Fenerbahçe'de kimler kalıyor, kimler gidiyor

Teknik direktör Aykut Kocaman’la birlikte gelecek sezonun kadro planlamasını yapan Fenerbahçe yönetimi, takımda gidecek ve kalacak olan futbolcuları da belirledi.

Fenerbahçe'de kimler kalıyor, kimler gidiyor
07 Haziran 2017 - 12:10

Yeni sezon için hazırlıklarına haziran ayı sonunda start verecek olan Fenerbahçe’de transfer çalışmaları tamamlanmaya doğru hızla ilerlerken, takımda kalacak ve gidecek oyuncuların durumları da belli oldu.

Teknik direktör Aykut Kocaman’la birlikte bir süredir yoğun bir mesai yapan Fenerbahçe yönetimi, sözleşmeleri biten, ya da devam etse de durumları belirsiz futbolcularla ilgili planlamayı yaptı.

Buna göre sarı-lacivertli takımın 2016-2017 sezonunda kadrosunda bulunan futbolcuların durumları şöyle:

Aatif Chahechouhe: 2016-2017 sezonunun başında Sivasspor’dan transfer edilen Faslı futbolcunun 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 30 yaşındaki orta saha oyuncusunun karşılıklı anlaşmayla Antalyaspor’a gönderileceği öğrenildi.

Ozan Tufan: Teknik direktör Aykut Kocaman’ın planlarında yer almayan milli futbolcu da sarı-lacivertli takımdan ayrılması beklenen bir başka isim. Real Sociedad’ın teklif yaptığı Ozan için anlaşma sağlanması bekleniyor.

Van der Wiel: Fenerbahçe ile 2020 yılına kadar sözleşmesi var. Ancak futbolundan çok, yaşadığı ve yaşattığı sorunlarla gündeme gelen Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli takımın 2017-2018 kadrosunda yer almayacak. Van der Wiel için gelen tekliflerin değerlendirileceği ve 29 yaşındaki defans oyuncusunun gönderileceği belirtildi.

Fernandao: Yaşadığı şanssız sakatlıklar nedeniyle geride kalan sezonda çok az futbol oynayabilen Brezilyalı yıldız, teknik direktör Aykut Kocaman’ın ilk 11’inde yer almasa da iyi bir yedek olarak takımda kalacak. Fernandao, zorlu ve uzun sürecek sezonda Kocaman’ın farklı kulvarlarda görev vereceği isimlerden biri olacak.

Salih Uçan: 23 yaşındaki futbolcu da Aykut Kocaman’ın güvendiği yedeklerden biri olacak. Fenerbahçe ile 2018-2019 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunan genç oyuncu takımda şans bulacak isimler arasında.

Emmanuel Emenike: Bir sezon daha sözleşmesi bulunan Nijeryalı futbolcunun durumu belirsiz. 2016-2017 sezonunda 27 maçta forma giyip 8 gol 5 asistlik istatistikle oynayan Emenike için gelecek tekliflere bakılacak ve hakkında daha sonra karar verilecek.

Moussa Sow: Sezon başında Fenerbahçe’ye yeniden, ama bu kez kiralık olarak dönen Senegalli futbolcunun durumu belirsiz. 31 yaşındaki golcü için son karar, bonservisinin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Ahli takımında olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum