Fenerbahçe - Anderlecht maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Sarı-lacivertli temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda son derece kritik maçta Belçika'nın Anderlecht takımını konuk ediyor. Peki Fenerbahçe - Anderlecht maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İki takımdan son gelişmeler.. Detaylar haberimizde..

Fenerbahçe - Anderlecht maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
05 Kasım 2018 - 12:40 - Güncelleme: 08 Kasım 2018 - 12:24

Maç sonu çıkan olaylarla Türkiye'nin gündemine oturan Galatasaray maçında 2-0'dan 2-2'yi yakalayarak biraz olsun moral bulan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde çok önemli bir maça çıkıyor.

Bu akşam grupta 1 puanla son sıradaki RSC Anderlecht'i konuk edecek olan sarı-lacivertli temsilcimiz bu maçı kazanması halinde gruptan çıkma yolunda çok büyük bir avantajın da sahibi olacak.

RSC Anderlecht-Fenerbahçe maçı hangi kanalda?

Fenerbahçe-Anderlecht UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. Hafta mücadelesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda bu akşam (8 Kasım Perşembe) TSİ 18:50'de başlayacak ve beIN Sports1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Hakem İsveçli Andreas Ekberg

Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 18.50'de başlayacak maçta Andreas Ekberg'in yardımcılıklarını Daniel Wärnmark ile Stefan Hallberg üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini Fredrik Klyver yaparken, ilave yardımcı hakemlik görevini Kristoffer Karlsson ile Glenn Nyberg üstlenecek.

Mehmet Topal ve Oğuz Kaan sakat

Fenerbahçe'de Mehmet Topal ve Oğuz Kaan'ın sakatlıkları devam ediyor. 

Sakatlıkları süren diğer futbolcular Mehmet Ekici ve Tolga Ciğerci UEFA listesinde de bulunmuyorlar.

Daha önce kadro dışı bırakılan Volkan Demirel ve Aatıf Chahechouhe da Brüksel kafilesinde yer alamayacaklar.

Benzia maç kadrosuna alınmadı

Öte yandan Galatasaray derbisi sonrası sosyal medya hesabından teknik sorumlu Erwin Koeman'ı eleştiren ancak daha sonra özür dileyen Yassine Benzia idari kararla Anderlecht maçının kadrosuna alınmadı ve son antrenmanda da yer almadı.

Muhtemel onbirler

Fenerbahçe: Harun - Isla (Şener), Skrtel, Neustadter, Hasan Ali - Jailson, Eljif, - Ayew, Alper Potuk, Valbuena - Frey (Slimani)

RSC Anderlecht: Didillon - Saelemaekers, Bournauw, Vranjes, Milic (Sanneh), Makarenko - Gerkens, Kums, Trebel - Bakkali - Dimata

Bakkali, Dimata ve Santini'ye dikkat

Maçlarını 26 bin 361 kişi kapasiteli Constant Vanden Stock Stadı'nda oynayan Anderlecht'i 54 yaşındaki Hein Vanhaezenbrouck çalıştırıyor.

İlk maçta Fenerbahçe'ye 2 gol birden atan Zakaria Bakkali, Belçikalı forvet Dimata ve Hırvat Santini takımın en golcü isimleri olarak öne çıkıyorlar.

İlk maçta sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Dimata, Waaslan'la deplasmanda oynanan son lig maçında penaltıdan bir gol atmıştı.

Anderlecht'in tarihi başarılarla dolu

Kadıköy'de alacağı bir yenilgiyle gruptaki iddiasını tamamen yitirecek olan RSC Anderlecht 1908 yılında kuruldu. 1982-83 sezonunda Benfica'yı yenerek UEFA Kupası'nı kazanan Belçika temsilcisi 1983-84'te ise aynı kupayı finalde Tottenham'a karşı kaybetmişti.

Şu anda oynanmayan avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı 1975-76 ve 1977-78'de müzesine götüren, aynı kupada iki kez de final oynayan Anderlecht, 1976-77 ve 1978-79 sezonlarında da UEFA Süper Kupası'nı Bayern Münih ve Liverpool'u mağlup ederek kazanmıştı.

Mor-beyazlı ekip 34 kez Belçika lig şampiyonluğu, 9 kez Belçika Kupası şampiyonluğu, 13 kez de Belçika Süper Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Anderlecht, Genk'in 7 puan gerisinde kaldı

UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maç sonunda 1 puanla grupta son sırada bulunan Anderlecht, Belçika Jüpiler Pro Lig'de ise son hafta oynadığı Waasland'ı deplasmanda 2-1 mağlup etmesine karşın Beşiktaş'la aynı grupta yer alan lider Genk'in 7 puan gerisinde 27 puanla 4. sırada yer aldı. 

Anderlecht UEFA Avrupa Ligi D Grubu 1. Hafta maçında Spartak Trnava'ya deplasmanda 1-0, 2. Hafta'da da Dinamo Zagreb'e evinde 2-0 mağlup olmuş, Fenerbahçe ile de evinde 2-2 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe ve Anderlecht 5. kez karşı karşıya

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa Kupaları tarihinde Anderlecht dışında bir Belçika temsilcisiyle karşılaşmadı.

Anderlecht ile 2'si Şampiyonlar Ligi elemesi, 2'si eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası, 1 kez de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 5 kez mücadele eden Fenerbahçe, 8 Kasım Perşembe gecesi rakibiyle 6. kez mücadele edecek.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 5 maçta Fenerbahçe, 2 galibiyet alırken, 2 kez beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Kupa 1 adıyla da bilinen Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1965 yılında Fenerbahçe'nin sahasında oynanan ilk karşılaşma 0-0 berabere tamamlanmış, Anderlecht ise rövanşı 5-1 kazanmıştı.

Fenerbahçe ile Anderlecht, 42 yıl sonra 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda yenibir kez daha karşılaştı. Sarı-lacivertli temsilcimiz, iki karşılaşmayı da kazanarak Şampiyonlar Ligi gruplarına yükselen taraf olmuştu.

Fenerbahçe, Anderlecht'le oynadığı 5 karşılaşmada rakip filelere 6 gol atarken, kalesinde 7 gol görmüştü.

Anderlecht'in Türk takımlarıyla 14. maçı

Anderlecht, daha önce Türk takımlarıyla 13 kez karşılaştı. Belçika temsilcisi, Fenerbahçe dışında 1976 ve 2014'de, Galatasaray, 2011 yılında Bursaspor ve 2009 yılında Sivasspor ile karşılaşmıştı.

Toplam 13 maçta 6 galibiyet alan Belçika ekibi, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Son 5 maçı kaybetmedi

Anderlecht, Türk takımlarına karşı oynadığı son 5 mücadelede yenilmedi.

Son olarak 2009 yılında Sivasspor'a 3-1 mağlup olan Belçika temsilcisi, daha sonra Bursaspor ve Galatasaray'a karşı yaptığı 4 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Kendi sahasında Fenerbahçe ile de 2-2 berabere kalan Belçika temsilcisi bu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 9 gol atıp kalesinde 6 gol gördü.

Erwin Koeman'ın ilk Avrupa sınavı

Phillip Cocu ile yollarını ayırdıktan sonra Galatasaray derbisine Erwin Koeman ile çıkan Fenerbahçe, Kadıköy'deki bu kritik maçta da Hollandalı teknik adam yönetiminde yer alacak.

Sarı-lacivertli takım bu sezon yollarını ayırdığı Phillip Cocu yönetiminde oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu ilk maçında Benfica'ya 1-0 mağlup olmuş, rövanş ise 1-1 sonuçlanmıştı. Bu maçta tek gol Alper Potuk'dan gelmişti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta mücadelesinde ise Dinamo Zagreb karşısında Cocu'yla 4-1'lik ağır bir yenilgi gelmişti.

2. Hafta'da Kadıköy'de Spartak Trnava karşısında alınan 2-0'lık sonuç ise Phillip Cocu yönetiminde sarı-lacivertli ekibin ilk galibiyeti olmuştu.

D Grubu 3. Hafta maçında da Fenerbahçe 2-0 geriye düştüğü maçı Frey ve Hasan Ali'nin golleriyle 2-2 berabere bitirmişti.

Fenerbahçe'nin 23 kişilik UEFA listesi 

Nabil Dirar, Carlos Kameni, Mehmet Ekici, Roberto Soldado, Ozan Tufan, Berke Özer, Tolga Ciğerci ve Ferdi Kadıoğlu sezon başında verilen UEFA listesinin dışında kalan isimler olmuşlardı.

Kaptan Volkan Demirel ve Aatıf Chahechouhe ise kadro dışı oldukları için bu maçta forma giyemeyecekler.

Sarı-lacivertli ekibin UEFA'ya bildirdiği isim listesinde 23 futbolcu yer alıyor. 

Kaleciler: Volkan Demirel, Harun Tekin, Erten Ersu (altyapı tercihi)

Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli (altyapı tercihi)

Orta Saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Barış Alıcı, Jailson Marques Siqueira, Yassine Benzia, Aatıf Chahechouhe, Mathieu Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin (altyapı tercihi), Eljif Elmas

Forvet: Islam Slimani, Michael Frey, Andre Ayew.

İddaa oranları açıklandı

Anderlecht ile Fenerbahçe  karşılaşmasının İDDAA oranları da açıklandı. Buna göre bu akşamki maçta Fenerbahçe'nin galibiyetine 1.75, ev sahibi Anderlecht'in galibiyetine 3.20, beraberliğe de 3.20 oran verildi.

Fenerbahçe Avrupa'da 226. kez sahada

UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamayan isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, 44. sezonunu geçirdiği Avrupa Kupaları'nda 226. maçına çıkacak.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan Sarı-Lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 225 maçta 82 galibiyet, 47 beraberlik ve 96 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 280 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

En başarılı sezon 2012-13

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde en başarılı dönemi 2012-13'te yarı finale çıktığı sezondu. Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertli ekip; Marsilya, Mönchengladbach ve AEL Limassol'un bulunduğu C Grubu'nu 13 puanla lider tamamlamış, son 32 Turu'nda Belarus ekibi BATE Borisov'u 0-0, 1-0, son 16 Turu'nda Çek Vitoria Plzen'i 1-0, 1-1, çeyrek finalde de İtalyan Lazio'yu 2-0, 1-1'lik skorlarla eledikten sonra yarı finalde Benfica ile eşleşmişti. Portekiz ekibini ilk maçta 1-0 mağlup eden temsilcimiz Lizbon'daki rövanşta 1-1'i bulmasına karşın sahadan 3-1 yenik ayrılmış ve Amsterdam'daki finalde Chelsea'nin rakibi olma şansını kaybetmişti.

Son UEFA grubundan lider çıktı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup müsabakalarında son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise grubundan ikinci sırada çıkmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına en son katıldığı 2016-2017 sezonunda İngiltere'nin Manchester United ekibini geride bırakarak, grubundan lider çıkmayı başarmıştı.

Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya'nın Vardar ekibine elenerek, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Avrupa Kupaları'nda en golcü Alex de Souza

Sarı-lacivertli takımın 44 yıllık Avrupa Kupaları serüveninde en çok gol atan futbolcu 15 golle Alex de Souza. Brezilyalı efsane yıldızı 12 golle Tuncay Şanlı ve 9 golle Semih Şentürk takip ediyor. Cemil Turan'ın ise 8 golü bulunuyor.  Sarı-lacivertli takımın tarihi boyunca Avrupa Kupaları'nda gol atan futbolcuları şöyle:

15 gol: Alex de Souza

12 gol: Tuncay Şanlı

9 gol: Semih Şentürk

8 gol: Cemil Turan 

7 gol: Aykut Kocaman, Dirk Kuyt, Jose Fernandao

6 gol: Deivid de Souza, Daniel Güiza, Moussa Sow

5 gol: Ogün Altıparmak, Bülent Uygun, Elvir Boliç, Stephan Appiah, Andre Santos

4 gol: Osman Arpacıoğlu, Mateja Kezman, Tümer Metin, Emre Belözoğlu, Colin Kazım Richards, Cristian Baroni, Emanuel Emenike, Miroslav Stoch 

3 gol: Can Bartu, Şeref Has, Şenol Birol, Kemalettin Şentürk, Haim Revivo, Mert Nobre, Uğur Boral, Diego Lugano, Caner Erkin, Pierre Webo, Roman Neustadter

2 gol: Lefter Küçükandonyadis, Birol Pekel, Raşit Çetiner, Şenol Çorlu, Selim Soydan, Nedim Doğan, Fadil Vokrri, İsmail Kartal, Rıdvan Dilmen, Elvir Baliç, Oktay Derelioğlu, Selçuk Yula, Selçuk Şahin, Serhat Akın, Roberto Carlos, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Aygün Taşkıran, Samuel Johnson, Raul Meireles, Josef de Souza, Mehmet Topal, Robin Van Persie, Simon Kjaer, Alper Potuk, Islam Slimani

1 gol: Avni Kalkavan, Abdullah Çevrim, Yaşar Mumcu, Şükrü Birant, Cevher Özer, Yılmaz Şen, Mustafa Arabacıbaşı, Ender Konca, Niyazi Gülseven, Engin Verel, Emin İlhan, Hüseyin Çakıroğlu, İlyas Tüfekçi, Zafer Tüzün, Hakan Tecimer, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu, Müjdat Yetkiner, Tanju Çolak, Brian Steen Nielsen, Ali Nail Durmuş, Jes Högh, Augustine Okocha, Viorel Moldovan, Miroslav Steviç, Ali Güneş, Washington Stecenalo, Pierre Van Hooijdonk, Fabio Luciano, Önder Turacı, Mehmet Yozgatlı, Can Arat, Marco Aurelio, Kerim Zengin, Mehmet Topuz, Fabio Bilica, Gökçek Vederson, Murat Hacıoğlu, Salih Uçan, Luis Nani, Ozan Tufan, Lazar Markoviç, Aatıf Chahechouhe, Jeremain Lens, Martin Skrtel, Nabil Dirar, Michael Frey, Hasan Ali Kaldırım

Kendi kalesine gol atanlar: Kovac (Sparta Prag), Marcellis (PSV), Pedersen (Randers), Silvistre (Arsenal), Gorbunov (Atromitos), Dario Maresic (S.Graz)

En çok forma giyen Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'nda en çok forma giyen oyuncusu ise Volkan Demirel. Benfica maçıyla birlikte 85. kez Avrupa Kupaları'nda Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan'ı 58 maçla Alex de Souza, 54 maçla Gökhan Gönül takip ediyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları performansıyla ilgili istatistikler

En farklı galibiyeti: 5-0 (PFK Turan ve BK 36)

En farklı yenilgi: 0-7 (Benfica)

En çok gol attığı sezon: 2012-13 (25 gol)

Gol atamadığı sezonlar: 1968-69, 1970-71, 1977-78, 1979-80, 1983-84, 1984-85, 1999-00 

Penaltılarla kazanılan maç: 1

Tekrar maçında kaybedilen tur: 2

Bir maçta en çok gol: Semih Şentürk 4 gol (6 Ağustos 2008 MTK)

Bir sezonda en çok gol atan futbolcu: Dirk Kuyt (7 gol / 2012-13)

Yenilmezlik serisi: 7 maç (14 Şubat 2013 – 02 Mayıs 2013)

En çok maç yaptığı rakip: Benfica, Arsenal, Manchester United, PSV Eindhoven (6 kez)

En çok görev yapan t.direktör: Christoph Daum, Aykut Kocaman (26)

En çok galibiyet alan teknik adam: Arthur Zico (12 galibiyet)

Lider Dinamo Zagreb, Spartak'ı konuk ediyor

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki diğer maçta ise yine 8 Kasım Perşembe TSİ 23:00'de 3 maçını da kazanan lider Dinamo Zagreb ile Spartak Trnava Zagreb'de karşı karşıya gelecek.

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin de yer aldığı UEFA Avrupa Ligi'ndeki maç günleri ve saatleri şu şekilde:

20.09.2018   22:00  Dinamo Zagreb-Fenerbahçe  4-1

20.09.2018   22:00  Sparta Trnava-Anderlecht  1-0

04.10.2018   19:55  Anderlecht-Dinamo Zagreb  0-2

04.10.2018   19:55  Fenerbahçe-Sparta Trnava  2-0

25.10.2018   19:55  Anderlecht-Fenerbahçe 2-2

25.10.2018   19:55  Spartak Trnava-Dinamo Zagreb 1-2

08.11.2018   18:50  Fenerbahçe-Anderlecht

08.11.2018   23:00  Dinamo Zagreb-Spartak Trnava

29.11.2018   20:55  Anderlecht-Spartak Trnava

29.11.2018   20:55  Fenerbahçe-Dinamo Zagreb

13.12.2018   23:00  Dinamo Zagreb-Anderlecht

13.12.2018   23:00  Spartak Trnava-Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi'nde 4. Hafta'nın programı ise şöyle:

Öte yandan Fenerbahçe ile Anderlecht arasında UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. Hafta maçının biletleri satışa çıktı.

4 Kasım Pazar günü Yüksek Divan Kurulu, Kongre ve Temsilci Üyelerimiz ( 1 adet bilet) için satışa çıkan biletler;

5 Kasım Pazartesi günü FB kart sahipleri ve Fenercell faturalı abonelerine (1 adet bilet)

6 Kasım Salı günü de genel satışa açılacaktır.

Satışlar sadece www.passo.com.tr üzerinden yapılmakta olup, belirtilen fiyatlara passolig hizmet bedeli dahildir.

Uygulanacak bilet fiyatları şöyledir:

FENERIUM ÜST                                H-I BLOK            :130,00 TL
FENERIUM ALT AVIS TRİBÜNÜ       H BLOK              :230,00 TL
FENERIUM ALT AVIS TRİBÜNÜ       G BLOK              :270.00 TL
FENERIUM ALT AVIS TRİBÜNÜ       F BLOK              :325,00 TL


YORUMLAR

  • 0 Yorum