Fenerbahçe Graz'dan istediğini aldı

Eksik oyuncularla çekinerek gittiği Avusturya deplasmanında yenik duruma düşen sarı-lacivertli takım tecrübesiyle galibiyete ulaştı.

Fenerbahçe Graz'dan istediğini aldı
27 Temmuz 2017 - 21:16

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, Sturm Graz'ı deplasmanda 2-1 yenerek play-off turu için büyük avantaj elde etti.

Fenerbahçe maça, Volkan - Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali - Josef, Ozan, Valbuena, Dirar, Alper - Ahmethan onbiriyle maça başladı.

Karşılaşmaya iyi başlayan sarı-lacivertli ekip özellikle Dirar ve Alper Potuk ikilisinin taşıdığı toplarla etkili oldu. Ancak hücumda iyi oynayan Fenerbahçe aynı direnci savunmada gösteremedi ve Sturm Graz geliştirdiği ilk ciddi akında golü buldu.

10.dakikada sol kanattan gelişen hızlı hücumda Sturm Graz Hierlander ile öne geçti.

Bu golün ardından 10 dakika kadar çok aksayan Fenerbahçe kalesinde önemli bir tehlike daha yaşadı ancak Skrtel zamanında yaptığı müdahale ile ikinci gole izin vermedi.

29.dakikada sağ çizgiden ceza alanına giren Alper önüne gelen rakiplerinden kurtulduktan sonra topu içeri çevirdi. Ancak Ahmethan'a doğru gelen topa Maresic ters bir vuruş yaptı ve kendi filelerini havalandırdı.

Beraberlik golüyle birlikte moral bulan Fenerbahçe 35.dakikada öne geçti. Sol kanattan Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşuna çok iyi yükselen Roman Neustadter sarı-lacivertli formayla ilk resmi golünü atmış oldu.

İlk yarı 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanırken özellikle Alper Potuk'un rakip savunmayı dağtıan hareketleri büyük alkış aldı.

İlk yarıda rakibine yaptığı sert hareket sonrası Ozan sarı kart gördü.

Karşılaşmanın ikinci yarısında karşılıklı akınlar vardı.

74.dakikada Aykut Kocaman iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Nabil Dirar'ın yerine Mehmet Topal oyuna dahil olurken, çok iyi performans gösteren genç Ahmethan'ın yerine de yeni transfer Isla sahadaki yerini aldı.

Sarı-lacivertli ekipte Alper Potuk sahanın en çok göze batan ismi olurken, Nabil Dirar, şener ve Ozan da etkili futbolllarıyla alkış aldı. Savunmada Skrtel kusursuz oynarken Neustadter çok kritik bir kafa golüne imza attı.

Hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici ve Mehmet Topal yedek soyunurken son 17 dakikada görev alan yeni transfer Isla hücuma yönelik oyunuyla göz doldurdu.

Yediği golde hatası bulunmayan Volkan Demirel maçın son bölümünde kritik bir kurtarışa imza attı.

Fenerbahçe bu maçın rövanşında Sturm Graz'ı 3 Ağustos Perşembe akşamı saat 20:30'da Ülker Stadyumu'nda ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi play-off turuna kalacak takımı belirleyecek bu karşılaşma DSmart 77. Kanal'dan naklen yayınlanacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum