Fenerbahçe Melli'yi bitirdi

EuroLeague’i kazanarak basketbolda tarih yazan sarı-lacivertliler yeni sezon için kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Fenerbahçe Doğuş şimdi de Brose Bamberg'den Nicolo Melli ile anlaştı.

Fenerbahçe Melli'yi bitirdi
06 Temmuz 2017 - 15:05 - Güncelleme: 06 Temmuz 2017 - 17:16

Sinan Güler'i kadrosuna katarak ilk transfer hamlesini yapan Euroleague şampiyonu Fenerbahçe Doğuş'tan bir önemli transfer daha. Sarı-lacivertli takım uzun süredir istediği Brose Baskets Bamberg'in İtalyan oyuncusu Nicolo Melli ile anlaştı.

26 yaşındaki İtalyan forvet NBA takımlarından Atlanta Hawks'tan gelen teklifi geri çevirerek Fenerbahçe Doğuş'la anlaştı.

Avrupa basketbolu uzmanı David Pick'in sosyal medya hesabından duyurduğu transfer sonrası Fenerbahçe Doğuş'un forvet ratosyonu da güçlenmiş oldu.

Sinan Güler'i kadrosuna katan, Sloukas, Barış Hersek ve Datome ile sözleşme uzatma konusunda anlaşmaya varan Fenerbahçe Egehan'ı Darüşşfaka'ya, Berk Uğurlu'yu da Karşıyaka'ya kiralık olarak vermişti.

Sarı-lacivertli takımın Euroleague şampiyonu olmasında büyük katkısı bulunan Bogdan Bogdanovic ise büyük ihtimalle yeni sezonda NBA takımlarından Sacramento Kings'in formasını giyecek.

MELLI KİMDİR ?

Fenerbahçe Doğuş'un kısa süre transferini sonra resmen açıklaması beklenen Nicolo Melli 26 Ocak 1991 İtalya doğumlu.

2007-08 sezonunda Pallacanestro Riggiana'da adını duyuran Melli 2010-11 sezonunda Olimpia Milano'ya transfer olmuştu.

Ocak 2011'de Scavolini Pesaro'ya geçen İtalyan forvet sezon sonunda Milano'ya geri döndü ve 2014-15 sezonu sonuna kadar bu takımın formasını giydi. 

2015-16'da Alman Brose Bamberg ile anlaşan 26 yaşındaki Melli geçtiğimiz sezon Euroleague'de 30 maç oynamış ve 29 dakika 13 saniye ortalama süre almıştı. İtalyan Milli Takımı'ndan Datome'nin takım arkadaşı olan Melli'nin 11.5 sayı, 7.4 ribaunt, 2.3 asist, 0.7 top çalma istatistikleri bulunuyor. 

Melli'nin geçen sezon en yüksek verimlilik puanını ulaştığı karşılaşma ise Maccabi maçıydı. 40 verimlilik puanına ulaşan italyan forvet bu maçı 27 sayı 14 ribauntla tamamlamıştı.

İtalyan power forvet takımı Brose Bamberg'in Alman Ligi Bundesliga'yı da şampiyon olarak tamlamasında büyük rol oynamıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum