Fenerbahçe medyayla bir araya geldi

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik heyeti, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki medya gününde, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Fenerbahçe medyayla bir araya geldi
27 Eylül 2018 - 00:57

Bu sezon da hem Türkiye'de hem de Turkish Airlines Euroleague'de şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik heyeti, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki medya gününde, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Metro Enerji Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya günü, Fenerbahçe için hazırlanan özel bölümlerdeki toplu takım fotoğrafı çekimleri ile başladı. Medya kuruluşlarının bireysel röportajlar ile devam eden etkinlik, basına kapalı bölümde EuroLeague ve Basketbol Süper Ligi çekimleriyle devam etti.

Burada Fenerbahçe Televizyonu’na özel açıklamalar yapan basketbolcular, geçen sezonla ilgili değerlendirmeler yaparken yeni sezonla ilgili hedeflerini de paylaştılar. Oyuncuların yaptığı açıklamaların satır başları şöyle;

Marko Guduric: Obradovic basketbol adına baktığımızda yürüyen bir ansiklopedi gibi

“Tekrar İstanbul’da olmak çok güzel, sezon öncesi maçlarına baktığımızda İtalya’daki turnuva bizim için çok iyi değildi ama Zadar Turnuvası olumluydu. 

Geçen sezon genel olarak bizim adımıza güzel geçti. Tabii Euroleague kupasını kazanamadık bu bizim adımıza üzücü oldu. Türkiye Ligi’ni kazandık,  genel olarak çok fazla şey öğrendiğimiz bir yıl oldu. 

Zeljko Obradovic ile çalışmak mükemmel bir duygu. Onu diğer antrenörlerden ayıran en büyük özelliği saha dışında bizimle arkadaş olması. Çok güzel paylaşımlarımız oluyor. Geçen senelerden devam eden oyuncuların fazlalığından da bunu görebilirsiniz. Burada kalmak istemelerinin en büyük sebebi Obradovic’tir.

Obradovic’in en önemli özelliği basketbol konusunda hayatı obsesif diyebiliriz. Tüm ekibi burada, sürekli çalışıyorlar ve bunu bize yansıtıyorlar.  Bu başarıyı sağlamasının en önemli özelliği arkadaş ilişkisi. Onun size verdiği değeri anladığınız zaman yüzde 100’ünüzle değil, yüzde 110’la oynamak istiyorsunuz.

Fenerbahçe’den ilk teklif geldiğinde tatildeydim ve inanamadım, bir ay önce Euroleague kazanmış bir takımdan teklif almak inanılmazdı. Diğer yandan böyle bir antrenörün sizi istemesi de önemliydi.

Geçen sezon kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Ben basketbolu bildiğimi zannediyordum ama sadece yüzde 20’sini biliyormuşum. Kenarda oturarak Obradovic’i dinleyerek yüzde 50 bilgi sahibi oluyorsunuz. Onun çalışmalarıyla çok şey öğrendim. Basketbol adına baktığımızda yürüyen bir ansiklopedi gibi adlandırabiliriz onu.”

Nikola Kalinic: Profesyonel olduğumu Fenerbahçe’ye geldikten sonra hissetmeye başladım

“Basketbol konusunda ve hayat konusunda artık kendimi daha çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Hep çalışıyordum hep antrenman yapıyordum ama buraya geldikten sonra biraz farklı oldu. Profesyonel olduğumu buraya geldikten sonra hissetmeye başladım çünkü burada 24 saat basketbol çalışıyoruz.

Ben çok kolay sinirlenen ve patlayan bir insandım, bu konularda daha çok olgunlaştım. Basketbol konusunda da dripling olsun, şut atma olsun kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

Basketbol olarak gösterdiğim gelişimde Zeljko Obradovic’in katkısı çok büyük. Sonuçta yaş olarak da büyüyoruz, onun da biraz katkısı var. Hiçbir zaman yeteri kadar genç olamıyorsunuz. Bunu not edin.”

Kostas Sloukas: Her zaman bir önceki seneye göre daha iyi olmaya çalışıyorum

“Müthiş bir yaz geçti. Gerçekten uzun bir aradan sonra tatil yapma fırsatımız oldu. Ailemle vakit geçirdim ama aynı zamanda çalışmalara da devam ettim. Bütün sezon ailemi göremediğim için ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçiririm. Genelde denize giderim, dışarı çıkarız, yemeğe gideriz. Tabii ki aynı zamanda da basketboluma çalışırım.

Genel olarak güzel geçti geçen sezon. Doğru bitirdiğimizi düşünüyorum. Türkiye şampiyonluğunu aldık. Sadece Final Four kısmı bizim için üzücüydü. Hayal kırıklığı oldu. Benim adıma da takım arkadaşlarım adına da taraftarlar adına da çok üzüldük. İkinci yarıda çok kötü oynadık ama hayat bu, basketbol da bu şekilde. Bu sene de aynı hedeflerle devam.

Taraftarlara çok saygı duyuyorum ve özellikle Türkiye’deki bütün taraftarların saygısı çok hoşuma gidiyor. Sadece bana değil bütün takıma aynı saygıyı gösteriyorlar. Bu gerçekten çok güzel bir şey. Onlar için, Fenerbahçe için her şeyimizi veriyoruz. Bazen iyi yaptığımız şeyler de oluyor kötü yaptığımız şeyler de oluyor. Ama önemli olan her şeyini vererek bunu yapmak. Sevgimi sıkça dile getirmemin sebebi de bunu hissetmemdendir. Dört yıldır birlikte olduğumuz arkadaşlarımız var, çok güzel bir uyumumuz var.  Hep birlikte aslında küçük bir tarih de yazmış olduk ve bu çok gurur verici bir şey. Hem kendi adıma hem Fenerbahçe adına hem kulüp, taraftar ve Obradovic adına gerçekten çok gurur verici.

Herkes şampiyon olan takımı veya Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olan Fenerbahçe’yi gerçekten yenmek istiyor ve bu yüzden de rakipler çok bize karşı çok farklı bir motivasyonla oynuyor.

En önemlisi sağlıklı başlayıp sağlıklı devam etmek benim adıma. Ben her zaman bir önceki seneye göre daha iyi olmaya çalışıyorum. Benim hedefim hep bu olmuştu. Şu ana kadar da başardım. Henüz öyle olabilecek mi bilmiyorum. Ama hedefim bu.  Ama kendimden daha çok her şeyden üstün olan takımın iyi olması ve takımın kazanması. Bu takımın hedefleri var ve önemli olan bu sonuçlara, hedeflere ulaşmamız.

Buraya ilk geldiğimde, Obradovic ile ilk kez konuştuğumda hedefleri vardı. Güvenebileceği ve onun felsefesine uyum sağlayabilecek bir takım kurmak istiyordu. İyi iletişim de zaten buradan başlıyor. Jan Vesely ile hem saha içinde hem saha dışında gerçekten çok güzel bir iletişimimiz var. Gerçekten çok iyi bir karakter ve birbirimizi severiz. Sahada da birbirimize baktığımızda ne istediğimizi anlayabiliyoruz.”

Nicolo Melli: Kazanabileceğimiz her şeyi kazanmak istiyoruz

“Çok uzun ve zorlu bir sezondu. Genel olarak güzel geçti. Euroleague’i kazanamadık ve bir tane eksiğimiz oldu. Ama Euroleague sezonunun geneline baktığınızda çok iyi geçti. Bu sezon yine aynı hedeflere ulaşmak için çabalayacağız.

Geçen sezona bakınca keşke finalin en skorer oyuncusu olmasaydım da kazansaydık diyorum. Bu sezon da hedeflerimiz aynı. İlk önce Final Four’a kalmak istiyoruz. İki gün var ve bu iki günde her şey olabiliyor. Yapacağımız tek şey geçen sezonu tekrarlamak ve kazanabileceğimiz her şeyi kazanmak.

Takım, geçen seneye göre kıyasladığımız zaman aynısı gibi. Tek fark, Joffrey’in Jason Thompson’a göre daha fazla Avrupa tecrübesinin olması. Geçen sene yaklaşık 85 maç oynadık. Bu durum herkese doğru pozisyonu bulup doğru oynayabilmek için fazla bir süre veriyor.

Çok uzun bir sezon olacak. Başarılı geçmesini diliyorum. Bu sezonla ilgili dileklerim bunlar. Taraftarlara gelince de onlar bizim için çok büyük bir avantaj. Bize çok destek oluyorlar, çünkü burası gibi dolu bir sahaya rakibin gelip oynaması çok zor.”

Melih Mahmutoğlu: Benim tek hedefim uzun süreler Fenerbahçe’de olmak

“Bildiğiniz gibi Euroleague finalinde üzücü bir maç kaybettik Madrid’e karşı. Tabii gönül isterdi ki Euroleague’i şampiyonlukla bitirelim ama önemli olan öyle üzücü bir finalden sonra Türkiye’ye geri dönüp Türkiye Ligi’nde şampiyon olmaktı. Çünkü takımın üstünde hem mental olarak hem de ruhsal olarak bir yorgunluk vardı. Ama biz oradan en iyi şekilde sağlıklı bir şekilde sıyrılmasını bildik ve sonunda sezonu Türkiye Ligi kupasıyla bitirdik.

Ben kendim olarak her zaman basketbolumun üzerine farklı özellikler katmaya çalışıyorum. Şutör özelliğimi herkes biliyor ama bunun dışında da savunma olsun, potaya gidip hem sayı hem asist yapma özelliği olsun. Bunların üzerinde çok daha fazla durmaya çalışıyorum. Basketboluma her sene her yaz farklı şeyler katmaya çalışıyorum. Bunu her oyuncunun yapması lazım. Dediğim gibi bunun için de her zaman ekstra çalışıyorum. Kendimi o şekilde konsantre ediyorum.

Bunlar çok özel hisler. Çok fazla kelimelere dökemediğim hisler. Benim tek hedefim uzun süreler Fenerbahçe’de olmak. İnşallah basketbolu da Fenerbahçe’de bırakırım. Tek hedefim bu; kaptan olarak Fenerbahçe’ye hizmet etmek, bu forma altında tabiri caizse kanımın son damlasına kadar sahada olmak. Dediğim gibi tek hedefim bu, inşallah uzun süreler  Fenerbahçe forması altında kaptan olarak kupalar kaldırmaya devam ederim.

Joffrey benim gördüğüm kadarıyla hem Avrupa’ya daha yakın olması, Avrupa’da oynamış olması, ligi biliyor olması daha büyük avantaj onun için. Tyler Ennis biraz daha NBA’den geldiği için belki daha fazla zamana ihtiyacı var. Ama çok kaliteli, kendini kanıtlamış bir oyuncu. Biz de ona her konuda yardım ediyoruz. Bu takımı sevdi, kulübü sevdi. Taraftarımızın önüne çıkmak için heyecanlanıyor. Dediğim gibi ikisinin de kaliteleri hakkında konuşmaya gerek yok. Biz onlara her konuda en iyi şekilde destek vereceğiz. Takım için en yararlı şekilde olarak sahaya çıkacaklarına inanıyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla sezona başlamak istiyoruz. Her zaman çok önemli olur çünkü takıma hem moral hem de güven açısından. Anadolu Efes’le çok önemli bir maç oynayacağız. Yeni kurulan bir takımla olacak. Ankara’da ne kadar iyi bir seyircimiz olduğunu her zaman biliyoruz. Onları da sizin aracılığınızla maça davet ediyoruz. Gelsinler, inşallah maç sonu da kupamızı hep beraber kaldırırız. Sezona gelirsek kupadan sonra hemen Türkiye Ligi ve Eurolague başlıyor. Yoğun bir sezon başlıyor. Biz takım olarak hazırız. Hazırlık dönemini iyi bir şekilde geçiriyoruz. İyi çalışıyoruz. İyi konsantreyiz. İnşallah güzel bir sezon, kupalarla dolu bir sezon olur. Sezon sonunda da yine seninle beraber burada güzel bir program yaparız. Kupaları da inşallah buraya dizeriz. Allah kimseye sakatlık vermesin. İnşallah başarılı bir sezon olur.”

Sinan Güler: Hedeflerimiz için yapmamız gereken performansımızın en üst seviyesini göstermek

“Özellikle hazırlık döneminin ilk kısmında milli takımdaki oyuncuların da olmadığı noktada eksiklerle çalışmak ve ona göre hazırlanmak gibi sonuç tarafında farklı şeyler sundu. Ama aynı zamanda bir araya geldiğimizde hem yeni oyuncuların adaptasyonu için hem de yeni sezona milli takımdaki oyuncular fiziksel olarak hazırlanırken bizim de aynı noktaya ulaşabilmemiz adına önemli bir fırsattı bizim için. Sassari maçı sonunda ayağımı burkmamla beraber çok da mühim olmayan bir sakatlık geçirmiş durumdayım. Baktığında da benim için önemli bir yaz dönemi oldu. Hem fiziksel olarak kendimi hazırlamak adına hem de mental olarak geçtiğimiz senenin yorgunluğunu bir şekilde atabilmek adına benim için önemli bir yaz sezonu oldu. Ve aynı zamanda da sezon başlamadan önceki belli bir süreyi de fiziksel olarak ulaşmam gereken seviyeye çekebilmek adına çalışarak geçirdim. Bu noktada umuyorum ki bu sezon daha da farklı bir Sinan izleyecek basketbolseverler ve taraftarlarımız. Ufak sakatlığımla şu anda hala tedavi ettiğimiz yerler var kronikleşmemesi adına. Ama çok da mühim bir durum yok.   

Hedef konusu özellikle sürdürülebilir bir ortamda zaten dediğin gibi hedeflerimiz belli. Yapmamız gerekenler belli. Mühim olan şey takım olarak bir arada kalmak, teknik ekiple bir arada kalmak her gün göstermemiz gereken performansın en üst seviyesini göstermek. Taraftarımızın, sizlerin desteğiyle daha da yükseklere çekebilmek bu başarıyı. Ve keyif veren bir basketbolu sene sonunda kupa ve kupalarla sonlandırmak.”

Fotoğraflar:Burak SALTIK-Atilla SERTBAKAN


YORUMLAR

  • 0 Yorum