Fenerbahçe Beşiktaş karşısında avantajı kaptı

Spor Toto Basketbol Ligi’nin en büyüğünü belirleyecek play-off final serisinde Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan’ı Ülker Sports Arena’da 83-74 yenerek seride durumu 2-0’a getirdi.

Fenerbahçe Beşiktaş karşısında avantajı kaptı
11 Haziran 2017 - 19:27 - Güncelleme: 11 Haziran 2017 - 19:47

Vesely’nin ilk dokunuşuyla dev mücadeleye Fenerbahçe başladı.

Ekpe Udoh’un iki smacıyla birlikte maç tribünlerin de desteğiyle başladı. Bogdanovic sakatlık nedeniyle kenara geldi. Fenerbahçe çeyreğin bitimine 4 dakika kala faul hakkını doldurdu. Maçta tansiyon yükselmiş durumda. 8-9

Hızlı hücumlarda Beşiktaş, Fenerbahçe’ye oranla daha başarılı istatistikler yakaladı. Çeyreğin bitimine 1.40 kala 13-17 Beşiktaş üstünlüğü tabelaya yansıdı.

Fenerbahçe, Sloukas’ın son saniye sayısıyla ilk çeyreği 17-19 geride tamamladı. İlk çeyrekte iki ekipte 3 sayı çizgisinden etkili bir performans sergileyemedi. Set hücumlarında Fenerbahçe farkı kapatırken tempo arttığında Beşiktaş başarılı hücumlar gerçekleştirdi.


DEVREYE DOĞRU

Beşiktaş, Ülker Sports Arena’dan bir galibiyet çıkartmak istiyor. Konsantre geçirilen 15 dakikanın ardından skor üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, çeyrek bitimine 5 dakika kala skor 27-29.

İlk maçta takımını sırtlayan ve yönlendiren Bogdanovic, bu maçta biraz sessiz kaldı. Beşiktaş’ta Stimac, takımını ayakta tutuyor.

Vesely ve Udoh kenarda iken 4 kısayla sayı arayan Fenerbahçe               dış şuttan faydalanarak 37-34’ü buldu.

Kalinic’in iyi bir play-off serisi geçirdiği maçta Beşiktaş’ta Strawberry ile cevap verdi. Play-off serisi 2. Maçında devreye gidilirken tabelada 39-36 Fenerbahçe üstünlüğü görüldü.

TAKTİK SAVAŞ

Fenerbahçe, üçüncü çeyreğe 5-0’lık seri ile başladı ve maçın en büyük farkını açtı. 46-38

Fenerbahçe, üçüncü çeyrekte iyice vites arttırdı. Vesely’nin Strawberry’e yaptığı blokla başlayan atak, ekstra paslarla yine Vesely ile sonuçlandı ve fark 10 sayıya çıktı. Fenerbahçe’nin bu temposu Ufuk Sarıca’yı molaya itti.

Moladan sonra Beşiktaş 5-0’lık seri yakaladı. Cevap Kalinic’ten 3 sayıyla geldi. 52-43

Fenerbahçe, Vesely’nin katkılarıyla son çeyreğe 58-49 önde girdi. Stimac double-double yaptı.


SON VİRAJ

Fenerbahçe, son 7 dakikaya girerken son çeyrekte 15 sayı farkla öne geçti. Sloukas ve Bogdanovic’le tempoyu yükselten Fenerbahçe, dış atışlarda Beşiktaş’ı etkisiz bıraktı.

Beşiktaş molanın ardından 5-0'la geri dönüp farkı 10 sayıya indirdi. Beşiktaş'ın serisine Bogdanovic 3 sayıyla cevap verdi ve durum 69-58'e geldi.

Beşiktaş, son çeyrekte risk aldı ve dış atışlardan sayı üretmek istedi. Konuk ekip farkı 8'e indirdi. 73-65

Kalinic, maçın bitimine 1.20 kala 8 sayı olan farkı 3 sayıyla perçinleyerek 11 sayı olmasını sağladı. 78-67

Vesely ve Ahmet'in smaçlarıyla mücadele 83-74 sonuçlandı ve Fenerbahçe seride durumu 2-0 yaptı.

Yunus Emre Öztürk - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum