Fenerbahçe lider Medipol Başakşehir'le karşı karşıya

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda bu akşam (9 Mart Cumartesi) oynanacak karşılaşma saat 19:00'da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak. Radyo anlatımı ise TRT Radyo 1'den yapılacak. Mücadelenin hakemi ise Hüseyin Göçek. Göçek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Serkan Tokat.

Fenerbahçe lider Medipol Başakşehir'le karşı karşıya
09 Mart 2019 - 13:00 - Güncelleme: 09 Mart 2019 - 18:30

Spor Toto Süper Lig'de 25. Hafta'nın en önemli maçında Fenerbahçe lider Medipol Başakşehir'le deplasmanda karşılaşıyor.

İkinci sıradaki Galatasaray'la olan puan farkını geçtiğimiz hafta 8'e çıkaran Medipol Başakşehir bu maçı da kazanarak avantajını sürdürmek istiyor.

Son haftalarda çıkışa geçen ancak alt sıralardan tam anlamıyla uzaklaşamayan Fenerbahçe Beşiktaş'a karşı deplasmanda 3-0 yenilgiden 3-3'lük skoru bulmuş ve geçen hafta da Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek moral depolamıştı. Sarı-lacivertli takım de bu maçtan da galibiyetle ayrılarak üst sıralara yaklaşmak arzusunda.

Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda bu akşam (9 Mart Cumartesi) oynanacak karşılaşma saat 19:00'da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak. Radyo anlatımı ise TRT Radyo 1'den yapılacak.

Mücadelenin hakemi ise Hüseyin Göçek. Göçek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Serkan Tokat. Müsabakanın VAR hakemi Bülent Yıldırım, AVAR hakemleri ise Abdülkadir Bitigen ile Tarık Ongun.

Karşılaşmanın gözlemciliğini ise Yunus Yıldırım yapacak. Federasyon temsilcileri ise; Ahmet Sert, Gülhan Özkan, Ramazan Gül.

Lider M.Başakşehir'de 2 eksik var

Bu kritik maç öncesi ev sahibi Medipol Başakşehir'de Alparslan Erdem ve Geal Clichy sakatlıkları bulunuyor.

Eljero Elia ile Demba Ba'nın ise sakatlıklarının düzeldiği ve kadroya girmeye hazır oldukları belirtiliyor.

Takımın önemli iki ismi; Emre Belözoğlu ve Robinho ise sarı kart ceza sınırında.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal, Dirar, Benzia ve Ayew yok

Konuk Fenerbahçe'de ise Benzia ve Tolga Ciğerci'nin isimleri 28 kişilik TFF listesinde yer almıyor.

Ersun Yanal'ın Çaykur Rizespor maçında kadroya almadığı Cezayirli forvet Islam Slimani'nin ise yine kadroda olması beklenmiyor.

Sarı-lacivertli takımda Ganalı Andre Ayew sarı kart cezalısı. Erten Ersu ise sakat, Oğuz Kaan'ın ise maç eksiği bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan Nabil Dirar'la birlikte, tecrübeli orta saha oyuncusu Mehmet Topal da sakatlığı nedeniyle maç günü kafileden çıkartıldılar.

Onbirler

İki takımın bu kritik maça şu onbirlerle çıkması bekleniyor:

Medipol Başakşehir: Mert Günok - Caiçaria, Epureanu, Mahmut Tekdemir, Kudryashov - Emre Belözoğlu - Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Mossoro, Arda Turan - Robinho

Teknik direktör: Abdullah Avcı

Fenerbahçe: Volkan Demirel - Isla, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali - Jailson, Tolgay Arslan - Victor Moses, Zajc, Eljif Elmas - Soldado

Teknik direktör: Ersun Yanal

İddaa'nın favorisi Medipol Başakşehir

Bu akşam Başakşehir Stadyumu'nda oynanacak kritik maçın İDDAA oranları da açıklandı. Buna göre; Medipol Başakşehir'in galibiyetine 1.70 oran verilirken, Fenerbahçe'nin galibiyet oranı 3.45 oldu. Beraberlik oranı ise 3.10 olarak açıklandı.

Lider Medipol Başakşehir bu sezon kendi evinde oynadığı 11 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alırken, 19 gol atıp, 5 gol yedi.

Fenerbahçe ise deplasmanlarda oynadığı 12 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgi alırken, 8 gol atıp, 17 gol yedi.

İki takım arasındaki 22. lig maçı

1990 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla kurulan Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe Süper Lig tarihinde 22. kez karşı karşıya gelecekler.

İki takım arasında bugün kadar oynanan 21 karşılaşmanın 10'unu Fenerbahçe, 8'ini ise M.Başakşehir kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gollerde de Fenerbahçe'nin rakibine 28-24'lük üstünlüğü bulunuyor.

Medipol Başakşehir kendi evinde oynadığı 10 karşılaşmada rakibine 7-2 üstünlük kurdu. 1 maç ise berabere sonuçlandı. Gollerde de Başakşehir'in 16-9'luk üstünlüğü var.

Ligin ilk yarısında Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0 berabere sonuçlanmıştı.

Süper Lig'de bugün 2 maç daha var

Spor Toto Süper Lig'in 25. Haftası'nda bugün 2 karşılaşma daha oynanacak.

Saat 16:00'da başlayacak mücadelede Trabzonspor kendi evinde Akhisarspor ile karşılaşacak. Mücadelenin hakemi Yaşar Kemal Uğurlu.

Saat 19:00'da ise MKE Ankaragücü ile Bursaspor Ankara Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelecekler. Mücadelenin hakemi Serkan Çınar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum