Fenerbahçe'de Max Kruse gerçekleri

Sözleşmesini tek taraflı fesheden Max Kruse'nin ayrılmasından sonra Fenerbahçe'de gerçekler ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de Max Kruse gerçekleri
19 Haziran 2020 - 07:49 - Güncelleme: 19 Haziran 2020 - 10:00

Fenerbahçe’de geçtiğimiz gün Max Kruse krizi yaşandı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada; Alman futbolcunun, kulüple olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği belirtildi.

Özellikle oyunlar ve düzensiz sosyal hayatı nedeniyle uyku problemleri çekerek saha içindeki performansı etkilenen Kruse; takım arkadaşlarının da tepkisini çekiyordu. Son olarak 3 aydır geçmeyen sakatlığıyla konuşulan 31 yaşındaki oyuncu; kaptan Emre Belözoğlu’nun da gündemindeydi.

Emre, Kruse'nin sorumluluk almamasından şikayetçiydi 

Kaptan Emre’nin, Kruse’nin sorumluluk almadığından, ağır idmanları istemediğinden ve güçsüz olduğundan hep yakındığı öğrenildi.

Konuyu Beinsport'a değerlendiren Fenerbahçe'nin hukuktan sorumlu yöneticisi Alper Pirşen, "Ben bir hukukçu olarak söylüyorum. Max Kruse bir poker oynadı. Çok ciddi risk aldı.

Lassana Diarra, Max Kruse'ün yaptığının aynısını yaptı; 10 milyon euro ödedi. Perde arkasında mutsuzluk olduğunu düşünüyoruz. Sadece para olamaz. Kruse'yi zor bir dönem bekliyor. Biz Fenerbahçe camiası olarak mücadele edeceğiz.

Transfer yasağı gelebilir

Kruse sözleşmesini haksız fesih ettiyse konu önce taraflar arasıdaki mukavele gereği FIFA'ya taşınacak. FIFA'dan çıkacak karar, itiraz halinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidecek. Fenerbahçe haklı görüldüğü takdirde Max Kruse'nin 6 aydan 2 yıla kadar futboldan men cezası alma ihtimali bulunuyor. Kruse için olumsuzluk sadece ceza alması değil, aynı zamanda kendisi ile ilgilenen kulüplerin de geri adım atmasına sebep olabilir. Türkiye'deki yaşamından çok memnun olmadığı sosyal medyadaki paylaşımlarıyla belli eden Kruse son olarak Fenerbahçe'nin Riva kampında odasında nargile içtiği iddiasıyla ile haberlere konu olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum