Fenerbahçe'de tüm gözler Hernanes'te

Fenerbahçe’nin gündeminde 10 numara transferi yer alıyor

Fenerbahçe'de tüm gözler Hernanes'te
25 Ocak 2017 - 09:00

Fenerbahçe’nin gündeminde 10 numara transferi yer alıyor. Dick Advocaat’ın raporları doğrultusunda 10 numara transferine yoğun mesai harcayan Fenerbahçe, Juventus’un oyuncusu Hernanes’e kancayı takmış durumda.

Süper Lig’de, Türkiye Kupası'nda ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Fenerbahçe, Başakşehir galibiyeti sonrasında zirve yarışına tekrar dahil oldu. Şampiyonluk yolunda fire vermek istemeyen Fenerbahçe, transferde sıcak saatler yaşıyor.

Mehmet Ekici transferinde bekleme kararı alan Fenerbahçe, B planı olarak işlemlerini sürdürüyor. Hernanes ile temasta olan Fenerbahçeli yöneticiler transfer için nabız yokluyor.

PAVEL NEDVED AÇIKLADI

Dünyaca ünlü eski yıldız, şimdinin Juventus İkinci Başkanı Pavel Nedved, “Fenerbahçe'den teklif aldık. Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Transfer dönemi önümüzdeki hafta sona erecek. Gelişmeleri beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

İTALYAN GAZETECİDEN İDDİA

Transfer haberleriyle dikkati çeken ünlü gazeteci Tancredi Palmeri de, Fenerbahçe’nin gündeminde yer alan Hernanes’le ilgili dün akşam saatlerinde Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı. Palmeri, “Fenerbahçe, Hernanes transferi için yıllık 4 milyon Euro önerdi” tweeti attı.

TOLISSO JUVE'YE GELİRSE İŞLER DAHA DA KOLAYLAŞACAK

Juventus, Hernanes’in bölgesine Lyon takımında forma giyen Corentin Tolisso’yu renklerine bağlamak istiyor. Juventus, bu transferde başarılı olursa Hernanes takımda boşta kalacak. 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncu 13 resmi maçta görev aldı. Hernanes’in Juventus’la 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 

GENOA DEVREYE GİRDİ

Öte yandan Hernanes ile ilgili Fenerbahçe girişimlerini sürdürürken bir başka İtalyan kulübü Genoa da Juventus'a kiralama teklifi sundu. Hernanes'i kadrosuna katmak isteyen Genoa cephesi Juventus'tan, "Önceliğimiz Fenerbahçe. Oyuncunun görüşmesini bekliyoruz" yanıtı aldı.

AVRUPA'DA FORMA GİYEBİLECEK

Öte yandan Fenerbahçe Hernanes'i kadrosuna katarsa UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon oynatabilecek. Brezilyalı futbolcu Juventus formasıyla Şampiyonlar Ligi grup maçlarında oynadığı için bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde bir başka takımda oynayabiliyor.

UEFA önceki sezon yaptığı değişiklikle; kulüplere 1 oyuncu konusunda istisnai bir durum yaratmış ve farklı kupada olma koşuluyla oyuncu transferine izin vermişti.

(Bilgi: UEFA Avrupa Ligi talimatları / 2016-17)

Emre Öztürk - futboo.com

 

ANDERSON HERNANES KİMDİR? (7 yıl önce dünyanın en önemli...)