Fenerbahçe - Altay muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda 22. haftasında Antalyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...    

Fenerbahçe - Altay muhtemel 11'ler
19 Ocak 2022 - 04:18
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 22. hafta maçında Fenerbahöe ile Altay kozlarını paylaşacak.

Ülker Stadyumu'nda saat 20:00'da oynanacak mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 2'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Berke, Nazım, Szalai, Kim, Serdar Aziz, Ferdi, Zajc, Sosa, Samuel, İrfan Can, Mesut, Serdar Dursun

Altay: Lis, Thaciano, Murat, Björkander, Kazımcan, Thiam, Ceyhun, Kappel, Pinares, Rodriguez, Bamba

İsmail Kartal kayıpla başladı

Tam 8 sezondur şampiyonluğa hasret olan ve bir kez daha zafer hedefiyle yola çıkan Fenerbahçe, sezonu Adana'da açacak. Vitor Pereira ile yeni bir döneme başlayan sarı-lacivertliler, kurgu olarak da ciddi değişikliklere gitti. Hazırlık maçların 3'lü savunmayı tercih eden Pereira'nın bu silahı ligde nasıl işleyecek merak ediliyordu.

İlk resmi maçına ligde Adana Demirspor karşısında çıkan sarı-lacivertliler, oyun olarak fazla tatmin etmese de zorlu deplasmandan Mesut Özil'in golüyle 3 puan alarak dönmeyi başardı. Avrupa Ligi'nde de Helsinki karşısında 1-0 kazanmayı bildiler.

Sonrasında zorlanmalarına karşın Antalyapsor'u son dakikalarda gelen gollerle 2-0 yenerek ligde de 2'de 2 yaparak hedeflerini tutturdular. Helsinki'yi de rövanşta 5-2'lik skorla geçen sarı-lacivertliler, yoluna kayıpsız devam etmeyi başardı. Ligde 3. haftada ise Altay'ı da deplasmanda 2 golle devirerek 9 puana ulaştılar. Ancak son lig karşılaşmasında Sivasspor engelini aşamadılar ve sahadan 1 puanla ayrıldılar.

UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt'a konuk olan Fenerbahçe, galibiyeti elden kaçırdı. Son dakikada penaltı atışından faydalanamayan sarı-lacivertlilerin yenilmezlik serisi 7 maça yükselmişti.

Pereira'nın Fenerbahçe'si ilk mağlubiyetini Başakşehir'de yaşadı. Sahaya rotasyonlu bir kadroyla çıkan sarı-lacivertliler, Aykut Kocaman'ın öğrencilerine 2-0 kaybetti. Ancak Beşiktaş'ın puan kayıpları sayesinde zirveden uzaklaşmayan Fenerbahçe, Gireunspor galibiyetiyle birlikte farkı iyice azalttı. 

Sonrasında ise Beşiktaş bu kez Altay'a takılınca sarı-lacivertliler fırsatı değerlendirdi ve Hatayspor'u mağlup ederek zirveye yerleşti. Kasımpaşa engelini de 2 golle geçtiler ve yerlerini korudular.

Ancak Fenerbahçe için son bir hafta istedikleri gibi geçmedi. Önce Trabzon'da liderliği rakplerine bıraktılar, sonrasında ise Avrupa Ligi'nde Antwerp ile 2-2 berabere kalarak grupta çıkma şansını iyice zora soktular. Lige dönüşte de Alanyaspor'a son dakikalarda gelen golle yenildiler ve bir anda zirvenin 5 puan gerisine düştüler.

Üst üste yaşanan yenilgilerin ardından teknik direktör Vitor Pereira da tartışılmaya başlanırken UEFA Avrupa Ligi'nde kritik bir galibiyet alındı. Sarı-lacivertliler, Antwerp'i deplasmanda 3-0 gibi bir net skorla yenerek özgüven kazanmayı başardılar. Ancak sonrasında Kadıköy'de Kayserispor karşısında sürpriz bir beraberlik aldılar ve ligdeki galibiyet hasretleri 4 maça çıktı.

Hasret ise Nef Stadyumu'nda oynanan Galatasaray derbisinde son buldu. Sarı-kırmızılılar karşısında 1-0 geriye düşmesine karşın sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, moral depolarken hafta arası Olympiakos'a yenildi. Sonrasında ise Göztepe ile 1-1 berabere kaldılar ve tekrar zirveden uzaklaştılar.

Ligin 15. haftasında Rizespor karşısında 4-0 gibi net bir skorla 3 puanı aldılar. Lider Trabzonspor'un Antalyaspor'a yenilmesiyle birlikte sarı-lacivertliler için umut doğdu. Fenerbahçe, Gaziantep'ten galibiyetle dönmesi halinde puan farkını 9'a indirme şansı yakaladı. Ancak sahadan 3-2'lik yenilgiyle ayrıldılar. Derbi ise Vitor Pereira'nın sonu oldu. Sarı-lacivertliler 2 kez öne geçtiği maçta Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte beklenen son geldi ve Vitor Pereira ile yollar ayrıldı. Sonraki maça Zeki Murat Göle önderliğinde çıkan Fenerbahçe, henüz 38. dakikada 9 kişi kalan Fatih Karagümrük'ü mağlup edemedi ve kabus devam etti.

İlk yarının son haftasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Türkiye Kupası'nda da Afjet Afyonspor'u deviren sarı-lacivertliler, Adana Demirspor maçıyla serisini 3'e çıkarmak istediler. Ancak Fenerbahçe, Adana'dan puansız döndü. 

Bu gelişmelerin ardından teknik direktörlük görevine İsmail Kartal getirildi. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'deki ikinci döneminin ilk karşılaşmasını Antalyaspor'a karşı oynadı. Mücadele 1-1 sona erdi ve yeni dönem puan kaybıyla başladı

Fenerbahçe 9-1 önde

Fenerbahçe ile Altay arasında oynanan 10 maçta beraberlik sonucu çıkmadı. Sarı-lacivertliler 9 karşılaşmayı kazanırken İzmir ekibi sahadan 1 kez galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum