Fenerbahçe Atina'da Maccabi ile karşılaşıyor

Obradovic yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe; Pavlos Giannakopoulos Turnuvası'nda bugün Maccabi Tel Aviv Fox ile mücadele edecek. Atina'daki OAKA Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 18:30'da başlayacak.

Fenerbahçe Atina'da Maccabi ile karşılaşıyor
27 Eylül 2018 - 10:09 - Güncelleme: 27 Eylül 2018 - 10:26

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Atina’da düzenlenecek Pavlos Giannakopoulos Turnuvası’nın ilk maçında 27 Eylül Perşembe günü İsrail temsilcisi Maccabi FOX ile karşılaşıyor. OAKA’da oynanacak ve TSİ 18:30’da başlayacak bu mücadele beIN Sports 3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Haziran ayında vefat eden Panathinaikos eski başkanı Pavlos Giannakopoulos anısına düzenlenecek turnuvada temsilcimiz ve Maccabi FOX’un yanı sıra ev sahibi Panathinaikos ve Rusya temsilcisi Khimki Moskova yer alacak.

Turnuvanın maç programı şöyle:

27 Eylül Perşembe:

Fenerbahçe  - Maccabi FOX (18:30)

Panathinaikos – Khimki (21:15)

28 Eylül Cuma 

Üçüncülük maçı (18:00)

Final maçı (20:30)

Fenerbahçe’de Son Durum

Sarı-lacivertli takım, Atina seyahat programı kapsamında 26 Eylül Çarşamba günü (bugün) Yunanistan’a geçecek. Ekibimizin kamp kadrosunda Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Tyler Ennis, Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Marko Guduric, Tarık Biberovic, Egehan Arna, Luigi Datome, Nikola Kalinic, Nicolo Melli, Barış Hersek, Jan Vesely, Joffrey Lauvergne ve Ahmet Düverioğlu yer alıyor.

Fenerbahçe, yaz döneminde oynadığı hazırlık maçlarında şu sonuçları aldı:

Fenerbahçe 89-80 Tunus Milli Takımı

Limoges CSP 84-75 Fenerbahçe 

AX Milan 79-74 Fenerbahçe

Dinamo Sassari 95-86 Fenerbahçe 

Maccabi FOX Tel Aviv 60-65 Fenerbahçe 

Fenerbahçe 84-79 AX Armani Exchange Olimpia Milan

Fenerbahçe 86-76 CSKA

Sarı-lacivertli ekip, 3 Eylül tarihinde sezonu açmış ve çalışmalarına İstanbul’da başlamıştı. Bu bölümde ve 14 Eylül’de başlayan İtalya kampı boyunca milli takımlarda bulunan oyuncularından yoksun olan Fenerbahçe, 20-23 Eylül’de katıldığı Zadar Turnuvası’nda ise Luigi Datome dışında tam kadro olarak yer aldı. Temsilcimiz, Zadar Turnuvası’nda oynadığı üç maçı da kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe, Maccabi ile Zadar Turnuvası’nın ilk maçında karşılaşmıştı. Ekibimizde Luigi Datome ve Sinan Güler, Maccabi’de ise Jeremy Pargo ve Tarık Black maç kadrosunda yer almadı. Sarı-Lacivertliler, çekişmeli geçen maçı savunma performansıyla 65-60 kazandı. Fenerbahçe’de Tyler Ennis 15, Kostas Sloukas 13 sayı üretirken Maccabi’de Johnny O’Bryant 15 sayı buldu.

Maccabi FOX Tel Aviv Hakkında

Shimon Mizrahi başkanlığındaki Maccabi, 5 Euroleague, 52 İsrail Ligi, 44 İsrail Kupası, 1 Suproleague, 1 Adriyatik Ligi şampiyonlukları ile dikkat çekiyor.

Maccabi, EuroLeague’de ilk şampiyonluğuna 1977 yılında ulaştı ve bu başarıyı 1981’de tekrarladı. Ardından 2001 yılındaki Suproleague başarısına kadar beklemek zorunda kalan Maccabi Euroleague’de altın dönemini 2004 ve 2005 sezonlarında yaşadı. Bu dönemde Sarunas Jasikevicius, Anthony Parker, Nikola Vujcic, Derrick Sharp ve Maceo Baston gibi önemli oyunculara forma veren Maccabi, bu yıllarda peş peşe iki Euroleague şampiyonluğu elde etti. Son şampiyonluğuna, David Blatt antrenörlüğünde, Tyrese Rice ve Ricky Hickman önderliğindeki takımla 2014 yılında ulaşan Maccabi, o tarihten bu yana Final Four’da yer alamadı.

Maccabi FOX Tel Aviv elit Avrupa basketbolunda çok önemli bir yer tutuyor. 2017-2018 sezonunda EuroLeague’de Play-off’a kalamadıkları ikinci yılı yaşamalarına rağmen İsrail Ligi’nde şampiyonluğa ulaşmayı başardılar. Maccabi, geçtiğimiz yılın yaz aylarında büyük bir kadro yenilenmesine gitti ve koç Spahija’nın yanına yardımcı antrenör olarak takımın eski antrenörlerinden Guy Goodes ve eski Euroleague şampiyonu Tal Burstein’a görev verdi. Takım daha çok yeni kurulmuş olmasına rağmen koç Spahija açılış günü için hazırdı; Pierre Jackson’ın harika dördüncü çeyreği ile Brose Bamberg deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardılar. Alex Tyus ve Norris Cole’un kilit rol aldığı Maccabi, Real Madrid ve Zalgris Kaunas’ı kendi evinde yendikten sonra Rusya’dan Khimki deplasman galibiyetle dönmeyi başararak 7-4’lük bir başlangıç yaptı ve dördüncü sırada yer aldı. Beş haftada dört mağlubiyet aldıkları bir sezon ortası krizi dışında Maccabi 13-12’lik bir performansla Play-off potası içinde bulunuyordu. Khimki’ye karşı kendi evlerinde aldıkları yakın mağlubiyet ve Baskonia deplasmanından aldıkları yenilgi, Play-off ihtimallerini sıfırladı. İsrail ekibi, EuroLeague’de 2017-18 sezonunu 13 galibiyet ve 17 yenilgiyle 10. sırada noktaladı. Maccabi, sezon ortasında ise eski Euroleague oyuncusu Jeremy Pargo’yu takıma üçüncü kez getirdi ve dört yıldır kazanamadıkları İsrail Ligi şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Maccabi FOX Tel Aviv’de Son Durum:

Rakibimiz, hareketli bir transfer dönemini geride bıraktı. DeShaun Thomas, Norris Cole, Pierre Jackson, Jonah Bolden ve Artsiom Parakhouski takımdan ayrıldı. Darüşşafaka’dan Scottie Wilbekin ve CEZ Nymburk’tan Ray Kendrick, takımın guard rotasyonuna yaptığı takviyeler oldu. 4-5 rotasyonunu Banvit’ten Angelo Caloiaro’nun yanı sıra NBA’den gelen Johnny O’Bryant ve Tarık Black ile güçlendiren Maccabi’nin kadrosunda Jeremy Pargo, DeAndre Kane, Michael Roll, Alex Tyus, John DiBartolomeo ve Jake Cohen gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra İsrail basketbolunun son dönemdeki en değerli genç oyuncuları olan Yovel Zoosman ve Deni Avdija da yer alıyor.

Guardlar: Scottie Wilbekin, Jeremy Pargo, Kendrick Ray, John Dibartolomeo, Deandre Kane

Forvetler: Michael Roll, Yovel Zoosman, Deni Avdija, Angelo Caloairo, Levi Nimrod, Johnny O’Bryant

Pivotlar: Tarik Black, Alex Tyus, Jake Cohen, 

Koç: Neven Sphajija

Maccabi, bu yaz oynadığı hazırlık maçlarında şu skorları aldı:

Maccabi FOX Tel Aviv 87-84 Khimki Moscow Region

Panathinaikos OPAP Athens 87-81 Maccabi FOX Tel Aviv

Maccabi FOX Tel Aviv 95-99 AEK Athens

AX Armani Exchange Olimpia Milan 80-75 Maccabi Tel Aviv

Maccabi FOX Tel Aviv 60-65 Fenerbahçe

Liaoning 64-100 Maccabi FOX Tel Aviv


YORUMLAR

  • 0 Yorum