Fenerbahçe Atiker Konyaspor'u konuk ediyor

Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak karşılaşmayı beIN Sports 1 naklen ekranlara getirecek. Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus.

Fenerbahçe Atiker Konyaspor'u konuk ediyor
16 Şubat 2019 - 11:47 - Güncelleme: 16 Şubat 2019 - 22:02

Spor Toto Süper Lig'in 22. Hafta maçında Fenerbahçe kendi evinde Atiker Konyaspor ile karşılaşıyor.

Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak karşılaşmayı beIN Sports 1 naklen ekranlara getirecek. Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus. Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu’nun yan hakem olacağı mücadelenin 4. hakemi ise Arda Kardeşler. Karşılaşmanın VAR hakemi ise Serkan Çınar.

Süper Lig'de ilk kez 1988-1989 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Konyaspor ile 35 kez karşılaşan Fenerbahçe, sadece 4 kez mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekip, rakibini 29 kez yenerken, taraflar arasında yalnızca 2 maç berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin toplam 96 golüne, kalesini hiçbir maçta rakibi karşısında gole kapatamayan Atiker Konyaspor 39 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan müsabakayı Fenerbahçe Eljif Elmas'ın golüyle 1-0 kazanmıştı.

Öte yandan Atiker Konyaspor, güçlü rakibi karşısındaki Süper Lig tarihindeki toplam 4 galibiyetinden 2'sini son 6 randevuda elde etti.

Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor, İstanbul'da daha önce 17 lig maçında karşılaştı. Sarı-lacivertli ekip, evindeki 16 maçı kazandı, sadece 2016-2017 sezonunda 3-2'lik skorla yenildi.

Kendi sahasındaki maçlarda Fenerbahçe 52 gol attı, kalesinde 16 gol gördü. Geçen sezon İstanbul'daki maçta sarı-lacivertli ekip 3-2 galip geldi.

Fenerbahçe, Atiker Konyaspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2005-2006 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla elde etti. Konuk Konyaspor ise 4 galibiyetini 4-2, 2-1 ve 2 kez 3-2'lik sonuçlarla elde etti. Bu arada Fenerbahçe, Konyaspor'a 5 maçta 5, 8 karşılaşmada ise 4 gol atmayı başardı.

Fenerbahçe'de önemli eksikler var

Geçtiğimiz hafta Kayseri deplasmanında kırmızı kart gören Soldado bu maçta forma giyemeyecek. Sarı-lacivertli takımda Tolgay Arslan, Mehmet Ekici, Oğuz Kaan ve Erten Ersu'nun da sakatlıkları bulunuyor. Yassine Benzia, Ferdi, Berke ve Tolga Ciğerci'nin isimleri ise TFF'ye bildirilmediği için sezonun ikinci yarısında bu oyuncular forma giyemeyecekler.

Öte yandan yeni transfer Miha Zajc'ın bu maçta oynaması bekleniyor. Sarı kart cezasını tamamlayan Mehmet Topal da Ersun Yanal'ın görev vermesi halinde sahada olacak.

Konuk Atiker Konyaspor'da ise Hurdato, Hadziahmedovic, Ömer Ali Şahiner ve Jen Jönsson'in sakatlıkları bulunuyor.

Yanal, Kocaman ve Alex

Konuk Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman geçtiğimiz sezon görev yaptığı Fenerbahçe'ye karşı uzun bir aradan sonra ilk kez sahaya çıkacak.

Ayrıca bu karşılaşmayı Fenerbahçe'nin unutulmaz kaptanı Alex de Souza da izleyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum