Fenerbahçe - Beşiktaş muhtemel 11'ler

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. 

Fenerbahçe - Beşiktaş muhtemel 11'ler
02 Nisan 2023 - 00:44 - Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 10:51
Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun 27. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. 

Ülker Stadyumu'nda saat 20:30'da oynanacak mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Maçı Halil Umut Meler yönetecek.

Fenerbahçe - Beşiktaş Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Samet, Szalai, Serdar, Osayi, Arao, Zajc, Emre Mor, Rossi, Valencia

Beşiktaş: Mert, Onur, Colley, Tayyip Talha, Masuaku, Hadziahmetovic, Gedson, Salih, Ghezzal, Cenk, Aboubakar

Fenerbahçe farkı azalttı

Fenerbahçe, ilk maçta 0-0 berabere kaldığı Dinamo Kiev'e evinde 2-1 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi elemelerine veda etti. Oyun anlamında rakiplerine daha üstün olmalarına karşın 10 kişi kalınması ve basit hatalar, sarı-lacivertlileri UEFA Avrupa Ligi yoluna götürdü. Slovacko karşısında üstün bir oyun sergileyen sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'nin lige nasıl bir başkangıç yapacağı merak ediliyordu. Jesus'un tercihlerinin tartışıldığı maçta Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldılar. Hafta arası ise Slovacko'yu 1-1'lik eşitlikle elediler.

Kasımpaşa maçıyla farklı bir kimliğe bürünen Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı üstün bir oyunla 6-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında da Austria Wien'i rahat bir şekilde yenmeyi başardılar. Ligde de zorlu Adana Demirspor maçında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak iyice morallendiler. Sonrasunda Austria Wien'i bu kez 4 golle mağlup ettiler ve Eskişehir'e fazlasıyla formda gittiler. Ancak uzun süre 10 kişi oynadıkları mücadelede Konyaspor'a 1-0 yenilmekten kurtulamadılar. Geçen hafta ise Kayserispor'u üstün bir oyunla 2-0 yendiler.

Avrupa Ligi grup macerasına Dinamo Kiev ile başlayacak olan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde rakibine geçilmişti. Yaşanan olaylar ve iki maçın atmosferi uzun süre konuşulmuştu. Bu gelişmeler sonrası iki takımın da aynı gruba düşmesi Fenerbahçe için de fırsat oldu. Kadıköy'de oynanan karşılamayı 2-1'lik skorla kazanan sarı-lacivertliler, hem rövanşı aldı hem 3 puanı cebine koydu. Lige ise 1 haftalık BAY'ın ardından Alanyaspor karşısında da görkemli bir galibiyet almayı başardılar. Kadıköy'de oynanan mücadeleyi 5-0 kazanmayı bildiler.

Sonrasında Beşiktaş deplasmanına çıkan Jesus'un öğrencileri, sahadan 1 puanla ayrılırken Avrupa'da AEK Larnaca engelini 2-0 ile geçerek morallendiler. Fatih Karagümrük'ü 5-4 mağlup ederken hafta arasında AEK Larnaca'yı deplasmanda yenerek gruptan çıkmayı garantilediler. Ligde Ankaragücü'nü deplasmanda 3-0, Başakşehir'i Kadıköy'de 1-0 yenerek zirveye oturdular. Hafta arasında ise Rennes karşısında 3-0'dan geri dönerek ciddi anlamda moral depoladılar. Sonrasında da İstanbulspor ve Sivasspor'u yenerek ikinciyle puan farkını 5'e düşürdüler. Ancak Dünya Kupası'ndan önceki maçta evinde Giresun'a kaybettiler ve ikinci sıradaki Galatasaray ile puan farkı 2'ye indi. Dönüşte ise Trabzonspor'a mağlup olarak zirveyi sarı-kırmızılılara kaptırdılar. Derbiden önceki son maçlarda ise Hatayspor'u 4 golle yenerek morallendiler ve Antalyaspor'u da deplasmanda 1-0 geriye düşmelerine karşın 2-1 mağlup etmeyi bildiler. Sarı-lacivertliler derbiyi kazanması halinde 3 hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturacaktı. Ancak Kadıköy'de Galatasaray'a 3-0 mağlup oldular ve puan farkı açıldı.

Ancak ağır yenilgi sonrası krize girmedi Fenerbahçe ve ligde Gaziantep FK'yı deplasmanda 2-1 devirmeyi başardı. Türkiye Kupası'nda da Rizespor'u aynı skorla yenerek çeyrek final biletini kaptılar. Sonrasında zorlanlamalarına karşın Ümraniyespor engelini 2 golle geçtiler. Geçtiğimiz hafta ise Kasımpaşa'yı 5-1'lik skorla mağlup ederek seriyi sürdürdüler. Deprem felaketi sebebiyle verilen ara öncesi son maçta ise Adana Demirspor ile berabere kaldılar ve zirvenin 6 puan gerisine düştüler. Ara sonrası güçlü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Konyaspor'u 4 golle mağlup etti. Kayseri'de de 3 puanı cebine koyan sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın mağlubiyetiyle birlikte şampiyonluk adına yeniden iştahlandı. Fenerbahçe, Alanyaspor'u deplasmanda devirdi ve zirveye bir kez daha ortak oldu.

Üst üste galibiyetler

Geçen sezonu 2 kez teknik adam değişikliğine gitmek zorunda kalan ve ligi Valerien Ismael ile bitiren Beşiktaş, yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Fransız teknik direktör ile yoluna devam eden siyah-beyazlılarda yeni bir hücum ve savunma hattı kurulduğunu söyleyebiliriz. Orta sahadaki sakatlıklar ve ayrılıkların nasıl telafi edeceği ise merak konusu olmuştu. Kayserispor karşısında zorluk yaşayan Beşiktaş'ta Ghezzal son dakikalarda sahne aldı ve takımına çok önemli bir galibiyeti getirdi. İkinci hafta oynanan maçta ise ilginç bir senaryo ortaya çıktı. Alanya'da 3-0 öne geçmeyi başaran siyah-beyazlılar, 10 kişi kaldı ve kalesinde tam 3 gol görerek 1 puana razı oldu. 

Bu demoralize duruma rağmen sonraki hafta Karagümrük karşısında Alanya'da olduğu gibi çok hızlı başladılar ve bu sefer hata yapmadan sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Sonrasında Sivasspor'u çok üstün oyunla 3-1 mağlup ettiler ve Ankaragücü'nü de zor da olsa deplasmanda 3-2 devirerek liderliklerini sürdürdüler. Ancak sonrasında Başakşehir'e kendi evlerinde 1-0 kaybederek zirvedeki yerlerini kaybettiler. Derbiden önceki hafta ise İstanbulspor ile berabere kalarak liderin 2 puan gerisine düştüler. Dolmabahçe'de oynanan derbi ise başladığı gibi golsüz sona erdi ve Beşiktaş'ın galibiyet hasreti 3 maça çıkmıştı.

Sonrasında Giresunspor'u tek golle devirseler de evlerinde Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldılar. Böylece son 5 maçta yalnızca 1 galibiyet alabildiler. Bardağı taşıran son an ise Hatayspor karşısında alınan 2-1'lik yenilgi oldu. Bu sonucun ardından Ismael ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Şenol Güneş'i getirdi. Güneş dönemi ise 5-2'lik Ümraniyespor galibiyetiyle başladı ve camia yeniden umutlandı. Ancak Nef Stadyumu'nda oynanan derbide Galatasaray'a 2-1 yenilerek sahadan puansız ayrıldılar. Ara öncesi Antalyaspor ile oynayacakları son lig maçı ise ertelenmişti. Geri dönüş de Beşiktaş için iyi olmadı. Siyah-beyazlılar, Gaziantep FK karşısında 1 puanı son dakikalarda gelen golle alabildi. Sonrasında ise Adana Demirspor'u tek golle, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek morallendiler. 

Üst üste zorlu iki deplasmana giden Beşiktaş, önce Konyaspor'u sonra da Kayserispor'u yenerek 4'te 4 yaptı ve yarışta 'ben de varım' dedi. Dolmbahçe'de oynanan Alanyaspor karşılaşmasında da görkemli bir skorla 3 puan alan siyah-beyazlıların serisi Karagümrük deplasmanında sona erdi. Sonrasında Sivasspor'a 1-0 kaybeden Beşiktaş, erteleme maçında da Antalyaspor'dan yalnızca 1 puan alabildi.

Zirveden iyice uzaklaşan Beşiktaş, ligin 24. haftasında Ankaragücü'nü, 25. haftada ise Başakşehir'i devirerek 6 puan birden topladı. İstanbulspor karşısında alınan 3-1'lik galibiyetle seri 3 maça çıktı ve yarışa dahil oldu.

Son 10 maçta eşitlik var

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta 6 kez beraberlik sonucu çıktı. Diğer 4 maçta taraflar sahadan ikişer galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum