Fenerbahçe ne ceza alacak?

Spor yazarı ve eski hakem Deniz Çoban, TFF'nin Fenerbahçe'nin Süper Kupa'da sahadan çekilmesinin ardından nasıl bir ceza vereceğini değerlendirdi.

Fenerbahçe ne ceza alacak?
09 Nisan 2024 - 11:15 - Güncelleme: 09 Nisan 2024 - 13:20
Fenerbahçe’nin Süper Kupa'da Galatasaray karşısında U19 takımını sahadan çekmesi sonrası gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrilmiş durumda. İhtimaller konuşulsa da TFF'nin Fenerbahçe'ye nasıl bir yaptırım uygulayacağı henüz kesinleşmedi.

Süper Kupa'da Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesi sonrası neler olacak? Merak edilen konu hakkında Fanatik yazarı ve eski hakem Deniz Çoban değerlendirmede bulundu.

Deniz Çoban, TFF'nin Fenerbahçe'ye bir puan silme cezası veremeceğini söylerken "Hukuk Kurulu’nun sevkleri yapmasının ardından Süper Kupa ile ilgili kararı PFDK verecek. Sahadan çekilen Fenerbahçe Takımı, talimatlara göre 3-0 hükmen mağlup sayılacak. Oynanan maç kupa statüsünde bir müsabaka olduğu için cezaların ligi kapsaması söz konusu değil. Puan silme ya da küme düşme gibi bir ceza olamaz'' ifadelerini kullandı.

Yaşananların sosyal medyada dolaşan Disiplin Talimatı'nın 56. maddesi ile ilgili olmadğını söyleyen Çoban ''Bazı sosyal medya hesaplarında Disiplin Talimatı’nın 56. maddesi gündeme getirilerek ‘Müsabaka sonucunu etkileme’ suçunun işlendiği ifade edilse de bu mümkün değil. Çünkü o madde şike ve teşvik suçlarını kapsayan bir madde. Bu olayla ilgisi yok'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum