Fenerbahçe'den Fred kararı! İşte yaşanan sıcak gelişme

Fenerbahçe, Kayserispor maçının son dakikasında kırmızı kart gören Fred için Tahkim Kurulu'na detaylı itirazda bulunacak.

Fenerbahçe'den Fred kararı! İşte yaşanan sıcak gelişme
22 Aralık 2023 - 13:31 - Güncelleme: 22 Aralık 2023 - 14:18
Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularından olan Fred, Kayserispor mücadelesinin son anlarında hakeme yaptığı itirazların ardından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı futbolcu, ligde oynanacak Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Fred'in neden kırmızı kart gördüğü ortaya çıktı...

Hakem "küfür" yazdı

Hakem Zorbay Küçük, Galatasaray’la pazar günü oynanacak maç öncesi takımını yalnız bırakacak olan Sambacı ile ilgili maç raporuna, küfür ettiği için kırmızı kart gösterdiği öğrenildi.

Detaylı itiraz yapılacak

Raporda Fred’in, “Niye buna faul çalıyorsun? S..tir aptal hakem” dediği öne sürülürken, Brezilyalı oyuncunun ise Fenerbahçeli yetkililere, “Hakeme sadece bu aptalca bir faul” dediği bildirildi. Fenerbahçe'de yönetimin, PDFK’dan ne karar çıktığına bakmaksızın, Tahkim Kurulu’na detaylı bir itirazda bulunacağı belirtildi. Savunmada özellikle sarı-lacivertlilerin, dil konusu üzerinde duracağı ifade edildi.

Kurula hitaben Fred’in, Portekizce ve İngilizce bildiği vurgulanarak, 2022 yılında Zorbay Küçük’ün yabancı dil sebebiyle UEFA’daki sınavı, telafi sınavını da geçemediği hatırlatılacak. Şu anda da FIFA kokartı takmayan Küçük’ün, FIFA listesinden çıkarılmasının yanı sıra kural testlerini de geçemediği, ortaya çıkan sonuçların nedenleri sorulacak.

Kaç maç ceza alacak?

Fred direkt kırmızı gördüğü için iki maç ceza alacak ve pazar günkü derbide olmayacak. Sambacı 4 maç ve üzeri ceza alırsa Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa’da da forma giyemeyecek. Talimata göre direkt kırmızı kartlardan doğan cezalar sadece 4 maç altında olursa, kendi kategorisinde değerlendiriliyor.

(Sporx)

YORUMLAR

  • 0 Yorum