Fenerbahçe'den şampiyona ikinci darbe

Son şampiyon, Ülker Sports Arena'dan çıkamadı! THY Eurolegue'nin 21

Fenerbahçe'den şampiyona ikinci darbe
02 Şubat 2017 - 12:54

Son şampiyon, Ülker Sports Arena'dan çıkamadı! THY Eurolegue'nin 21. haftasında Fenerbahçe, Rusya'da mağlup ettiği CSKA Moskova'yı bu kez de İstanbul'da 77-71'lik sonuçla devirdi.

THY Eurolegue'nin 21. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe, son şampiyon CSKA Moskova'yı özellikle 3. çeyrekteki etkili oyunuyla 77-71 mağlup etti. 15 sayı 11 ribautla oynayan Udoh galibiyetin mimarı oldu.

UDOH.. UDOH.. UDOH..

İki takımın da hücumda tutuk başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında Fenerbahçe, Kostas Sloukas ve Ekpe Udoh'un serbest atışlarıyla sonuca giderken, CSKA Moskova pota altından skor üretti. Periyodun ilk 5 dakikası Rus ekibinin 9-4'lük üstünlüğü ile geçildi. Çeyreğin geri kalan bölümünde de taraflar hücumda etkili bir performans sergileyemedi ve düşük yüzdeyle oynanan ilk periyodu temsilcimiz Fenerbahçe, 15-14 önde kapattı.

İLK YARI KÖTÜ BİTTİ

Fenerbahçe, mücadelenin ikinci periyodun ilk bölümünde istediği oyunu sahaya yansıtamasa da ilerleyen dakikalarda toparlandı. Sarı lacivertliler, Bogdanovic'in serbest atışlarıyla çeyreğin bitimine 2 dakika kala skorda 36-32 öne geçti. Ancak CSKA Moskova, temsilcimize 8-0'lık seriyle cevap verdi ve maçın ilk yarısı 40-36 Rus ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

SÜPER ÜÇÜNCÜ ÇEYREK

Mücadelenin ikinci yarısına Fenerbahçe iyi başladı. Sarı lacivertliler, özellilkle Udoh'un pota altındaki skorer oyunuyla 14-2'lık seri yakaladı ve 26. dakikada 50-42 öne geçti. Temsilcimiz, 6 dakikalık bölümde rakibine sadece 2 sayı atma imkanı verdi. Sert savunmasını periyot sonuna kadar sürdüren Fenerbahçe, son çeyreğe 60-51 önde girdi.

Üçüncü çeyrekteki müthiş oyunuyla sayı farkını yakalayan temsilcimiz, son çeyrek de skor üstünlüğünü korumayı başardı ve sahadan 77-71 galip ayrıldı. 15 sayı 11 ribautla double double yapan Udoh galibiyetin mimarı olurken, CSKA'da 23 sayı üreten De Colo mağlubiyeti engelleyemedi.

14.GALİBİYET

Bu sonuçla THY Euroleague'deki galibiyet serisini 4 maça çıkaran Fenerbahçe, toplamdaki galibiyet sayısını da 14'e yükseltti. Kötü gidişini sürdüren CSKA Moskova ise son 8 maçtaki 5. mağlubiyetini aldı.

Temsilcimiz, Rusya'da oynanan ilk karşılaşmada da rakibini uzatma sonunda 95-79 mağlup etmeyi başarmıştı.     

Fenerbahçe'nin CSKA Moskova ile oynadığı karşılaşmayı Ülker Sports Arena'da 12 bin 831 biletli seyirci izledi. FENERBAHÇE CSKA'YI DEVİRDİ ZİRVEYE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI.. İŞTE PUAN DURUMU VE TOPLU SONUÇLAR..