Fenerbahçe'de kabus sezonun nedenleri

Bu sezon taraftar, başarı, kupa, atmosfer, ruh ve birçok konuda ciddi kayıplar yaşayan Fenerbahçe’yi zorlu bir süreç bekliyor. Peki kaybedilen bu maddelerin sebebi ne?

Fenerbahçe'de kabus sezonun nedenleri
29 Mayıs 2017 - 15:40

Sezon başında üç kulvarda da başarı hedefleyen Fenerbahçe, hedeflerinin çok uzağında kaldı. Kupası tamamlanan sezonun ardından sarı-lacivertli takımda enkaz yavaş yavaş hareketleniyor.

Gelecek sezonda takımın başına geçmesi beklenen Aykut Kocaman’ı kötü bir takım bekliyor. Takım ruhunun yok olduğu, bireyselliğin hat safhaya ulaştığı Samandıra’da işler kolay olmayacak.

AYRILIK BAŞLAYACAK

Aykut Kocaman’da takımın başına geçtiğinde, dışardan takip ettiği Fenerbahçe’deki sorunları çözmeye çalışacak. Samandıra’daki duruma hakim olan ve olan bitenlerin haberini alan tecrübeli teknik adam sorun çıkaran isimlerle bireysel konuşacak.

Özellikle Emenike ve Wiel hakkında yapılan “takım huzurunu kaçıran isimler” yorumlarını dikkate alacak olan Kocaman, neşteri bu iki isimden vuracak.

TARAFTARA DÖN ÇAĞRISI

FFP kıskancında transferde eli kolu bağlı olan Fenerbahçe, Kocaman’ın talimatları doğrultusunda transfer operasyonlarına başlayacak. Yapılacak olan transferlerle taraftarların stadyuma gelmesi beklenecek. İyi bir kamp dönemi geçirip sezona iyi hazırlanmak isteyen Fenerbahçe’de birlik sağlanması için tüm isimler kampa yetiştirilecek.

EKSTRA ÇALIŞMALAR

Kondisyon, dayanıklılık ve bireysel gelişim konusunda Fenerbahçe’nin genç futbolcuları dahil çalışmaları bıraktı. Zayıf antrenman programı nedeniyle Kocaman, yoğun bir kamp dönemiyle açığı kapatmanın hedefinde. Fizik olarak yerlerde olan Fenerbahçeli oyuncular, yeni metotlarla birlikle yeni sisteme ayak uydurmaya çalışacak.

MAAŞ EŞİTSİZLİĞİ

Kocaman, bir önceki döneminde Dirk Kuyt’ın üzerinden bir maaş politikası takip ediyordu. En yüksek ücreti Kuyt alır (2 milyon 850 bin euro) ve takıma liderlik yapardı. Bu sezon oyuncuların arasındaki kopan iletişim nedeniyle, maaşı yüksek olan maçı kurtarsın mantığı ön planda.

Van Persie          4.9 milyon euro
Simon Kjaer       4 milyon euro
Skrtel                    4 milyon euro
van der Wiel      3 milyon euro
Emenike              2.4 milyon euro

GECE HAYATI ÇOK FAZLA

Alper, Salih, Volkan Şen, Ozan, Emenike ve Aatif’ın gece hayatına iyice adapte olduğu ve sezon içerisindeki bu davranışlarının disipline edilmeleri gerekiyor.

Tempo olarak ağır bir tempoda oyun oynayan Fenerbahçe, gelecek sezonda köklü bir değişime gitmesi gerekiyor.

TEKLİF GELEN HERKES VİTRİNDE

Kimsenin kredisinin olmadığı yeni dönemde, teklif gelen her oyuncu değerlendirmeye alınacak. Transferde bonservissiz veya kiralık oyuncu alacak olan Fenerbahçe, bir sezon mali şartlarını düzeltip şampiyon olmayı hedefleyecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum