı bu skorla tamamlanacak derken, sarı-lacivertli oyuncular golün şaşkınlığını üzerlerinden çabuk attı. 

Uzatma dakikalarında sağ çizgiye inen Isla, topu ceza sahasındaki Valbuena'ya aktardı. Fransız yıldız, kontrol ettiği topu uzak köşeye yerden göndererek takımı 2-1 öne geçirdi.

GIULIANO PENALTIDAN ATTI

Günün en etkili isimlerinden olan Janssen'e ceza sahasında yapılan faul sonrası hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 

Vuruşu kullanan Giuliano, farkı ikiye çıkararak takımının rahatlamasına neden oldu: 1-3. 

74’te Aytemiz Alanya gole çok yaklaştı. Efecan ceza sahasına girdi, sağ çaprazdan vuruşunda top direğe çarparak auta çıktı. 

+90'da son sözü günün en başarılı ismi Valbuena söyledi ve maçın skorunu ilan etti: 1-4. 

İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince, Fenerbahçe Beşiktaş maçı öncesi çok önemli bir galibiyet alarak moral buldu. 

Sarı-lacivertliler bu galibiyetle puanını 8’e çıkardı ve 9. Sıraya yerleşti. 

Evinde mağlup olan Alanyaspor ise 4 puanda kalıp, 14. sırada kendine yer buldu.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum