Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda mücadele eden ve 4 maç sonunda 7 puanla ikinci sırada yer alan temsilcimiz, Dinamo Zagreb maçından 3 puanla ayrılırsa Son 32 Turu'na ismini yazdıracak. Peki Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
15 Kasım 2018 - 13:48 - Güncelleme: 29 Kasım 2018 - 17:42

Trabzonspor'a yenilerek Spor Toto Süper Lig'de bir şok daha yaşayan Fenerbahçe hem moral bulmak hem de UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak için Dinamo Zagreb'le karşılaşıyor.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda mücadele eden ve 4 maç sonunda 7 puanla ikinci sırada yer alan temsilcimiz, GNK Dinamo Zagreb maçından 3 puanla ayrılırsa Son 32 Turu'na ismini yazdıracak. Beraberlik halinde Spartak Trnava-Anderlecht maçının sonucu önem taşıyacak.

Fenerbahçe - Dinamo Zagreb maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe - Dinamo Zagreb UEFA Avrupa Ligi D Grubu 5. Hafta mücadelesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda bu akşam (29 Kasım Perşembe) TSİ 20:55'te başlayacak ve beIN Sports1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Hakem Avusturyalı Schörgenhofer

Karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Robert Schörgenhofer yönetecek. Maçta Robert Schörgenhofer'ın yardımcılıklarını Markus Gutschi ve Roland Riedel yaparken, Rene Eisner ve Dieter Muckenhammer ilave yardımcı hakem olarak görev alacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Andreas Witschnigg olacak.

3 isim sakat

Fenerbahçe'de Oğuz Kaan, Alper Potuk ve Tolga Ciğerci'nin sakatlıkları devam ediyor. 

Muhtemel onbir

Fenerbahçe'nin bu akşam sahaya şu onbirle çıkması bekleniyor:

Harun - Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali - Jailson, Mehmet Topal - Barış, Eljif, Valbuena - Frey

Erwin Koeman'la ikinci Avrupa sınavı

Phillip Cocu ile yollarını ayırdıktan sonra Kadıköy'deki Anderlecht maçına Erwin Koeman ile çıkan Fenerbahçe, bu önemli karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. Dinamo Zagreb mücadelesi, adı TFF'ye "Fenerbahçe Teknik Direktörü" olarak bildirilen ve yeni sözleşme yapılan Erwin Koeman yönetimindeki ikinci sınav anlamına geliyor. 

Sarı-lacivertli takım bu sezon yollarını ayırdığı Phillip Cocu yönetiminde oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. Öneleme Turu ilk maçında Benfica'ya 1-0 mağlup olmuş, rövanş ise 1-1 sonuçlanmıştı. Bu maçta tek gol Alper Potuk'dan gelmişti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta mücadelesinde ise Dinamo Zagreb karşısında Cocu'yla 4-1'lik ağır bir yenilgi gelmişti.

2. Hafta'da Kadıköy'de Spartak Trnava karşısında alınan 2-0'lık sonuç ise Phillip Cocu yönetiminde sarı-lacivertli ekibin ilk galibiyeti olmuştu.

D Grubu 3. Hafta maçında da, Fenerbahçe Belçika'da Anderlecht karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı Frey ve Hasan Ali'nin golleriyle 2-2 berabere bitirmişti.

Koeman yönetiminde oynanan 4. Hafta mücadelesinde ise goller ikinci yarıda Valbuena ve Frey'den gelmiş, Fenerbahçe Anderlecht'i 2-0 mağlup ederek çok önemli bir avantaj yakalamıştı.

Dinamo Zagreb Hırvat Ligi'nin favorisi

10 takımlı Hırvatistan 1. Ligi 1.HNL'de son 5 maçını kazanan ve en yakın rakibi Lokomotiva'nın 7 puan önünde 36 puanla lider durumda buluunan Dinamo Zagreb geçen sezonun da şampiyonuydu. Hırvat ekibi son maçında deplasmanda Rijeka'ya 1-0 mağlup oldu.

14 yabancı oyuncuya sahip

Transfermarkt verilerine göre 38,6 milyon euro değerinde bir oyuncu kadrosuna sahip olan DNK Dinamo Zagreb'in 14 yabancı oyuncusu bulunuyor.

Pjaca'yı 23 milyon euro'ya satmışlardı

47 yaşındaki Hırvat teknik adam Nenad Bjelica'nın çalıştırdığı Hırvat ekibinin son dönemde yetiştirdiği en önemli isim olarak Marko Pjaca öne çıkıyor. Euro 2016'daki oyunuyla sivrilen Pjaca 23 milyon euro karşılığında Juventus'a transfer olmuştu.

Şampiyonlar Ligi biletini son anda kaçırdı

26 Nisan 1911'de kurulan ve geçen sezonu da Hırvat şampiyonu olarak tamamlayan Dinamo Zagreb bu sezon Şampiyonlar Ligi 2. Öneleme Turu'nda İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımıyla karşılaştı. İlk maçı 5-0 kazanan Hırvat ekibi deplasmanda oynadığı maçtaki 2-2'lik skorla tur atladı.

Dinamo Zagreb 3. Öneleme Turu'nda da Kazakistan'ın Astana ekibini 2-0 ve 1-0'lık sonuçlarla iki maçta da mağlup ederek elemişti.

Play-off turu'nda ise İsviçre'nin Young Boys Bern ekibiyle ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalmış ama ilk yarısını 1-0 önde kapattığı 28 Ağustos'taki rövanşı 2-1 kaybederek Devler Ligi'ne katılma hakkını kaybetmişti.

Dinamo Zagreb 1998, 1999, 2012, 2013 ve 2015'te olmak üzere 5 kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmiş ancak bir üst tura çıkamamıştı. Hırvat ekibi 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Arsenal'i 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Gavranovic, Budimir ve iki stopere dikkat

Son 13 sezonda 12 kez Hırvat Ligi 1.HNL'yi şampiyon olarak tamamlayan Dinamo Zagreb'in en tehlikeli oyuncuları olarak santrforlar Mario Gavranovic, Mario Budimir ve Armin Hodzic öne çıkıyor.

Bu arada stoper oynamalarına karşın Marko Leskovic ve Kevin Theophile-Catherine de duran toplarda etkili olan isimler. İspanyol kanat oyuncusu Dani Olmo da bir diğer dikkat çeken oyuncu durumunda.

Eski Galatasaraylı Hajrovic takımın beyni

Dinamo'nun en tehlikeli isimlerinden biri de Bosnalı yıldız İzet Hajrovic. Orta sahada ofansif yükü çeken 27 yaşındaki Hajrovic, 2013-14 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray forması giymiş ve 8 karşılaşmada 1 gol atarak Werder Bremen'e transfer olmuştu.

Bosnalı yıldız oyuncu Dinamo'nun Fenerbahçe'yi 4-1 mağlup ettiği D Grubu 1. Hafta maçında da 2 gol birden atmıştı.

İddaa oranları açıklandı

Fenerbahçe - Dinamo Zagreb karşılaşmasının iddaa oranları da belli oldu. Buna göre sarı-lacivertli ekibin galibiyetine 2.00 oran verilirken, beraberliğe 2.90, konuk Dinamo Zagreb'in galibiyetine ise 2.00 şans tanındı.

Fenerbahçe'nin 23 kişilik UEFA listesi 

Nabil Dirar, Carlos Kameni, Mehmet Ekici, Roberto Soldado, Ozan Tufan, Berke Özer, Tolga Ciğerci ve Ferdi Kadıoğlu sezon başında verilen UEFA listesinin dışında kalan isimler olmuşlardı.

Kaptan Volkan Demirel ve Aatıf Chahechouhe ise kadro dışı oldukları için bu maçta forma giyemeyecekler.

Sarı-lacivertli ekibin UEFA'ya bildirdiği isim listesinde 23 futbolcu yer alıyor. 

Kaleciler: Volkan Demirel, Harun Tekin, Erten Ersu (altyapı tercihi)

Defans: Hasan Ali Kaldırım, Mauricio Isla, Diego Reyes, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, Yiğithan Güveli (altyapı tercihi)

Orta Saha: Mehmet Topal, Alper Potuk, Barış Alıcı, Jailson Marques Siqueira, Yassine Benzia, Aatıf Chahechouhe, Mathieu Valbuena, Oğuz Kağan Güçtekin (altyapı tercihi), Eljif Elmas

Forvet: Islam Slimani, Michael Frey, Andre Ayew.

Fenerbahçe Avrupa'da 227. kez sahada

UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamayan isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, 44. sezonunu geçirdiği Avrupa Kupaları'nda 227. maçına çıkacak.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan Sarı-Lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 226 maçta 83 galibiyet, 47 beraberlik ve 96 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 282 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 334 gol gördü.

En başarılı sezon 2012-13

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde en başarılı dönemi 2012-13'te yarı finale çıktığı sezondu. Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertli ekip; Marsilya, Mönchengladbach ve AEL Limassol'un bulunduğu C Grubu'nu 13 puanla lider tamamlamış, son 32 Turu'nda Belarus ekibi BATE Borisov'u 0-0, 1-0, son 16 Turu'nda Çek Vitoria Plzen'i 1-0, 1-1, çeyrek finalde de İtalyan Lazio'yu 2-0, 1-1'lik skorlarla eledikten sonra yarı finalde Benfica ile eşleşmişti. Portekiz ekibini ilk maçta 1-0 mağlup eden temsilcimiz Lizbon'daki rövanşta 1-1'i bulmasına karşın sahadan 3-1 yenik ayrılmış ve Amsterdam'daki finalde Chelsea'nin rakibi olma şansını kaybetmişti.

Son UEFA grubundan lider çıkmıştı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup müsabakalarında son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise grubundan ikinci sırada çıkmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına en son katıldığı 2016-2017 sezonunda İngiltere'nin Manchester United ekibini geride bırakarak, grubundan lider çıkmayı başarmıştı.

Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya'nın Vardar ekibine elenerek, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Avrupa Kupaları'nda en golcü isim Alex de Souza

Sarı-lacivertli takımın 44 yıllık Avrupa Kupaları yolculuğunda en çok gol atan futbolcu 15 golle Alex de Souza. Brezilyalı efsane yıldızı 12 golle Tuncay Şanlı ve 9 golle Semih Şentürk takip ediyor. Cemil Turan'ın ise 8 golü bulunuyor.  Sarı-lacivertli takımın tarihi boyunca Avrupa Kupaları'nda gol atan futbolcuları şöyle:

15 gol: Alex de Souza

12 gol: Tuncay Şanlı

9 gol: Semih Şentürk

8 gol: Cemil Turan 

7 gol: Aykut Kocaman, Dirk Kuyt, Jose Fernandao

6 gol: Deivid de Souza, Daniel Güiza, Moussa Sow

5 gol: Ogün Altıparmak, Bülent Uygun, Elvir Boliç, Stephan Appiah, Andre Santos

4 gol: Osman Arpacıoğlu, Mateja Kezman, Tümer Metin, Emre Belözoğlu, Colin Kazım Richards, Cristian Baroni, Emanuel Emenike, Miroslav Stoch 

3 gol: Can Bartu, Şeref Has, Şenol Birol, Kemalettin Şentürk, Haim Revivo, Mert Nobre, Uğur Boral, Diego Lugano, Caner Erkin, Pierre Webo, Roman Neustadter

2 gol: Lefter Küçükandonyadis, Birol Pekel, Raşit Çetiner, Şenol Çorlu, Selim Soydan, Nedim Doğan, Fadil Vokrri, İsmail Kartal, Rıdvan Dilmen, Elvir Baliç, Oktay Derelioğlu, Selçuk Yula, Selçuk Şahin, Serhat Akın, Roberto Carlos, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Aygün Taşkıran, Samuel Johnson, Raul Meireles, Josef de Souza, Mehmet Topal, Robin Van Persie, Simon Kjaer, Alper Potuk, Islam Slimani, Michael Frey

1 gol: Avni Kalkavan, Abdullah Çevrim, Yaşar Mumcu, Şükrü Birant, Cevher Özer, Yılmaz Şen, Mustafa Arabacıbaşı, Ender Konca, Niyazi Gülseven, Engin Verel, Emin İlhan, Hüseyin Çakıroğlu, İlyas Tüfekçi, Zafer Tüzün, Hakan Tecimer, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu, Müjdat Yetkiner, Tanju Çolak, Brian Steen Nielsen, Ali Nail Durmuş, Jes Högh, Augustine Okocha, Viorel Moldovan, Miroslav Steviç, Ali Güneş, Washington Stecenalo, Pierre Van Hooijdonk, Fabio Luciano, Önder Turacı, Mehmet Yozgatlı, Can Arat, Marco Aurelio, Kerim Zengin, Mehmet Topuz, Fabio Bilica, Gökçek Vederson, Murat Hacıoğlu, Salih Uçan, Luis Nani, Ozan Tufan, Lazar Markoviç, Aatıf Chahechouhe, Jeremain Lens, Martin Skrtel, Nabil Dirar, Hasan Ali Kaldırım, Mathieu Valbuena

Kendi kalesine gol atanlar: Kovac (Sparta Prag), Marcellis (PSV), Pedersen (Randers), Silvistre (Arsenal), Gorbunov (Atromitos), Dario Maresic (S.Graz)

En çok forma giyen Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'nda en çok forma giyen oyuncusu ise Volkan Demirel. Benfica maçıyla birlikte 85. kez Avrupa Kupaları'nda Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan'ı 58 maçla Alex de Souza, 54 maçla Gökhan Gönül takip ediyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları performansıyla ilgili istatistikler

En farklı galibiyeti: 5-0 (PFK Turan ve BK 36)

En farklı yenilgi: 0-7 (Benfica)

En çok gol attığı sezon: 2012-13 (25 gol)

Gol atamadığı sezonlar: 1968-69, 1970-71, 1977-78, 1979-80, 1983-84, 1984-85, 1999-00 

Penaltılarla kazanılan maç: 1

Tekrar maçında kaybedilen tur: 2

Bir maçta en çok gol: Semih Şentürk 4 gol (6 Ağustos 2008 MTK)

Bir sezonda en çok gol atan futbolcu: Dirk Kuyt (7 gol / 2012-13)

Yenilmezlik serisi: 7 maç (14 Şubat 2013 – 02 Mayıs 2013)

En çok maç yaptığı rakip: Benfica, Arsenal, Manchester United, PSV Eindhoven (6 kez)

En çok görev yapan t.direktör: Christoph Daum, Aykut Kocaman (26)

En çok galibiyet alan teknik adam: Arthur Zico (12 galibiyet)

Spartak Trnava, Anderlecht karşısında 

UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki diğer maçta ise yine 29 Kasım Perşembe TSİ 20:55'te Spartak Trnava ile son sıradaki Anderlecht Trnava'da karşılaşacaklar.

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin de yer aldığı UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki maç günleri ve saatleri şu şekilde:

20.09.2018   22:00  Dinamo Zagreb-Fenerbahçe  4-1

20.09.2018   22:00  Sparta Trnava-Anderlecht  1-0

04.10.2018   19:55  Anderlecht-Dinamo Zagreb  0-2

04.10.2018   19:55  Fenerbahçe-Sparta Trnava  2-0

25.10.2018   19:55  Anderlecht-Fenerbahçe 2-2

25.10.2018   19:55  Spartak Trnava-Dinamo Zagreb 1-2

08.11.2018   18:50  Fenerbahçe-Anderlecht  2-0

08.11.2018   23:00  Dinamo Zagreb-Spartak Trnava  3-1

29.11.2018   20:55  Anderlecht-Spartak Trnava

29.11.2018   20:55  Fenerbahçe-Dinamo Zagreb

13.12.2018   23:00  Dinamo Zagreb-Anderlecht

13.12.2018   23:00  Spartak Trnava-Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi'nde 5. Hafta'nın programı ise şöyle:

YORUMLAR

  • 0 Yorum