Fenerbahçe'den müthiş geri dönüş

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe 3. Hafta maçında Belçika ekibi Anderlecht karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı. İkinci yarı peş peşe iki gol bulan sarı-lacivertli ekip eşitliği yakaladı.

Fenerbahçe'den müthiş geri dönüş
25 Ekim 2018 - 20:02 - Güncelleme: 26 Ekim 2018 - 21:33

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe 3. Hafta maçında Anderlecht karşısında 2-0'dan geri dönerek çok önemli 1 puanı hanesine yazdırdı.

5. dakikada bir anda ceza alanımız içinde topla buluşan Gerkens'in sert şutunu Harun güzel bir refleksle kurtardı.

10. dakikada Jailson sarı kart gördü.

15. dakikada Isla'nın sağ kanattan ortasında Benzia'nın vuruşu farklı şekilde auta gitti.

20. dakikada Slimani'nin ceza alanı dışından vuruşu direğin solundan dışarı gitti.

25. dakikada Jailson'un Isla'ya gönderdiği topu Şilli oyuncu Yassine Benzia ile buluşturdu. Benzia'nın vuruşu bu kez az farkla üstten auta gitti.

27. dakikada Mauricio Isla da Bulgar hakemden sarı kart gördü.

29. dakikada Anderlecht ceza alanımızın sağ taraıfndan bir serbest vuruş kazandı. Anderlecht'in Fransız kaptanı Treber'in vuruşu direğin üstünden auta gitti.

30. dakikada Frey-Slimani ikilisinin taşıdığı topla son olarak buluşan Slimani'nin zayıf vuruşu kaleci Didillon'un üzerine gitti.

33. dakikada Anderlecht'in tehlikeli bir atağında Harun topu ilk hamlede tutamadı. Bakkali topu kaleye doğru yönlendirdi ama Harun tehlikeyi önledi.

34. dakikada Slimani-Benzia paslaşmasında Benzia'nın çok sert şutunu Didillon kurtardı. Dönen topa Slimani yetişemedi.

35. dakikada Anderlecht atağında Kums'un arapasına hareketlenen Zakaria Bakkali topu ağlarımıza gönderdi: 1-0

39. dakikada Fenerbahçe ilk 45 dakikadaki en önemli pozisyonuna girdi. Slimani'nin sağ kanada gönderdiği topu Isla ceza alanına gönderdi. Kale alanının hemen önündeki Frey topun gelişine vurdu ama Fransız kaleci Didillon kurtarılması çok zor topu kornere çelmeyi başardı.

41. dakikada Santini'nin şutunu Harun kornere çeldi.

43. dakikada bu kez Martin Skrtel sarı kart gören isim oldu.

45. dakikada Anderlecht bu kez ceza alanımızın sağ tarafından bir serbest vuruş kullandı. Kums'un güzel vuruşu yan direkten geri geldi.

45+1'de Benzia formasından çekilerek durduruldu. Bulgar hakem faul kararı verdi. Hemen atışı kullandık ama Kabakov, Kums'a sarı kart göstermek için maçı durdurunca Slimani ile önemli bir pozisyondan olduk. Pozisyona itiraz eden Slimani de sarı kart gördü.

Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi mor-beyazlı ekip 1-0 önde kapattı.

50. dakikada Bakkali bir kez daha sahneye çıktı. Belçikalı oyuncu ceza alanımızın sağ tarafından topu aldı, kenara doğru çekti ve uzak direğe yaptığı vuruşla Anderlecht'i 2-0 öne geçirdi.

52. dakikada Benzia sarı kart gördü.

53. dakikada Anderlecht savunmasının yaptığı büyük hata ile umutlandık. Gerkens'in orta alandan kaleci Didillon'a doğru  gelen topla buluşan Michael Frey düzgün bir vuruşla skoru 2-1'e taşıdı ve Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü atmış oldu.

57. dakikada Frey'in pasıyla topla buluşan Hasan Ali Anderlecht savunmasını çalımlarla dağıttıktan sonra sert bir vuruşla rakip ağları ikinci kez sarstı: 2-2

61. dakikada organize gelişen atağımızda topla son olarak buluşan Frey'in zayıf vuruşu kaleci Didillon'da kaldı.

64. dakikada Eljif Elmas da sarı kart gören isimlere dahil oldu.

67. dakikada Saelemaekers da sarı kart gördü.

67. dakikada Anderlecht ceza alanının sol tarafından kazandığımız serbest atışta Benzia'nın vuruşu barajdan döndü. Topa ikinci kez vuran Cezayirli oyuncunun vuruşu auta gitti.

68. dakikada Jailson'a faul yapan Santini sarı kart gördü.

74. dakikada Slimani ve Benzia'nın yerlerine Ayew ve Oğuz Kaan oyuna dahil oldular.

78. dakikada Bakkali sarı kart gören 4. Anderlecht'li oyuncu oldu.

82. dakikada Hasan Ali'nin pasıyla sol kanattan ceza alanına giren Eljif Elmas'ın vuruşu yandan auta gitti.

85. dakikada Alper Potuk Eljif Elmas'ın yerine oyuna dahil oldu.

88. dakikada Alper sağ taraftan Anderlecht ceza alanıa girdiği anda Lawrence'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bulgar hakem oyunu devam ettirdi.

90+2'de Hasan Ali de sarı kart görenler kervanına eklendi.

Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Stad: Constant Vanden Stock

Hakem: Georgi Kabakov (Bulgaristan)

Anderlecht: Didillon - Saelemaekers, Bornauw, Sanneh, Lawrence - Gerkens, Kums, Trebel, Saief - Bakkali, Santini 

TD: Hein Vanhaezebrouck

Fenerbahçe: Harun - Isla, Neustadter, Skrtel, Diego Reyes, Hasan Ali - Jailson, Eljif Elmas (dk. 85 Alper), Benzia (dk. 74 Oğuz Kaan) - Slimani (74. Ayew), Frey

TD: Phillip Cocu

Dinamo Zagreb 3'te 3 yaptı

Gruptaki diğer maçta ise Dinamo Zagreb deplasmanda Spartak Trnava'yı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti ve 3'te 3 yaparak 9 puanla liderliğini sürdürdü. Hırvat takımının gollerini 64. dakikada Gavranovic, 77. dakikada orsic kaydetti. Ev sahibi Spartak Trnava ise tek golünü 32. dakikada Ghorbani ile buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum