Fenerbahçe, Kadıköy'de Vardar'a boyun eğdi!

Fenerbahçe, Kadıköy'de Vardar'a 2-1 yenilerek Avrupa Ligi'ne play-off aşamasında veda etti. Karşılaşmada sarı-lacivertli takımın golünü Roman Neustadter attı. Ozan Tufan ise kaçırdığı goller ile taraftarın tepkisini çekti. Taraftar, Vardar'ı ayakta alkışladı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de Vardar'a boyun eğdi!
24 Ağustos 2017 - 22:10 - Güncelleme: 24 Ağustos 2017 - 22:33

Fenerbahçe Vardar karşılaşması, dengeli başladı. Dirar ve Valbuena ile Fenerbahçe maçın ilk dakikalarında gol bölgesine girmeyi denedi.

9. dakikada Ozan Tufan’ın kafa vuruşu ile kaçırdığı pozisyon, Fenerbahçe’nin ilerleyen dakikaların arayacağı bir pozisyon oldu. Kaleci kolay bir şekilde topa sahip oldu. 10. Dakikada Fenerbahçe bir kez daha duran top ile gol denedi.

Fenerbahçe golü erken bulmayı hedefledi. İlk 12 dakikada Fenerbahçe istekli bir oyun ortaya koydu. İlk 15 dakikada Vardar hiçbir varlık gösteremedi.  Valbuena, Vardar’ın yarı sahasında adım atmadık alan bırakmıyor.

Roman, maçın 17. Dakikasında sarı kart gördü. Fenerbahçe’nin stoperinin sarı kart görmesi, savunma açısından risk oluşturdu.


İlk 20 dakikada Vardar ekibi, 6-3-1 gibi ilginç bir diziliş ile sahada yer aldı. 22. Dakikada Van Persie aşırtma kafa vuruşu ile golü bulmayı hedefledi. Ancak topa istediği gibi dokunamadı.

Fenerbahçe ilk yarıda golü bulmak için büyük çaba gösterdi. Vardar ise ilk maçtaki 2-0’lık skorun avantajını korumak dışında hiçbir plan ortaya koymadı. İlk yarının son dakikalarında Vardar’ın atağında top direkten döndü. Fenerbahçe için kritik bir pozisyondu.

Fenerbahçe Vardar karşılaşmasının ilk yarısı golsüz sona erdi. Fenerbahçe’nin maçı uzatmaya götürebilmek için 2 gole ihtiyacı var. Ancak ilk yarıda gol ile buluşamadı.


Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe Vardar kalesini abluka altına aldı. 50 dakika boyunca Fenerbahçe, Vardar savunmasında açıklar aradı.

53. dakikada Dirar’ın harika ortasında Ozan Tufan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ozan Tufan kafa vuruşuyla topu kaleciye nişanladı. Ozan Tufan 55. Dakikada Dirar’ın harika pası sonrasında topu uzak farkla dışarıya gönderdi. Taraftar Ozan Tufan’a tepki gösterdi.

Dakika 61’de Valbuena’nın kullandığı kornerde, top Roman ile buluştu.  Roman golü attı! Golün adı Roman Neustader!

68. dakikada Fenerbahçe golü yedi! Kameni’nin kale yaptığı bir hata, Fenerbahçe kalesinde gole neden oldu. Fenerbahçe’nin 1-1’den sonra 3 gole daha ihtiyaç duydu.

70. dakikada Vardar ikinci gole çok yaklaştı. Direkten dönen top, Fenerbahçe için umut oldu.


76. dakikada Ahmethan Köse oyuna dahil oldu. Fenerbahçe’nin 3 gol daha atması gerekiyordu. 78. Dakikada Vardar gole çok yaklaştı. Kameni, gole engel oldu. 83. Dakikada Roberto Soldado markajdan kurtulmayı başardı. Ancak çektiği şutu kaleci çıkardı. 83. Dakikada Vardar ekibi, 2’ye 1 pozisyon yakaladı ama Kameni gole izin vermedi.

Fenerbahçe maçın son dakikalarında oyundan düştü. Tur ümitleri yok olan Fenerbahçe, maçı bıraktı. Vardar, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmaya başardı. Fenerbahçe, Vardar'a 90. dakikada yediği golle 2-1 yenilerek elendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum