Fenerbahçe kalesine 10 yıllık yatırım

Fenerbahçe’de son 2 yılda kaleci konusunda hem A takım hem de altyapıda önemli adımlar atıldı. Genç ve yetenekli eldivenlerle en az 10 yıllık bir yatırım sağlandı, ekonomik olarak da doğru hamleler yapıldı.

Fenerbahçe kalesine 10 yıllık yatırım
03 Temmuz 2020 - 08:52

Fenerbahçe’de kaleci konusundaki başarılı yatırımlar dikkat çekiyor. Son 2 yıllık süreçte A takım ve altyapı için yapılan hamlelerle en az 10 yıl boyunca sorun yaşanmaması hedefleniyor. Sarı-lacivertliler genç, yetenekli ve potansiyelli eldivenlere yatırım yaptı. Altay Bayındır ve Berke Özer gibi gelecek vaat eden iki isim sadece 3.5 milyon euroya kulübe kazandırıldı.

Belçika’da Westerlo’da kiralık oynayan Berke, 1 yıl daha tecrübe edinerek, sarı-lacivertli takıma ısınacak.

Tarık Çetin’deki detay 

Bununla beraber Dereağzı’ndan da potansiyelli kaleciler yetişiyor. Tarık Çetin ve Oytun Özdoğan gibi genç isimler gelecek yıllar için umut veriyor. Her ne kadar Tarık Çetin bonservisiyle Ç.Rizespor’a gitse de sözleşmesine ‘Geri Alma’ maddesi eklendi. 23 yaşındaki Tarık Çetin Ç.Rize-G.Saray maçında beğeni toplamıştı.

Oytun Özdoğan da 2 yıl beraber çalıştığı Volkan Demirel’in referansına sahip. İran’lı kaleci Ali Şems de altyapıya kazandırıldı ve yeteneğiyle fark edildi.

Volkan Demirel farkı 

Fenerbahçe’de 2002-2019 arası aralıksız 18 yıl kalecilik yapan Volkan Demirel hem tarihe geçti hem de adeta yanından çıkan kalecilerle fark yarattı. Volkan Demirel’in yanından birçok değerli kaleci çıktı. Şu anda milli takım seviyesinde birçok isim, Volkan Demirel’le çalıştı. Volkan Demirel’le çalışan ve beraber formayı paylaşan kaleciler: Mert Günok, Volkan Babacan, Ertuğrul Taşkıran, Serkan Kırıntılı, Berke Özer, Tarık Çetin.

Altay’a büyük güven

Sezon başında Ankaragücü’nden transfer edilen Altay Bayındır, bu sezon takımda en fazla süre alan isim oldu. 29 haftanın 28’inde ilk 11’de yer alan Altay’ın potansiyeli, yeteneği ve liderlik özellikleri takdir topluyor. Gelecek sezon hem ‘1 numara’ için hem de kaptanlar arasında adı geçiyor. Altay Bayındır’ın 22 yaşında olmasına rağmen daha önce Ankaragücü’nde kaptanlık yapması ve olgun tavırları dikkat çekiyor. Sarı-lacivertli kulüpte son 30 yıllık dönemde bir Türk kaleci geleneği oluştu. 1991 yılında Harald Toni Schumacher’in ayrılmasından sonra 1 numara hep Türk isimlere bırakıldı.

Engin İpekoğlu ile başlayan gelenek Rüştü Reçber ve Volkan Demirel’le zirveye çıktı. Mert Günok, Ertuğrul Taşkıran, Oğuz Dağlaroğlu ve Volkan Babacan gibi isimler F.Bahçe altyapısından yetişti. Kulüpte önemli Türk kaleciler forma giydi ve adeta Süper Lig’in kaleci havuzu oldu. İşte diğer isimler: Fevzi Layiç, Murat Şahin, Recep Biler, Serdar Kulbilge, Serkan Kırıntlı ve Harun Tekin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum