Fenerbahçe - Kasımpaşa muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2020-2021 sezonun 37. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Fenerbahçe - Kasımpaşa muhtemel 11'ler
25 Nisan 2021 - 01:39
Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 37. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa kozlarını paylaşacak.

Ülker Stadyumu'nda saat 20:30'da oynanacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Ozan, Mert Hakan, İrfan Can, Pelkas, Valencia.

Kasımpaşa: Ramazan, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Haddadi, Sadiku, Tarkan, Bistrovic, Hajradinovic, Varga, Thelin

Beşiktaş'ın kayıpları sonrası umut doğdu

Süper Lig'de ilk 7 haftada mağlubiyet almayan Fenerbahçe, son hafta Kadıköy'de Konyaspor'a mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerde 2-0'lık yenilgiden daha çok ortaya konan oyun ve tepkisizlik eleştirildi. Ancak Fenerbahçe, milli ara dönüşünde adeta gövde gösterisi yaptı. Gençlerbirliği maçını 5-1 kazanan sarı-lacivertliler, zirve takibini sürdürdü. Kupada da Sivas Belediye'yi farklı geçen Fenerbahçe, favori olarak gösterildiği derbi maçında ciddi yara aldı. Tam 15 yıl sonra evinde Beşiktaş'a kaybeden sarı-lacivertlilerin, oyun olarak da halen birçok şeyi oturtamadığı tekrar gözler önüne serilmişti. Erol Bulut'un öğrencileri, deplasmanda seriyi sürdürerek Denizlispor'u 10 kişiyle mağlup etmeyi başardı. Ancak eksik kaldıkları bölümde Ege ekibinin kurduğu baskı ve sarı-lacivertlilerin oyun olarak buna yanıt verememesi, Erol Bulut'un eleştirilmesine sebep oldu. 


Sarı-lacivertliler, Denizli'de Altay sayesinde atlattığı kabusu bir hafta sonra Kadıköy'de yani evinde görmek zorunda kaldı. Hem 3-0'lık mağlubiyet hem ortaya konan oyun, ciddi şekilde sorgulandı. Erol Bulut'un koltuğu bile tehlikeli hale gelmilken son darbe de Gaziantep'te geldi. Fenerbahçe, Gaziantep FK karşısında da varlık gösteremedi ve sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Sarı-lacivertlilerin kabusu Başakşehir maçıyla sona erdi. Erol Bulut'un öğrencileri, 1-0 geriye düştükleri mücadeleyi 4-1 kazandı ve zirveye yakın kalmayı başardı. Fenerbahçe, sonraki iki maçta önce Kasımpaşa sonra da Alanyaspor'u mağlup ederek galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Sarı-lacivertliler, BB ERzurumspor'u da mağlup ederek Süper Lig'de zirvenin ortağı olmayı başardı.

Kupa maçında da Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup ederek çıkışını sürdüren Fenerbahçe, Mesut Özil transferiyle de birlikte şampiyonluk yolunda önemli bir hava kayalayan sarı-lacivertliler, Ankaragücü engelini de 3-1'lik skorla geçerek zirvede kalmayı başardı. Ancak Sivas deplasmanından 1 puanla dönerek 6 maçlık galibiyet serisinin sona ermesini engelleyemediler. 

Kayserispor'u güçlü oyunla 3-0 mağlup ederek zirve takibini sürdüren Fenerbahçe, 22. hafta maçında Rizespor'u 1-0 mağlup etti ve liderliğe yükseldi. Beşiktaş'ın Trabzonspor karşısında aldığı mağlubiyetle birlikte de koltuğun yeni sahibi oldu.

Son maçta sarı-lacivertliler, Hatayspor'a konuk oldu. Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmalarına karşın Altay Bayındır'ın yaptığı kurtarışlar dikkat çekti ve ikinci yarıda ortaya konan oyun ciddi eleştirileri beraberinde getirdi. 

Erol Bulut, derbide beklenen dönüşümü yapamadı ve Kadıköy'de oynanan derbiyi Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı. Bu sonucun ardından hem teknik adam hem oyuncular üzerindeki baskı iyice arttı. Sarı-lacivertliler, derbiden 3 gün sonra ise Başakşehir'e mağlup olarak  Türkiye Kupası'ndan elendi. Sonrasında Karagümrük deplasmanında aldıkları 2-1'lik galibiyetle yeniden zirveye ortak olmayı başarsalar da geçen hafta Göztepe'ye 1-0 mağlup olarak ağır yara aldılar. Ancak Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmandan 3 puanla dönerek zirve yarışında kalmaya devam etti

Sarı-lacivertliler, sonrasında ise Antalyaspor karşısında sürpriz bir kayıp yaşadı. Kadıköy'de galibiyet hasreti 4 maça yükselen Fenerbahçe, zirveyle puan farkını açılmaması için Konyaspor karşısında çıktı. Erol Bulut'un öğrencileri, mücadeleyi 3-0 kazandı. Ancak Kadıköy'de bu kez Gençlerbirliği'ne kaybeden Fenerbahçe, zirvenin 5 puan gerisinde kaldı. Derbide bir kez daha yarışta tutunmak için sahaya çıkan sarı-lacivertliler, Ozan Tufan'ın golüyle puan farkının artmasına engel oldu. Milli arada Erol Bulut ile yolları ayıran ve takımın başına Emre Belözoğlu'nu getiren Fenerbahçe, yeni macerasının ilk maçında Denizlispor engelini tek golle geçmeyi başardı ve yarışa dahil oldu. Sonrasında Malatya engeline takılsalar da Gaziantep FK 3-1 mağlup ettileri. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Başakşehir'i devirmeyi başardı ve puan farkını 3'e kadar indirdi.

Fenerbahçe 7-1 önde

Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanan 10 maçın 2'si beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertliler 7 karşılaşmayı kazanırken Kasımapaşa 1 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum