Fenerbahçe Beşiktaş karşı karşıya

Bu akşam Ülker Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19.30'da başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den naklen ekranlara gelecek.

Fenerbahçe Beşiktaş karşı karşıya
23 Eylül 2017 - 15:30 - Güncelleme: 24 Eylül 2017 - 03:06

Süper Lig'de günün, haftanın belkide, yılın en önemli maçlarından biri bugün Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak. Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği dev derbide Fenerbahçe'nin puan kaybına tahammülü yok. Beşiktaş ise bu sezonki yenilmezlik serisini Kadıköy'de sürdürmek istiyor. Fenerbahçe'den gelen son dakika haberine göre dev derbide savunmada Skrtelsakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Ayrıca Van Persie'nin sakatlığı devam ediyor. Beşiktaş cephesinde ise en büyük eksiklik sağ bek pozisyonunda yaşanıyor. Gökhan Gönül hala sakat. O bölgede Şenol Güneş'in şans verdiği Adriano ise sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. 

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı hangi kanalda saat kaçta?

Bu akşam Ülker Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19.30'da başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den naklen ekranlara gelecek. Ayrıca maçın canlı anlatımı ve canlı skor takibi fanatik.com.tr'de olacak.

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Volkan Demirel, İsla, Neto, Neustadter, Hasan Ali, Josef, Ozan Tufan, Valbuena, Alper Potuk, Giuliano, Janssen

Beşiktaş: Fabricio, Medel, Lima, Tosic, Caner, Oğuzhan, Atiba, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun

Tosic’in cezası bitti

Ligin 4. haftasında Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören Dusko Tosic’in cezası sona erdi. Atiker Konyaspor maçında cezasını çeken Sırp futbolcu, görev verilmesi halinde derbide forma giyebilecek.

Adriano sakat Derbi öncesinde Beşiktaş’ta Adriano Correia’nın sakatlığı devam ediyor. Atiker Konyaspor ile Vodafone Park’ta oynanan maçta sakatlanarak 40. dakikada yerini Necip Uysal’a bırakan ve tedavisi süren Adriano’nun derbide görev yapması beklenmiyor.


Kadıköy’de son 7 resmi maçta galibiyet yok

Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda oynadığı son 7 resmi maçı da kazanamadı. Kadıköy’de son galibiyetini ligde 30 Nisan’da Çaykur Rizespor karşısında elde eden Fenerbahçe, iç sahada daha sonra ligde 4, kupada 1, Avrupa’da ise 2 maçı galip bitiremedi. Fenerbahçe 145 gün sonra seyircisi önünde galibiyet sevinci yaşamak için sahaya çıkacak.

Kalesini gole kapatamıyor

Fenerbahçe, oynadığı son 17 resmi karşılaşmada da kalesinde gol gördü. Geçen sezon oynadığı son 8 resmi karşılaşmanın tamamında kalesinde gol gören Fenerbahçe, bu sezon yaptığı 9 maçta da kalesini gole kapatamadı. Sarı-lacivertliler, en son geçen sezon deplasmanda Galatasaray’a karşı oynadığı lig müsabakasından 1-0’lık galibiyetle ayrılmış ve kalesinde gol görmemişti.

Son 8 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, oynadığı son 8 derbi maçı da kaybetmedi. Son olarak 27 Eylül 2015’te deplasmanda Beşiktaş’a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki 8 derbide dörder galibiyet ve beraberlik aldı. Fenerbahçe bu maçlarda Galatasaray ve Beşiktaş’ın filelerine toplam 8 gol atarken sadece 2 gol yedi ve 6 derbide kalesini gole kapattı.

Kocaman ile Güneş'in 19. randevusu...

Süper Lig'in 6. haftasında 23 Eylül Cumartesi günü karşılaşacak Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın teknik direktörleri arasındaki rekabette, Aykut Kocaman'ın Şenol Güneş'e karşı galibiyetlerde 1 maç üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile Beşiktaş'ın çalıştırıcısı Şenol Güneş, 15'i Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 18 kez karşı karşıya geldi.
Söz konusu maçlarda Kocaman'ın ekipleri 7 galibiyet elde etti. Şenol Güneş ise Kocaman'a karşı 6 kez galibiyet sevinci yaşadı. Tecrübeli iki teknik adamın başında bulunduğu takımlar, 5 maçta da berabere kaldı.

Kocaman ve Güneş ilk kez, 23 Ocak 2005'te bir Türkiye Kupası maçında karşı karşıya geldi. Bu maçta Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor, Kocaman'ın ekibi Malatyaspor'u 2-0'la geçerek tur atlamıştı. Kocaman; Malatyaspor, Konyaspor ve Fenerbahçe, Güneş ise Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde karşı karşıya geldi. İki teknik adam, 12 yıl önce başlayan rekabette, 19. randevuya 23 Eylül'de Kadıköy'de çıkacak.

Kocaman, Fenerbahçe'de bir kez yenildi

Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, Şenol Güneş'in takımlarına karşı başarılı bir performans ortaya koyuyor. Kocaman, 2010 yılında ilk kez başına geçtiği Fenerbahçe'yle Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor'a karşı 7 kez mücadele etti. 7 karşılaşmada, Fenerbahçe 4 galibiyet elde etti, 2 beraberlik aldı ve bir kez mağlup oldu. Güneş'in çalıştırdığı bordo-mavili ekip, Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe'yi 23 Ağustos 2010'da sahasında 3-2 yendi. Daha sonra Kocaman, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 6 maçta da Şenol Güneş'e galibiyet sevinci yaşatmadı.

Kocaman, Kadıköy'de Güneş'e kaybetmedi

Aykut Kocaman, Şenol Güneş'e karşı Kadıköy'de hiç yenilmedi. Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında, Şenol Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor karşısında Kadıköy'de 4 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik yaşadı.

Güneş, Kocaman'a karşı Beşiktaş'la 2 galibiyet aldı

Şenol Güneş Beşiktaş'ın başında, Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı takımlara karşı 6 maçta 2 galibiyet elde etti. Atiker Konyaspor'u çalıştırdığı dönemde Kocaman, Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'a karşı, ligde 5-1 ve 4-0 gibi farklı yenilgiler yaşadı. Buna karşın Kocaman'ın öğrencileri, Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş'ı ikisi Türkiye Kupası, biri Süper Lig olmak üzere 3 defa mağlup etti, bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
 

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde ilk yarıya dikkat!

Ligde geride kalan 5 haftada Fenerbahçe, ikişer galibiyet ve beraberlik alırken, 1 müsabakayı mağlubiyetle tamamladı. Haftayı 8. sırada tamamlayan sarı-lacivertli ekip, bu maçlarda rakip filelere 12 gol gönderirken, kalesindeki 9 gole engel olamadı. Lider Galatasaray’ın ardından averajla 2. sırada yer alan Beşiktaş ise 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takım, rakip fileleri 9 kez havalandırırken, filelerinde 3 gol gördü.

Fenerbahçe, ilk yarıda gol yiyor

Lige istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, bu sezon ligde yaptığı 5 maçın ilk yarılarında yediği gollerle dikkati çekti. Müsabakaların ilk ve ikinci yarılarında altışar gol atan sarı-lacivertli takım, ilk yarılarda 6 gol yedi. Fenerbahçe, ikinci yarılarda ise rakiplerinin 3 golüne engel olamadı. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın öğrencileri, mücadelelerin on beşer dakikalık bölümlerine bakıldığında ise en çok golü ilk ve ikinci yarının son 15 dakikalarında buldu. Fenerbahçe, 31-45 ve 76-90 dakika aralıklarında üçer kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertliler en az golü ise ilk 15 dakika ile 46-60 dakika aralığında attı. Fenerbahçe, maçların bu bölümlerinde birer kez golle buluşabildi. Fenerbahçe’nin en çok gol yediği dakikalar ise üçer golle ilk 15 ve 31-45 dakika aralıkları oldu. Sarı-lacivertli takım, 16-30 ve 61-75 dakika aralığında ise kalesini gole kapadı.

Fenerbahçe topu seviyor

Ligde 5 maçta 8 puan toplayan Fenerbahçe, derbi öncesi puan tablosunda 8. sırada yer alıyor. Sarı-Lacivertliler, geride kalan 5 haftada %62 ile maç başına en fazla topa sahip olan takım konumunda. Fenerbahçe ayrıca %53.8’lik oranıyla en fazla ikili mücadele kazanma istatistiğinde de zirvede. Ancak Sarı- Lacivertliler, maç başına 9.6 şut ve 3.8 isabetli şutla
ligin orta sıralarında yer alıyor. Fenerbahçe buna rağmen 2.4 gol ortalamasıyla Galatasaray’ın ardından en skorer takım konumunda. İlginç olan ise Sarı-Lacivertli futbolcuların her 1.58 isabetli şutunun 1’inde ağları havalandırmış olması!

Fenerbahçe’de gollerin dağılımı

Fenerbahçe’nin Süper Lig maçlarında on beşer dakikalık bölümlere göre attığı ve yediği gollerin dağılımı şu şekilde:

Dakika aralığı Attığı Yediği

1 - 15 1 3
16 - 30 2 0
31 - 45 3 3
46 - 60 1 2
61 - 75 2 0
76 - 90 3 1

Beşiktaş, ilk yarıda atıyor

Teknik direktör Şenol Güneş’in öğrencileri, bu sezon lig maçlarında en çok golü ilk devrelerde attı. Ligin geride kalan 5 haftasında 9 kez rakip fileleri havalandıran Beşiktaş, bu gollerin 5’ini ilk yarılarda buldu. Siyah-beyazlılar, ikinci yarılarda ise rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Yaptığı 5 maçta kalesinde 3 gol gören Beşiktaş, bunların 2’sini ilk yarılarda, 1’ini ise 2. yarılarda yedi.

Beşiktaş’ın maçların on beşer dakikalık bölümleri incelendiğinde ise, en çok golü 3 kez ile 61-75 dakika aralığında attığı görülüyor. Siyah-beyazlılar, 1-15 ve 31-45 dakika aralığında rakip filelere ikişer gol gönderirken, 46-60 dakika aralığında gol bulamadı. Beşiktaş, 5 maçta yediği 3 golün 2’sini 16-30, 1’ini de 76-90 dakika aralığında kalesinde gördü. Siyah-beyazlı ekip, 1-15, 31-45, 46-60 ve 61-75 dakika aralıklarında kalesini gole kapattı.

Kartal'dan tam isabet

Spor Toto Süper Lig’de 6. hafta mücadelesinde bu akşam Fenerbahçe’ye konuk olacak Siyah-Beyazlılar, galibiyet için formda hücum hattına güveniyor. Ligde çıktıkları 5 maçın sonunda 13.4’lük şut istatistiği tutturan Şenol Güneş’in öğrencileri, rakip kaleyi en çok yoklayan takımların başında geliyor. Ek olarak karşılaşma başına 6.8’lik isabetli şut
istatistiğiyle Kara Kartal, bu alanda da ligin en başarılı ekibi konumunda... Rakip ceza sahası içerisinde en çok topla buluşmayı başaran ikinci takım olan Beşiktaş, bu başarısını Kadıköy’de de tekrarlayıp zorlu deplasmandan 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor.

Beşiktaş’ın 23. dakika şanssızlığı

Beşiktaş, bu sezon kalesinde gördüğü 3 golün 2’sini aynı dakikada yedi. Ligin ilk 5 maçının 3’ünde kalesini gole kapatan siyah-beyazlı takım, kalan 2 mücadelede filelerine giden 3 gole engel olamadı. Kasımpaşa’dan 2, Bursaspor’dan 1 gol yiyen Beşiktaş, 2 karşılaşmanın da 23. dakikalarında kalesinde gol gördü. Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa maçının 23. dakikasında Markus Neumayr, Bursaspor mücadelesinin 23. dakikasında ise Dzon Delarge’nin attığı golleri engelleyemedi.

Beşiktaş’ta gollerin dağıl��mı

Beşiktaş’ta Süper Lig maçlarında on beşer dakikalık bölümlere göre attığı ve yediği gollerin dağılımı şu şekilde:

Dakika aralığı Attığı Yediği

0 - 15 2 0
16 - 30 1 2
31 - 45 2 0
46 - 60 0 0
61 - 75 3 0
76 - 90 1 1

Cenk Tosun, Fenerbahçe karşısında ilk peşinde

Beşiktaş’ın son 2 sezonda hücumdaki en etkili ismi olan Cenk Tosun, takımının Süper Lig’de 23 Eylül Cumartesi günü konuk olacağı Fenerbahçe karşısında ilki gerçekleştirmeye çalışacak. Süper Lig kariyerine 2010-2011 sezonunda Gaziantepspor formasıyla başlayan Cenk Tosun, Beşiktaş dönemi dahil olmak üzere 8 sezonda ligde mücadele eden ekiplerden sadece Fenerbahçe’ye gol atma başarısı gösteremedi. Siyah-beyazlı futbolcu, ligin yeni takımlarından Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe hariç ligde bu sezon mücadele eden diğer 14 takıma gol atma başarısı gösterdi. Bu iki takım, Cenk Tosun’un Türkiye kariyerinde Süper Lig’de yer alamamıştı.

679 dakikalık hasret

Cenk Tosun, Gaziantepspor ve Beşiktaş takımlarında 8 sezonda Süper Lig’de Fenerbahçe karşısında 11 kez forma giydi. Bu 11 karşılaşmada 679 dakika süre alan siyah-beyazlı futbolcu, fileleri havalandırmayı başaramadı. Cenk Tosun, teknik direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde Fenerbahçe karşısında gol atarak, sarı-lacivertli ekibe karşı ilk sevincini yaşamayı hedefleyecek.

Galibiyet sevincini bir kez yaşayabildi

Siyah-beyazlı oyuncu, gol yollarında etkisiz kaldığı Fenerbahçe maçlarında galibiyet sevincini de bir kez yaşayabildi. Gaziantepspor ve Beşiktaş, Cenk Tosun’un görev aldığı Fenerbahçe karşılaşmalarında galibiyet şansını az yakaladı. Cenk Tosun’un ilk takımı Gaziantepspor, bu oyuncunun forma giydiği 7 karşılaşmada sarı-lacivertli ekibe mağlup oldu.

Cenk, 4 sezondur formasını giydiği Beşiktaş’ta Fenerbahçe karşısında sadece bir kez galibiyet sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı forma altında 2014-2015’te Fenerbahçe ile oynanan derbi maçlarında şans bulamayan Cenk, 2015-2016’da hem ilk derbi heyecanını yaşadı hem de tek galibiyet sevincine ulaştı. Beşiktaş’ın
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sarı-lacivertli ekiple oynadığı ve 3-2 kazandığı karşılaşmada Cenk Tosun, 2 dakika süre aldı. Tecrübeli futbolcu, takımının 2-0 mağlup olduğu ikinci yarıdaki Fenerbahçe mücadelesinde ise 7 dakika forma giyebildi.

Cenk Tosun, geçen sezon ise sarı-lacivertli ekibe karşı daha fazla süre aldı. Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile yaptığı ilk maçta 90 dakika oynayan Cenk, ikinci müsabakada ise 18 dakika forma giydi. Siyah-beyazlı oyuncu, daha fazla şans bulsa da Fenerbahçe’ye gol atamadı.

Fenerbahçe maçı öncesi formda

Siyah-beyazlı oyuncu, son iki karşılaşmada yakaladığı performansını Fenerbahçe karşısında değerlendirmeye çalışacak. Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Porto ile yaptığı karşılaşmada güzel bir gole imza atan Cenk, ligdeki Atiker Konyaspor müsabakasında da fileleri havalandırmayı başardı. Cenk Tosun, Beşiktaş’ın ligin 6. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçta da fileleri havalandırarak hem serisini sürdürmeye çalışacak hem de sarı-lacivertli ekip karşısındaki şanssızlığını kırmayı hedefleyecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum